رحا مدیا | حسین حیدری، نویسنده و پژوهشگر
به مناسبت شهادت امامرضا(ع) حجتالاسلام علیرضا پناهیان در یکی از هیئتهای مشهد مقدس که دکتر قالیباف و رئیسجمهور محترم نیز در آن جلسه حاضر بودند، سخنرانی داشتند. رسانهای شدن حدود 2 دقیقه از سخنان حجتالاسلام پناهیان که در ذیل به آن اشاره میشود باعث شد موجی از تخریبها علیه ایشان شروع شود. این یادداشت به بخشی از سخنان پناهیان و بیان نکاتی در این خصوص پرداختهاست.
حجتالاسلام پناهیان: «من واقعاً از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی تقاضا میکنم برای دوقطبیسازی در فضای رسانهای یک مقرراتی در مجلس شورای اسلامی وضع بشود. اصلاً انگار این منکری است که معروف شدهاست. روزنامههایی که با خرج دولت ساخته و پرداخته میشوند، از کیهان گرفته تا اطلاعات، از [روزنامه] جمهوری اسلامی تا هر جمهوری غیر اسلامی و هر روزنامهای که بخواد مثلاً مدعیش باشد -که حالا نیست – اینها حق ندارند بیایند دوقطبی بازی بکنند. چون از جناح مخالف است من فقط انتقاد میکنم. درِ این روزنامه رو ببندند. چون از آن جناح است یا از این جناح هست! به خدا این روشهای پلیدی است. این باید اصلاح بشود. آقا دروغ گفتن و نشر اکاذیب توی یک روزنامه کار بدی است. محاکمهاش هم میکنند. من به شما عرض میکنم نشر اکاذیب اینقدر بد نیست. بد است مطلقاً، ولی زشتیش بهاندازه دوقطبیسازی نیست. دوقطبیسازی اجازه نمیدهد حرفهای راست زده بشود. بعد امید از جامعه میرود…»
یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری پرهیز از ایجاد دوقطبی در فضای جامعه است. معظمله طی دیداری که بسیجیان در ۸ آذرماه 1402 داشتند چنین بیان کردند که «از دوقطبیهای کاذب بپرهیزید. در کشور مدام دوقطبی درست میکنند: طرفدار زید، طرفدار عمرو؛ طرفدار فلان فکر، طرفدار [فلان]؛ این حرفها چیست! آن کسانی که مبانی شما را، اصول شما را، دین شما را، انقلاب شما را، ولایت فقیه را، این چیزها را قبول دارند، برادر شما هستند، حالا گیرم یک اختلاف سلیقهای هم با شما داشتهباشند. یکی از چیزهایی که انسان واقعاً باید از آن شِکوه کند و گله کند، بعضی از اظهارات در این فضای مجازی است؛ سر یکچیز بیخود، این به آن میپرد، آن به این میپرد! پرهیز کنید؛ شما که بسیجی هستید [این کار را] نکنید.»
آنچه آقای پناهیان در خصوص پرهیز از دوقطبیسازی بیان کردهاند در راستای مطالبات مقام معظم رهبری است. اینکه ایشان به صراحت بیان کردهاند دوقطبیسازی منکری است که معروف شده و از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی تقاضا میکند زیرساختهای قانونی مقابله با هر رسانه و روزنامهای که دوقطبی ایجاد میکند را فراهم کند خواه کیهان باشد، خواه جمهوری اسلامی و خواه اطلاعات یا هر روزنامه دیگری، حرف متین و لازمالاجرایی است.
اگر به سابقه و روحیات کسی چون پناهیان دقت کنیم متوجه خواهیم شد که او از خطبای تراز جبهه انقلاب بوده و هست. در اوج فتنهها میداندار جهاد تبیین بوده و همواره در راستای تبیین گفتمان امامین انقلاب اسلامی فعالیت کرده است. به جرم همین روحیات نیز همواره آماج انتقادات تخریبی انقلابستیزها و انقلابینماها قرار داشته و دارد.
با این وجود تردید نداریم که پناهیان نیز مصون از خطا نیست و از کاستیهایی برخوردار است که باید نقد شوند. اما باید متوجه باشیم که نوع انتقاداتمان نباید بهگونهای باشد که منجر به تخریب چنین سرمایههایی شود.
در خصوص ماجرای کیهان نیز اگر چه انقلتهایی وجود دارد اما باید توجه داشتهباشیم تا زمانی که مسیر انتقاد سازنده باز است، چرا سیاه نمایی و انتقاد تخریبی داشتهباشیم؟ چرا ندانسته با برخی افراد و جریانات معلومالحال که ضدیت آنها با نیروهای انقلابی بهویژه روحانیت انقلابی کاملاً ملموس است و مأموریت دارند خواص انقلابی را در بین مردم بهویژه در بین جریان انقلابی منزوی کنند، مخرج مشترک پیدا کنیم؟
آقای پناهیان نیز که خود آشنا با رسانه و الزامات فعالیتهای رسانهای هستند و یا هر کدام از خواص حوزوی که صاحب تریبون و منبر و محراب در فضای حقیقی و مجازی هستند باید در خصوص برخی مسائل، تبیینی صریح، واضح و شفاف داشتهباشند تا مخالفان نتوانند با ترفندهای رسانهای علیه آنها فضاسازی کنند و از مطالب بر حق آنها روایتی باطل ارائه دهند.