رحا مدیا | علی اسدی
شهادت آیتالله رئیسی(ره) در سانحه سقوط بالگرد، گرچه دردناک بود اما از جنبههای قابلتوجه آن حادثه، این بود که ثابت شد در بحرانی اینچنین، نقش «ولیفقیه» بهعنوان ستون خیمه انقلاب اسلامی در حفظ کشور و امتداد آرامش افکار عمومی، چقدر میتواند مهم باشد.
بازخوانی نوعِ راهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی در فاصله زمانیِ شهادت رئیسجمهور تا حماسه حضور مردم ایران در انتخابات و انتخاب رئیسجمهور جدید، در قالب کلیدیترین کلمات و راهبردیترین جملات، نخبگان و منصفان را بیشازپیش، از درک اهمیت و ضرورت نقش «ولیفقیه» آگاه ساخت.
مرور مواضع رهبر انقلاب در این مدت و بازتاب آن در رسانهها نشان میدهد که شهادت آیتالله رئیسی نهتنها موجب ایجاد بحران در کشور نشد بلکه با کنشگریِ مؤثر ایشان، تبدیل به فرصتی شد که اقتدار کشور را باز هم به رُخ جهانیان کشید.
مسائل با اقتدار دنبال شود
معاون اول دولت شهیدرئیسی، آقای دکتر مخبر میگوید در ساعات اولیه اطلاع یافتن از خبر سقوط بالگرد حامل رئیسجمهور در دیدار با رهبر معظم انقلاب، در آن لحظات حساس ایشان تأکید فرمودند: «مسائل کشور باید با همان اقتدار دنبال شود و هیچ کاری نباید بر زمین بماند، اگر آقای رئیسی بازگشتند که الحمدالله، اگر هم بازنگشتند کشور باید مقتدر بماند.»
مدیر اجرایی قوه مجریه این جملات رهبر انقلاب را راهبرد اصلی خود و هیئت دولت در ادامه مسیر تا لحظه تحویل سکّان کشور به دولت جدید خواندهاند.
هیچ اختلالی بهوجود نخواهد آمد
در ساعات اولیه انتشار خبر سقوط بالگرد حامل آیتالله رئیسی که جهانیان و ایرانیان اخبار را لحظهای دنبال میکنند؛ رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از خانوادههای سپاهیان، ضمن آرزوی سلامتی برای رئیسجمهور تأکید مینمایند: «ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید، همه کارها اعم از امنیت کشور، امنیت مرزها و امور قوه مجریه منظم انجام خواهد شد.»
این جملات رهبر انقلاب ضمن صدور اخطار به شیطنتهای احتمالی دشمنان، سهم بزرگی در القای آرامش به کشور دارد و با رفع نگرانی بابت اختلالهای احتمالی، دلها را مشغول به دعا برای سلامتی آیتالله رئیسی و همراهانشان میکند.
ظرف حداکثر پنجاه روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود
با اعلام رسمی خبر شهادت آیتالله رئیسی(ره) رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تجلیل از شخصیت ایشان، در همان پیام تسلیت که موجب تسلای قلوب مردم شده، به معاون اول دولت سیزدهم که اینک بنا بر اصل 131 قانون اساسی مدیر اجرایی قوه مجریه میباشد دستور میدهند تا؛ «به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه، ظرف حداکثر پنجاه روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود.»
پُر صلابت در امتداد مسیر
در یکم خردادماه و تنها یک روز پس از انتشار خبر شهادت آیتالله رئیسی، مجلس ششم خبرگان رهبری کار خود را با پیام رهبر انقلاب آغاز میکند. تشکیل این مجلس در آن شرایط حساس، پیام مهمی را به افکار عمومی مخابره کرد و آنهم این بود که؛ در بحرانیترین شرایط نیز جمهوری اسلامی با صلابت مسیر خود را ادامه میدهد.
اللّهمّ إنّا لا نَعلم مِنهم إلاّ خَيرا
اقامه باشکوه نماز بر اجساد مطهر شهدای خدمت به امامت رهبر معظم انقلاب با حضور گسترده مردم برگزار شد. صلابت رهبر انقلاب در این مراسم و گُم شدن بغض ایشان میان انبوه بغضهای شکسته حاضران در آن مراسم، در حالی اتفاق افتاد که منافقان و دشمنان اعلام کرده بودند آرزوی دیدن گریههای ایشان را دارند اما آن حضور مُحکم پُتکی شد بر سر آنان که همواره آرزوی ضعف ایرانیان را داشته و دارند.
همکاریها ادامه پیدا خواهد کرد
پس از تشییع باشکوه شهدای خدمت در تهران سیل حضور مقامات دیگر کشورها برای عرض تسلیت آغاز شد. رهبر معظم انقلاب در دیدار با برخی از این مقامات ضمن تجلیل مجدد از شخصیت آیتالله رئیسی، به سران دیگر کشورها بابت جدیّت جمهوری اسلامی در تداوم همکاریها اطمینان بخشیدند.
در دیدار با نخستوزیر عراق تأکید نمودند: «همکاریها با دولت عراق ادامه پیدا خواهد کرد» به نخستوزیر ارمنستان تأکید کردند: «رئیسجمهور فقید ما نسبت به مسائل مرزی مربوط به ارمنستان و حوادث اطراف این قضیه، بسیار حساس بود و باید این حساسیتها و مراقبتها همچنان لحاظ شوند» در دیدار با اسماعیل هنیئه رئیس دفتر سیاسی حماس یادآور شدند: «وعده الهی برای محو رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد» در دیدار با نخستوزیر پاکستان اظهار داشتند: «باید بر موانع فائق آمد و پیشرفت همکاریها را با جدیت و در عمل دنبال کرد» به امیر قطر اطمینان بخشیدند: «حرکت ایران هیچ تغییری نمیکند» در دیدار با رئیس مجلس لبنان تأکید کردند: «به لطف خداوند، ملت ایران از این حادثه تلخ بهعنوان یک فرصت استفاده خواهد کرد» و همچنین در دیدار با رئیسجمهور تونس فرمودند: «همدلیهای کنونی میان ایران و تونس باید به همکاریهای میدانی تبدیل شود.»
مخابره پیام قوت جمهوری اسلامی به دنیا
رهبر حکیم انقلاب در دیدار با خانواده شهید رئیسی ضمن آنکه ایشان را مظهر شعارهای انقلاب اسلامی میخوانند تأکید میکنند که: «تشییع مردمی رئیسجمهور، پیام قوت جمهوری اسلامی به همه دنیا بود.»
همچنین در دیدار با خانوادههای شهدای خدمت متذکر میشوند که: «قیام ملت ایران در تشییع شهدای خدمت نشان داد ملت ایران زنده و به شعارهای انقلاب وفادار است.»
آغاز به کار مجلس دوازدهم
تنها باگذشت هفت روز از شهادت آیتالله رئیسی، مجلس دوازدهم نیز با پیام رهبر انقلاب آغاز به کار میکند. این شروع بهموقع و بیتأخیر یکی از کم بدیلترین اقدامات است که پیام «تعطیل نشدن کشور به دلیل فقدان رئیسجمهور» را به افکار عمومی مخابره میکند.
تکمیل حماسه
مراسم چهاردهم خرداد و سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بزنگاه دیگری است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن در راستای تقویت کشور بهره میگیرند.
ایشان با تأکید دوباره بر این نکته که «کشور علیرغم از دست دادن رئیسجمهور توانسته آرامش و امنیت خود را بهطور کامل حفظ کند»، «حماسه انتخابات را مکمل حماسه بدرقه شهیدان» میخوانند.
اول افزایش مشارکت، بعد انتخاب خوب
در بیست و ششم خرداد، رهبر انقلاب طی دیداری که با جمعی از نخبگان و مدالآوران دارند از این موقعیت نیز برای تقویت کشور بهره میگیرند و ضمن تأکید بر این نکته که «هر دولتی سر کار بیاید باید استقلال سیاسی کشور را حفظ کند» بر افزایش مشارکت و انتخاب خوب تأکید مجدد میفرمایند.
پرهیز از اظهارات دشمن شاد کُن
این بار در دوم تیرماه رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان قضایی، ضمن گرامیداشت یاد شهدای قوه قضائیه از شهید بهشتی تا شهید رئیسی، خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری میفرمایند: «در مباحثات خود از اظهارات دشمن شادکن پرهیز کنند.»
اظهارات ایشان خطاب به نامزدها در آن دیدار، نشان داد که ایشان متوجه عملکرد تمام طرفها هستند و متناسب با شرایط، رهنودهای لازم را خطاب به هر طرف گوشزد میکنند.
تأکید چندباره بر مشارکت حداکثری
پس انجام پارهای از تبلیغات و مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری و بر اساسی موجی که پس از تبلیغات در کشور به راه افتادهاست ایشان در دیدار مردمی روز عید غدیر خم نیز از مشارکت حداکثری سخن میگویند و تأکید میکنند که «هرکس به ایران قوی علاقهمند است باید در انتخابات شرکت کند.»
روز نشاط و شادی
رهبر انقلاب اسلامی پس از حضور در دوره اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم نیز دست از ایجاد تشویق و انگیزه برای حضور مردم در انتخابات نمیکشند ایشان روز انتخابات را برای ایرانیان روز نشاط و شادی میخوانند و تأکید میکنند که؛ «برای اثبات صحت و صداقت نظام جمهوری اسلامی حضور مردم لازم و واجب است.»
هشدار نسبت به یک تصور اشتباه
با کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری به دوره دوم فرصتی به وجود میآید تا ایشان در دیدار با تولیت جدید، مدیران و جمعی از اساتید مدرسه عالی شهید مطهری در سیزدهم تیرماه ایشان ضمن تلنگر نسبت به این موضوع که «اگر تصور شود کسانی که در دوره اول رأی ندادهاند مخالف نظام هستند، برداشت کاملاً اشتباهی است» مرحله دوم انتخابات را خیلی مهم خواندند. در روز برگزاری دوره دوم انتخابات نیز ایشان با تشویق چندباره مردم برای حضور در انتخابات از آنان خواستند تا «همت خود را برای حضور بیشتر کنند.»
کاری درخشان و فراموشنشدنی
شانزدهم تیرماه و یک روز پس از انتخابات مرحله دوم و انتخاب رئیسجمهور جدید توسط مردم، رهبر انقلاب در پیامی ضمن تبریک به ملت ایران، رئیسجمهور منتخب و همه فعالان صحنه انتخابات؛ «حرکت مردم در دو مرحله با بیش از ۵۵ میلیون رأی و رویارویی با تحریم انتخابات» را کاری «درخشان و فراموش نشدنی» توصیف کرده و اینگونه تهدید فقدان رئیسجمهور را به فرصتی بیبدیل در تجلّی مردمسالاری دینی تبدیل میکنند.
روح شهید رئیسی و همراهانش شاد فقط همین
سایه رهبرعزیزمان مستدام
اللهم عجل لولیک الفرج