پرسشی از محمدعلی ایازی؛

تاب‌آوری و انعطاف تا کجا؟

انقلاب ما در تجربه 40 ساله حاکمیت خود با عبرت‌گیری از عهد‌شکنی‌ها، بدخواهی و‌ خباثت‌های دشمنان در همه معاهداتشان می‌تواند ادعا کند که نهایت تاب‌آوری و نرمش و انعطاف را در برابر دشمنان به‌خرج داده‌است.

رحا مدیا | طیبه زاهدی

حجت‌الاسلام محمدعلی ایازی در سخنرانی خود در نشست «چراغی دیگر» به‌مناسبت ایام محرم حسینی به این نکته اشاره‌ کرد که زندگی امام حسین(ع) فقط الگویی برای مواقع بحران نیست بلکه می‌تواند الگویی برای زیست انسانی ما در شرایط عادی هم باشد.

او در حاشیه تفسیر آیه «فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَکَ وَلا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصیر» خاطر نشان کرد که استقامت و تاب‌آوری باید همراه با انعطاف و عدم طغیان باشد و این مسأله در ماجرای کربلا هم مشهود است؛ امام حسین(ع) نیز بعد از طی همه مراحل و ناامید شدن از دشمن در گفتمان، تصمیم به‌مقابله با آنها گرفتند پس عملکرد ما نیز به‌تأسی از ایشان در مواجهه با دشمن ابتدا باید همراه با عقلانیت و انعطاف باشد و استقامت و تاب‌آوری در برابر دشمن به‌معنای قطع رابطه با آنها و به‌وجود آوردن مشکلات در داخل کشور نیست بلکه ما باید اهل تعامل با دنیا باشیم تا بتوانیم مشکلاتی چون فقر و بیکاری را در جامعه حل کنیم و در ادامه گریزی هم به‌وجود خفقان اجتماعی در بیان مواضع از سوی صاحبان اندیشه زدند و این مسأله را مصداقی برای عدم تاب‌آوری و انعطاف در جامعه برشمردند.

در پاسخ باید گفت؛ جناب ایازی! در بحث خفقان همین منبر و تریبونی که در اختیار شما و بقیه منتقدین به‌نظام قرار گرفته و به‌راحتی این امکان را برای شما فراهم کرده که بتوانید دیدگاه‌های خود را در عرصه اجتماعی در منظر دیگران قرار دهید خود شاهدی در نقض کلام شماست که ادعا می‌کنید خففان اجتماعی مانع از بیان دیدگاه‌های صاحب‌نظران در جامعه است.

در پاسخ به‌دیدگاه شما در باب تاب‌آوری و انعطا‌ف‌پذیری در برابر دشمن که البته آن را منتسب به اولیای دین می‌کنید باید بگوییم که ما نیز کاملا با دیدگاه شما موافقیم؛ اما باید بدانید که انقلاب ما در تجربه 40 ساله حاکمیت خود با عبرت‌گیری از عهد‌شکنی‌ها، بدخواهی و‌ خباثت‌های دشمنان در همه معاهداتشان می‌تواند ادعا کند که نهایت تاب‌آوری و نرمش و انعطاف را در برابر دشمنان به‌خرج داده‌است و حالا که در دشمنی آنها هیچ تردید و در همراهی آنها هم هیچ امیدی نیست؛ عقلانیت به او حکم می کند که در برابر دشمن بدخواه و متکبر خود بایستد و با توکل بر خدا دست بر زانوی خود گذاشته و با استفاده از ظرفیت‌های داخلی بر مشکلات فائق آید کاری که تا کنون بارها انجام داده و کشور را در همه عرصه‌ها پیش برده‌است و توانسته در بسیاری مواقع محدودیت‌ها را تبدیل به‌فرصت کند و رابطه و تعامل با دنیا را محدود به چند کشور محدود و مستبد ندانسته با بقیه ملل ارتباطی سالم و سازنده برقرار کند.

جناب ایازی! تفکر غیر‌عقلانی تفکری است که تصمیم بر عبرت‌آموزی از تجارب خود را ندارد و از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ملت و کشور خود غافل است و حل تمام مشکلات را در ارتباط با چند کشور منفور و مستکبر بداند و با این کار آنها را در زیاده‌خواهی و طغیان خود تثبیت کنند.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

لینک کوتاه: