به گزارش رحا، خانم صدیقه تقویزاد، استاد فلسفه حوزه علمیه خواهران در گفتوگو با رسانهی رحا با اشاره به تبلیغاتی که علیه اسلام در مواجهه با مسائل زنان میشود، گفت: این روزها علیه دیدگاه اسلام به زن از جانب غرب و نظام غربی تبلیغات گستردهای میشود و طوری جلوه داده میشود که گویا دید اسلام نسبت به زن، ضعیفانگاری زن و عدم توانایی او است یا تأثیرگزاری ندارد و فقط باید خانه باشد و احیانا فقط به شغل مادری و خانهداری بپردازد. از دیدگاه آنها، اینها مشاغل حقیر و پستی هست و به این ترتیب میخواهند بگویند که اسلام نگاه والا و برتری نسبت به زنان ندارد؛ در حالی که درست عکس این قضیه هست.
وی در اهمیت دیدار اخیر رهبر انقلاب با بانوان گفت: این یک جلسه خاصی برای دیدار با بانوان است و صرف تشکیل چنین جلسهای، در درجه اول اهمیت زن در نگاه اسلام و در درجه بعدی در نگاه رهبری است.
وی افزود: در این جلسه رهبر انقلاب دیدگاه و نگاه اسلام راجع به زن را بسیار زیبا تشریح کردند و و اسمش را منشور دیگاه اسلام در مورد زن گذاشتند و نکاتی را در مورد نظر اسلام درباره بانوان بیان کردند که بسیار مهم و تعیین کننده بود و جا دارد که اندیشمندان روی آن کار بیشتری بکنند.
استاد حوزه در ادامه تصریح کرد: اینها همه باطل کننده تمام تبلیغات و فریبهایی است که جهان غرب در مورد نظر اسلام درباره بانوان میکند. همین که در این جلسه به بانوان نخبه فرصت داده شد که نظراتشان را اظهار واز آن دفاع کنند و رهبر انقلاب هم در این جلسه این اظهارنظرها را شایسته دانستند و دستور پیگیری دادند، دلالت میکند که شخص ایشان و همینطور اسلام چه دیدی راجع به زن و تواناییهای زن دارد.
خانم تقویزاد با اشاره به اینکه برخی از بانوان در این دیدار اصطلاح شایعی را به نام الگوی سوم زن مسلمان مطرح کرده بودند، ابراز داشت: رهبر انقلاب بهترین و برترین الگو را برای زن مسلمان با تعبیر قله زن مسلمان بیان کردند که قله زن مسلمان حضرت زهرا(س) است و ایشان را به عنوان این قله معرفی کردند.
وی افزود: رهبر انقلاب تعبیر دیگری هم راجع به حضرت زهرا(س) داشتند که خیلی جالب بود و تازگی داشت که حضرت زهرا(س) شگفتی آفرینش خداوند است؛ یعنی یک وجود شگفتانگیز در خلقت خداوند است. یک زن این شگفتی را در وجود خودش دارد و این نشاندهنده ارزش و جایگاه زن، نزد خداوند و دین مبین اسلام است.
وی با توجه به تازهبودن این تعبیر گفت که در مورد انبیا و اولیاء خداوند که خودشان برجستهترین انسانها هستند تا به حال نشنیده است که برای ایشان تعبیری به عنوان قله آفرینش و شگفتی آفرینش مطرح شود.
استاد فلسفه درباره نگاه والای اسلام به زن ابراز کرد: اسلام نسبت به زن نگاه بسیار والایی دارد و برای او در کل جهان آفرینش و نه فقط در خانواده، نقش آفرینی قائل است.
وی درباره نقشآفرینی بانوان افزود: زنها میتوانند نقشآفرین باشند و این نقشآفرینیها را قبل از انقلاب در حرکت زنان برای پیروزی انقلاب دیدیم که نه تنها خودشون حضور داشتند؛ بلکه مشوقی برای مردان بودند که آنها هم پا به عرصه انقلاب بگذارند و چه بعد از پیروزی انقلاب، نقشآفرینی بانوان را در عرصههای مختلف اجتماعی و علمی و جاهای مختلف شاهد بودیم که چقدر نقش داشتند.
خانم تقویزاد درباره نگاه غرب به زن در تشریح رهبر انقلاب گفت: در غرب سیاسیون و سرمایهگذاران غربی نوعی سبک زندگی را تبلیغ میکنند که این نوع سبک زندگی برای این است که پوششی برای منفعتطلبی و دستاندازی بیشتر اینها به ثروت و قدرت باشد.
وی افزود: اینها برای زن یک سبک خاصی قائل هستند و شعار آزادی و استقلال مالی را برای بانوان قرار میدهند تا آنها را به جامعه بکشانند و البته این شعار جذاب است ولی هدف و انگیزه، خود اینها این شعار نیست؛ بلکه پوششی برای مطامع خودشان است که در کارخانهها به کارگرهای ارزان قیمت نیاز داشتند و به این ترتیب میخواستند زنها را با دستمزدهای کم به کارخانهها بیاورند و مشغول کنند. از این رو شروع به دادن شعارهای آزادی زنان، استقلال مالی داشتن، و بحث فمینیست و امثال اینها کردند.همه اینها ظاهری زیبا داشت؛ اما باطنی پلید داشت.
وی با اشاره به بیان رهبر انقلاب درباره منشور دیدگاه اسلام درباره زن گفت: چند نکته که جای توجه دارد؛ یکی بحث زوجیت است که زن و مرد مکمل هستند و باید همدیگر را تکمیل کنند و این در خانواده اتفاق میافتد. مطلب دیگر اینکه بر خلاف آنچه که تبلیغ میشود که زنها نمیتوانند به مقامات بالا برسند، بین زن و مرد تفاوتی برای رسیدن به مراتب بالا و حیات طیبه نیست. همچنین از لحاظ فکری و رو حی هم بین زن و مرد تفاوتی نیست. زن و مرد هم در خانواده با هم تفاوت دارد و هر کدام به فراخور خودشان نقش آفرین هستند.
وی درباره ملاحظات معاشرت بین زن و مرد در اسلام گفت: اسلام از لحاظ معاشرت، بین زن و مرد ملاحظاتی دارد و خاص اسلام نیست. در غرب هم در گذشتهها، این ملاحظات و توجهات در معاشرت و ارتباط مهم بود، گرچه امروز کم رنگ شده است.
استاد حوزه در پایان گفت: بحث دیگری که رهبر انقلاب بیان کردند درباره مادری بود. همه این مسائلی که گفته شد گویای اهمیتی است که اسلام به زن داده و رهبر انقلاب برای هر کدام از اینها شاهد مثال از آیات قران آوردند. فکر نکنیم که نظر شخصی ایشان است؛ بلکه این نظر اسلام و خداوند در مورد زن است که زن چه جایگاهی دارد و باید قدر و جایگاه و ارزشش را بداند.