به گزارش رحا مدیا، حجت الاسلام دکتر محمدرضا باقرزاده، عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگویی با رسانه رحا مدیا به تبیین سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار خانوادههای شهدای امنیت پرداخت.
وی ضمن تأکید بر دو مؤلفه مهم از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص عدم توجه به بزرگنمایی دشمن و کوچکنمایی آن از زبان برخی از مسئولان داخلی درباره حمله گستاخانه رژیم جعلی اسرائیل به خاک ایران عزیز به اهمیت امنیت روانی مردم در فضای مجازی هم اشاره کرد.
مهمترین بخش سخنان این استاد حوزه
تأکید رهبر انقلاب این بود که «مسئولین باید درست تشخیص بدهند آنچه را درست صورت بگیرد و کیفیت کار را باید مسئولان تشخیص بدهند و انجام بدهند» و جهتش را اینجوری مشخص کردند که «رژیم صهیونی دچار محاسبات غلطی است که این محاسبات غلطش باید تغییر بکند و عوض بشود.» یک جهتگیری در فرمایش رهبری است که متأسفانه مورد تغافل و غفلت قرار میگیرد. اینکه باید خطای محاسباتی رژیم صهیونی بهم بخورد. چرا؟ علتش اینست که اینها ایران را نمیشناسند، قدرت و توانایی و ابتکار جوان ایرانی را نمیشناسند و این را به آنها بفهمانیم. این را مسئولین در جهتگیری داشتهباشند و بهسمت تغییر خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی بروند. این بهمعنای کنار کشیدن یا واگذار کردن نیست. این جهتدهی است. تعجب میکنم از برداشتی که میفرمایید در فضای مجازی ایجاد شدهاست.
در فرمایشات حضرت آقا دو نکته مهم مورد توجه است؛ یکی اینکه ایشان فرمودند یک بزرگنمایی را آنها میکنند که غلط است و یک کوچکانگاری را بعضی از خودیها میکنند که این هم غلط است. بزرگنمایی که آناه میکنند، معلوم است بعد از این همه رجزخوانی یک عملیاتی انجام دادند که بهصورت حداکثری این عملیات دفع شده و با آن مقابله شده و خنثیسازی شدهاست. هر چی تلاش بکنند بگویند یک عملیات موفقیتآمیز علیه سه استان ایران داشتیم بهجایی نمیرسد و یک بزرگنمای غلطی است و جواب بدهند آیا گنبد آهنین را آنها دارند یا جمهوری اسلامی دارد. آنچه امروز در جمهوری اسلامی این اتفاق افتاده است که آنها بعد از ماهها رجزخوانی یک حمله میکنند که اولاً جرئت نمیکنند در خاک ایران بیایند و پروازشان را روی خود ایران انجام بدهند بلکه از کشورهای همسایه انجام میدهند و ثانیاً وقتی انجام میدهند اکثر موشکهایی که شلیک میشود به هدف اصابت نمیکند و این موشکها در سیستم دفاعی ایران دفع و منهدم میشود.
نکته دیگر این است که بعضیها این را القا میکنند که این اقدام رژیم صهیونیستی اهمیتی نداشته است. این هم اشتباه است. فرض را روی این ببریم موشکهایی که شلیک کردند اگر به هدف اصابت کرده بود چه برداشتی داشتیم. برداشت ما بر فرض این باشد که این موشکها به هدف خورده بود. این تعداد عظیم موشکی که اینها شلیک میکنند وقتی توسط جمهوری اسلامی منهدم میشود یک صورت مسأله ایجاد میکند، وقتی فرض کنید منهدم نمیشد یک صورت مسأله دیگر ایجاد میکند. ما باید بر فرض اینکه اینها منهدم نمیشد باید بگوییم جمهوری اسلامی چه عکسالعملی داشتهباشد.
رژیم صهیونیستی اگر در این عملیات موفق شده بود که اهدافی را که در نظر داشت مورد اصابت قرار بدهد شاید بتوانیم بگوییم قضاوتها مختلف میشد و متفاوت میشد. طبق ماده 51 منشور سازمان ملل متحد حمله رژیم صهیونیستی از موارد تعرض به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران بوده که باید حق دفاع ایران در برابر این تجاوز را مطرح بکنیم. در ماده 51 منشور، دفاع حق مسلّم و ذاتی هر ملتی است.
اگر غرب مستکبر و حامیان صهیونیستها موفق بشوند اسرائیل را مدافع معرفی کنند که در واقع به تجاوزات ایران جواب داده است، این یک پیروزی برای غرب و رژیم صهیونیستی خواهد بود. جمهوری اسلامی قطعاً باید تلافی و مقابله بکند. مقابله جمهوری اسلامی برای خنثیسازی این تلاشی است که غربیها میکنند و در رأس آنها آمریکا که القا بکنند رژیم صهیونیستی از خودش دفاع کرده است در حالی که این تجاوز مسلّم به تمامیت و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی بوده است.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که اگر جمهوری اسلامی از اقدام متقابل علیه رژیم صهیونیستی صرفنظر بکند یا تأخیر غیر ضروری داشته باشد این باعث خواهد شد که محاسبات غلط دشمن تقویت بشود و این محاسبه غلط القا بشود که ایران تحت تأثیر ترس از جبران اسرائیل، حق دفاع خودش را اعمال نکرده. این باعث میشود رژیم صهیونیستی جریتر بشود و این سگ هار در منطقه جریتر بشود و اقدامات سبعانهتری را انجام بدهد.
نکته دیگر اینکه دشمن سعی میکند این را القا بکند که مردم ایران آمادگی پذیرش تبعات حمله به رژیم صهیونیستی و اقدام تلافی جویانه آن رژیم را ندارند. آن شبی که این اقدام از سوی رژیم صهیونیستی انجام شد همه دیدند که ملت ایران بهجای فرار کردن به پناهگاهها، بالای پشتبامها بودند و رفته بودند ببینند چه اتفاقی میافتد. یعنی ملت ایران مرگ را به سخره گرفته بودند. جوانان ما مرگ را به سخره میگیرند و حتی اهل فرار کردن به پناهگاهها هم نیستند. بلکه سینه سپر در برابر رژیم صهیونیستی هستند. اینچنین ملتی داریم. این را مقایسه بکنید با بزدلان موجود در سرزمینهای اشغالی که(اصلا نمیتوان گرفت ملت اسرائیل، چون ملتی در کار نیست) در رأسش نتانیاهو است که وقتی به ایران حمله میکند خودش از همه زودتر به پناهگاه فرار میکند. این روحیه مقاومتی و جهادی و روحیه رزمندگی و شجاعت ملت ایران باید به رخ دنیا کشیده بشود و باید براساس این روحیه، مسئولین تصمیم بگیرند که انشاءلله همچنین خواهد بود. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند مسئولین بزرگوار جمهوری اسلامی در دفاع از تمامیت جمهوری اسلامی، هیچ تعللی نمیکنند و قطعاً با این اقدام تجاوزکارانه برخورد مناسب در وقت مناسب صورت خواهد گرفت.
بحث «مرجفون» که رهبر معظم انقلاب چند بار تکرار کردند یعنی کسانی که امنیت روانی جامعه را تهدید میکنند، در واقع مقابله با این جریان ارجاف، باید در دستور کار مسئولین تصمیمگیر و تصمیمساز در مورد فضای مجازی در صدر اولویتها قرار بگیرد یعنی آنچه در فرمایش رهبری میشود به آن توجه داد این بود که در تصمیمسازی در خصوص فضای مجازی، باید به این بُعد فضای مجازی یعنی بحث امنیت روانی توجه ویژه بشود. حالا چه کار باید کرد؟ اولاً در بعد تقنین و قانونگذاری، باید قوانین مناسب برای مقابله با این جرم در فضای مجازی دیده بشود. از طرفی موارد زیادی است که قانون موجود را داریم و قوه قضائیه باید براساس قوانین موجود، با آن کسانی که امنیت روانی جامعه را مخدوش میکنند و اخلال ایجاد میکنند در فضای عمومی جامعه، با آنها برخورد بکند.
سومین ضلع مورد خطاب در فرمایش رهبری، مسئولین قوه مجریه هستند که باید آن اقدامات لازم را برای مدیریت فضای مجازی اعمال کنند. بههرحال نمیشود مسئولین اجرایی نسبت به آن اختیاراتی که دارند و توانمندیهایی که دارند در کنترل فضای مجازی شانه خالی کنند. این قابل پذیرش نیست در دنیایی که برای مدیریت فضای مجازی، سختترین تدابیر و مجازاتها دیدهمیشود، در جمهوری اسلامی کسانی بیایند و سخن از رفع فیلترینگ و امثال این حرفها داشتهباشند. البته حق مسلم مردم ما استفاده از یک فضای امن رسانهای و سایبری است، آن هم بهصورت گسترده و با سرعت بسیار بالا، اما در امنیت کامل. قید برخورداری ملت ایران از یک رسانهای در محیط سایبر عبارت خواهد بود از امنیت. مردم نمیخواهند امنیتشان فدای امکانات رسانهای باشد. بلکه امکانات رسانهای را در حد اعلایش میخواهند اما در بستری از امنیت که باید برای عموم مردم ما فراهم بشود.