رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیأت دولت سیزدهم بیان کردند؛

شهید رئیسی مجموعه‌ای از ویژگی‌های عملی، فکری و قلبی

رهبر انقلاب فرمودند: در خصوصیات رئیس‌جمهور عزیزمان، منش اخلاقی ایشان بود. جدّاً متواضع بود. جدّاً بردبار بود. آدم صبوری بود، آدم بردباری بود. اهل مدارا بود و با کسانی که اختلاف‌نظر داشتند، ایشان می‌آمد به بنده هم می‌گفت مطرح می‌کرد، مواردی را ذکر می‌کرد، اوقاتش هم تلخ می‌شد می‌گفت امّا مدارا می‌کرد.

رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم فرمودند: این جلسه جلسه تشکر بنده از مسئولین و دوستان و اعضای دولت است. جای آقای رئیسی عزیزمان خالی است. امیدواریم ان‌شاءاللّه خدای متعال از شماها این زحماتتان را قبول کند.

 

دولت مرحوم آقای رئیسی رضوان‌اللّه علیه، دولت کار بود، دولت امید بود، دولت حرکت در بخش‌های داخلی و خارجی بود. واقعاً امیدوار بود ایشان، واقعاً خوشبین بود به آینده. حق هم با ایشان بود البته و تصمیم داشت که به آن هدف‌ها خودش را برساند با همکاری شماها.

 

یکی از مهم‌ترین خصوصیات آقای رئیسی مردمی‌بودن بود. این باید برای همه‌ی ماها، برای دولت‌ها و رؤسای دولت‌ها، برای اعضا دولت‌ها الگو باشد. ایشان به مردم اعتنا می‌کرد، برای مردم احترام قائل بود، در بین مردم حضور پیدا می‌کرد، لمس می‌کرد حقایق را با حضور در میان مردم، حرف‌های آنها را می‌شنید و نیازهای آنها را محور برنامه‌ریزی‌های خودش قرار می‌داد.

 

محور برنامه‌ریزی‌ها و اقدام‌ها و کارها و شاخص‌هایی که مورد نظر ایشان بود حل مشکلات مردم بود. این درست همان چیزی است که مورد نظر اسلام است. این واقعاً الگوست باید همه یاد بگیریم ماها این کارها را. این یک نقطه از نقاط ویژه‌ی ایشان بود.

 

آقای رئیسی به توانایی‌های داخلی واقعاً اعتقاد داشت، واقعاً اعتقاد داشت. خب ما خیلی از مسئولین در نشست و برخاست‌ها روی این مسأله توانایی‌های داخلی و ظرفیت‌های داخلی صحبت می‌کنیم در موارد متعدد آنها هم هیچ‌کس مخالفت نمی‌کند، اما آدم می‌فهمد چه کسی عمیقاً و از بن دندان باور دارد به این توانایی‌ها، چه کسی نه.

 

ایشان واقعاً باور داشت یعنی قبول داشت که ما خیلی از مشکلات کشور را یا اکثر مشکلات کشور را، یا به یک صورت همه‌ی مشکلات کشور را می‌توانیم با تکیه‌ به ظرفیت‌های داخلی حل کنیم.

 

خصوصیت دیگر آقای رئیسی که خب این را همه می‌دانند، همه می‌فهمند، دیدند خستگی‌ناپذیر از کار. من مکرّر ایشان را توصیه می‌کردم به اینکه یک قدری استراحت کنند. مثال می‌زدم از یک مواردی که استراحت نکردند بعد دچار مشکل شدند. می‌گفتم شما برای آینده کاری خودت هم که شده یک قدری استراحت کن ایشان همیشه می‌گفت من خسته نمی‌شوم، می‌گفت از کار خسته نمی‌شوم. واقعاً هم خسته نمی‌شد.

 

دوپهلو حرف زدن، ملاحظه‌ی این را کردن که اگر ما مواضع انقلابی‌مان را صریح بیان کنیم فلان آدم، فلان دسته فلان شخصیت ممکن است ناراحت بشوند این ملاحظات را ایشان نداشت یعنی صریح مواضع انقلابی خودش را همانی که به آن معتقد بود، پایبند بود همان را صریح بیان می‌کرد.

 

یک نکته برجسته دیگری که در آقای رئیسی وجود داشت این است که در سیاست خارجی دو خصوصیت را ایشان با هم در کنار هم رعایت می‌کرد. یکی تعامل، یکی عزّت‌مداری، عزّت‌مندی.

 

اهل تعامل بود اما از موضع عزّت نه آن چنان تند و به‌اصطلاح دور کننده و چه، که قطع بشود. نه بیخودی امتیاز دادن و دست پایین گرفتن و اینها. نه، از موضع عزّت اما در عین حال تعامل.

 

این نقطه ضعف خیلی از ماهاست که تا یک کسی زبانش به انتقاد از ما می‌چرخد فوراً یا دلمان می‌شکند یا نمی‌دانم اوقاتمان تلخ می‌شود یا بدمان می‌آید که چرا ناسپاسی شد از ما مثلاً فلان. و از کار می‌مانیم، خیلی اوقات این جوریم، همه‌اش دوست داریم تعریفمان را کنند. ایشان نه، به ایشان زخم‌زبان هم می‌زدند زیاد، مأیوس نمی‌شد.

 

حالا البته نمی‌شود گفت رنج نمی‌کشید. چرا، رنج هم می‌کشید. گاهی پیش بنده شکایت هم ایشان می‌کرد. لکن مأیوس نمی‌شد و سرد نمی‌شد از کار کردن، دنبال‌گیری کردن.

 

در خصوصیات رئیس‌جمهور عزیزمان، یک نقطه‌ دیگر هم منش اخلاقی ایشان بود. جدّاً متواضع بود. جدّاً بردبار بود. آدم صبوری بود، آدم بردباری بود. اهل مدارا بود و با کسانی که اختلاف‌نظر داشتند، چه اختلاف‌نظری، چه اختلافات نظری که منتهی می‌شد به اختلاف عملی در عرصه. خب وجود داشت دیگر در اداره‌ کشور، این چیزها وجود دارد می‌دانید، ایشان می‌آمد به بنده هم می‌گفت مطرح می‌کرد، مواردی را ذکر می‌کرد، اوقاتش هم تلخ می‌شد می‌گفت امّا مدارا می‌کرد.

 

اهل گریه بود و دلش روشن بود و مرتبط بود قلباً با عالم غیب و همین‌هاست که انسان را نجات می‌دهد انسان را پیش می‌برد.

 

من این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشود. این ثبت بشود به‌عنوان یک الگو، معلوم بشود که کسی که رئیس قوه‌ مجریه‌ یک کشور است می‌تواند مجموعه‌ این خصوصیات عملی و فکری و قلبی و اینها را با همدیگر داشته‌باشد و دنبال کند.

 

از شخص آقای مخبر من بایستی تشکر ویژه بکنم، هم به‌خاطر همکاری‌شان با آقای رئیسی در طول این سه سال سختی‌هایی که ایشان کشیده و مشکلاتی که ایشان تحمل کرد واقعاً خیلی ایشان مشکل تحمل کردند اما خوب همکاری کردند با مرحوم آقای رئیسی و با دولت، هم برای او و هم برای این چهل پنجاه روز اخیر انصافاً ایشان خیلی خوب در موضع سرپرست ریاست جمهوری حقّاً و انصافاً خوب کار کردند، خوب تلاش کردند، کارها را دنبال گرفتند، دنبال کردند.

 

اینکه گفته شده بود که تا روز آخر همه کارها انجام بگیرد، ایشان به‌معنای واقعی کلمه جدی گرفتند.

 

دیدار اعضای هیأت دولت سیزدهم ۱۴۰۳/۴/۱۷

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

لینک کوتاه: