رحا مدیا | دکتر آزاده ابراهیمی فخاری
سفر تاریخی حضرت معصومه(س) به ایران، به قصد پیوستن به امامرضا(ع)، نشاندهنده وفاداری و عشق او به امام زمانش و همچنین نوعی مقاومت در برابر ظلم و انحرافات سیاسی و اجتماعی دوران بود. این سفر که با تحمل سختیهای فراوان همراه بود، الگویی برای پایداری و مقاومت در برابر مشکلات برای دختران و زنان امروز ایران است.
با این وجود حضرت معصومه(س) از جایگاه معنوی ویژهای برخوردار هستند. در زیارتنامهای که از امامرضا(علیهالسلام) نقلشده، امام از خداوند میخواهند که حضرت معصومه(س) در روز قیامت شفیع ایشان باشد، که این بیانگر مقام والای ایشان نزد خداوند است و بر اهمیت و نقش شفاعت ایشان نیز تأکید دارد.
حضرت معصومه(س) همچنین در عرصه علمی و فقهی نیز جایگاه والایی داشتند. یک نمونه بارز از فقاهت ایشان، زمانی است که گروهی از شیعیان به مدینه آمدند تا سؤالات فقهی خود را از امام موسی کاظم(ع) بپرسند، اما امام در مدینه حضور نداشتند. حضرت معصومه(س) با علم و دانش خود، پاسخ سؤالات را نوشتند و به این شیعیان تحویل دادند. زمانی که امام موسی کاظم(ع) این پاسخها را مشاهده کردند، ضمن تأیید آنها، از دانش و فقاهت دخترشان ابراز خوشحالی کردند.
این ویژگیهای معنوی و علمی و سیاسی حضرت معصومه(س)، ایشان را به الگویی کامل برای دختران ایرانی تبدیل کرده است. دختران امروز با الهام از شخصیت و سیره ایشان، میتوانند با پایداری در برابر چالشها و مشکلات، مسیر رشد و تعالی خود را در سایه تعهد به ارزشهای دینی طی کنند. حضرت معصومه(س) نماد شجاعت، علم و ایمان در جامعه و الگوی مقاومت و پایداری برای زنان و دختران ایرانزمین است.