نگاهی گذرا بر فعالیت‌های پایگاه خبری جماران در اسفندماه 1402

پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران با هدف ترویج اندیشه‌های امام خمینی رضوان الله تعالی علیه از 22 بهمن‌ماه 1387 شروع به فعالیت کرد. این سایت، تحلیلی – خبری با اشراف حجت‌الاسلام سید حسن خمینی و مدیرمسئولی محمدعلی نادعلی زاده مشغول فعالیت رسانه‌ای است. در این نوشتار به برخی اقدامات رسانه‌ای این پایگاه خبری در اسفندماه 1402 اشاره می‌شود:

 

برجسته‌سازی و پوشش خبری احزاب، نهادها و افرادی که به نحوی انتخابات را تحریم و یا ترغیب به مشارکت حداقلی کردند: «ائتلاف احزاب زنان اصلاح‌طلب: در انتخابات 11 اسفند تابع تصمیم جبهه اصلاحات هستیم. سازمان معلمان ایران: در انتخابات 11 اسفند تابع تصمیم و راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات هستیم. شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب گلستان: امکان ارائه لیست حمایت از کاندیداها را نداریم. جبهه اصلاحات استان مرکزی: از هیچ‌یک از نامزدهای انتخاباتی حمایت نمی‌کنیم. جبهه اصلاحات استان گیلان: برای انتخابات مجلس لیست نخواهیم داد. جبهه اصلاحات استان زنجان: امکان ارائه لیست و معرفی کاندیدا برای انتخابات 11 اسفند وجود ندارد. مجمع ایثارگران: به مردم پشت نمی‌کنیم و به خرد جمعی جبهه اصلاحات پایبند هستیم. مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم: از دادن فهرست انتخاباتی برای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی معذوریم …»(پایگاه خبری جماران؛ 01/12/1402)

 

تخریب چهره شخصیت‌هایی مثل آیت‌الله مصباح یزدی و شیخ فضل‌الله نوری: دکتر حسین راغفر طی سخنانی در سیزدهمین همایش سلامت روان و رسانه: «انقلاب با شریعتی و طالقانی، انقلاب شد. اما بعد از آن ما به شیخ فضل‌الله گرایی برگشتیم. به همین دلیل هم بااینکه قانون اساسی تصویب شد، اما ده‌ها نهاد خارج از قانون اساسی داریم. آنها با قانون کار نمی‌کنند بلکه با فرمان کار می‌کنند. اقتصاد ما به‌صراحت بیشتری بعد از جنگ، تغییر کرد و مرحوم مصباح یزدی تبدیل به ایدئولوگ جمهوری اسلامی شد. مصباح یزدی عبارت‌های شیخ فضل‌الله نوری را تکرار کرد، شیخ فضل‌الله می‌گفت مردم کیستند! آنها به چوب و فلک نیاز دارند! مدرسه برای دختران چرا ساخته می‌شود! دختران چرا باید به مدرسه بروند! ما قانون نمی‌خواهیم، قانون شرع داریم، به همین دلیل هم مجلس لازم نداریم و نماینده هم نمی‌خواهیم. بعد از جنگ، عین این صحبت‌ها در کشور مطرح شد و آنها تصور می‌کردند حق‌دارند که بخش قابل‌توجهی از فرصت‌ها را نابرابر توزیع کنند.»(پایگاه خبری جماران؛ 04/12/1402)

 

ترویج دیدگاه‌ها و مواضع سران فتنه:

پایگاه خبری جماران مدت‌هاست که تریبون افرادی چون حجت‌الاسلام مهدی کروبی و سید محمد خاتمی، شده است؛ به گونه‌ای که کوچکترین خبر و کنش اهالی فتنه را پوشش می دهد. در اسفندماه نیز کمافی‌السابق به ترویج دیدگاه‌های اینان پرداخت که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌شود:

 

انعکاس ادعای خاتمی مبنی بر آزاد ، مشارکتی و رقابتی نبودن انتخابات: متأسفانه آثار نارضایتی فراگیر و حتی قهر را در جامعه شاهدیم. مراد من از بخش ناراضی جامعه، علاوه بر نخبگان و بخصوص جوانان، همان اکثریت بالای پنجاه‌درصد است که در دو انتخابات گذشته شرکت نکردند و نیز چند میلیون نفر که رأی باطله دادند. نباید تصور کرد که همه آنها که در انتخابات شرکت کردند از اوضاع و احوال کشور راضی‌اند. انتخابات مشارکتی آزاد و رقابتی یعنی طیف‌های رنگین‌کمانی که ملت ایران نام دارد ( نه‌فقط اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان) نامزدهای مطلوب خود را داشته باشند.امیدوارم تجربه‌ها و بخصوص جدّی گرفتن نارضایتی‌هایی که روز بروز بیشتر هم می‌شود زمینه‌ای فراهم آورد که در آینده جامعه ما شاهد انتخابات آزاد باشد. (پایگاه خبری جماران؛ 01/12/1402)

 

انعکاس دلایل بیان شده توسط خاتمی برای رأی ندادن در انتخابات: « علاوه بر ناخشنودی و اعتراض نخبگان و بخصوص جوانان که به انحاء مختلف ابراز می‌شود، با توجه به آمار و اطلاعات رسمی باید گفت اکثریت ملت از وضع موجود و سامان و سازمان راهبردن جامعه نارضایتی دارند و همین امید به آینده را کمتر می‌کند. مطلوب‌ترین راه برای رهایی از این وضع مصالحه ملی و استقرار مردم‌سالاری توسعه‌گرا است. در یک نظام مردم‌سالار انتخابات بسیار مهم است، درصورتی‌که «حدّ نصاب ضابطه و معیارهایی که انتخابات را انتخابات می‌کند» رعایت شود. این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی‌توانم کاری برای مردم بکنم همراه و هم‌نوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است.» (16/12/1402)

همچنین انتشار پیام تسلیت خاتمی به مناسبت درگذشت آیت‌الله امامی کاشانی رحمت الله علیه (12/12/1402) انتشار پیام تسلیت خاتمی به مناسبت درگذشت آیت‌الله سید محمد موسوی بجنوردی (05/12/1402) پوشش خبری حضور سید محمد خاتمی در مراسم تشییع آیت‌الله موسوی بجنوردی و اقامه نماز میت توسط خاتمی بر پیکر آیت‌الله بجنوردی (07/12/1402)

 

واکنش به سرمقاله کیهان در دفاع از خاتمی: جماران در واکنش به سرمقاله روزنامه کیهان که به گوشه‌هایی از دلایل رأی ندادن خاتمی در 11 اسفند اشاره کرده، به دفاع از او پرداخته است. در بخشی از بیانات وکیل خاتمی چنین آمده است: « در مطلب اخیر منتشر شده روزنامه کیهان، مجددا افتراء و نشر اکاذیب به چشم می‌خورد، که در جای خود قابل تعقیب کیفری است.»(پایگاه خبری جماران؛ 18/12/1402)

 

 

تسلیت حجت‌الاسلام مهدی کروبی به سید حسن خمینی: « در پی درگذشت آیت‌الله سید محمد موسوی بجنوردی، آیت‌الله مهدی کروبی امشب در تماس تلفنی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسن خمینی این ضایعه را به وی و سایر بازماندگان تسلیت گفت.» (پایگاه خبری جماران؛ 07/12/1402)

 

حداقلی نشان دادن میزان مشارکت در انتخابات:

حجت‌الاسلام سید محمدعلی ابطحی: جماران یادداشت کوتاهی از حجت‌الاسلام سید محمدعلی ابطحی با عنوان «چند حاشیه به متن انتخابات تاریخی» را منتشر کرد. این یادداشت به این شرح است: « ۱- گمان نمی‌کنم هیچ‌یک از دستگاه‌های حاکمیتی از میزان حضور راضی باشند. ازنظر میزان مشارکت تاریخی بود. ۲- کسانی هم که آمدند و رأی هم دادند و مشارکت را در همین حد آفریدند، حداقل حدود نیمی از آنها هم اعتراضشان را اعلان کردند. رأی نیاوردن آقای آملی لاریجانی و مشاهیر دیگر. حجم بی‌سابقه برگه سفید مال دلسوزان معترض بود.۳ – به خواسته‌های آنها که رأی ندادند و یا رأی سفید دادند که اجمالاً همه قبول دارند این دو بخش اکثریت ملت ایران هستند، اگر بازهم بی‌توجهی شود دایره مرکزی قدرت تنگ‌تر می‌شود و بیرون ریختگان فراوان‌تر و حکمرانی سخت‌تر. ۴- خالص‌سازی‌ای که در انتخابات تهران با عبور از اصولگرایان به افراطیان تابلودار اتفاق افتاد، می‌تواند خسارت‌های زیادی به بار آورد. عقلای قوم رسالت بزرگی برای مهار کردن افراطیون دارند .»(پایگاه خبری جماران؛ 12/12/1402)

 

حجت‌الاسلام مجید انصاری: جنبه‌ جمهوریت نظام این روزها نفس‌های سختی می‌کشد، امروز ما کاری کرده‌ایم که مهم‌ترین جلوه‌ حضور مردم‌، که شرکت‌ در انتخابات، آن‌هم دو انتخابات مهم خبرگان و مجلس‌ که هر دو در سرنوشت‌ آینده کشور مؤثر و حیاتی هست، فکر کنند آمدن آنها مؤثر نیست و از اثرگذاری رأی و صندوق‌های رأی ناامید شده‌اند که این بسیار خطرناک است. ادوار گذشته که‌ برای‌ رأی دادن به‌ حسینیه جماران می‌آمدم مشارکت بیشتر بود و مردم بیشتری شناسنامه در دست‌ داخل صف ایستاده بودند. اما امروز چنین مشارکتی را شاهد نبودم. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: چرا نظام انتخابات را به اینجا رسانده‌ایم و کشور را این‌گونه اداره‌ کرده‌ایم که امروز مردم‌ احساس می‌کنند بود و نبود آنها کنار صندوق یکی است؟.»(پایگاه خبری جماران؛ 12/12/1402)

 

محمود صادقی: تخریب روند انتخابات در کشور: امام خمینی رضوان الله تعالی علیه یک جمله کلیدی دارد که می‌گوید میزان رأی ملت است. مردم چون می‌بینند رأی آنها میزان نیست و اثرگذار نیست، اعتمادشان را از دست داده‌اند. غفلت از امام چقدر به کشور ما آسیب می‌زند؟ کاش فقط غفلت بود؛ دارد «امام‌زدایی» می‌شود. همین‌که این بلا را بر سر نهاد انتخابات آورده‌اند، درواقع به معنای حذف امام از عرصه حکمرانی است. چتر امام بر سر همه باز بود. مثلاً در نامه آقای انصاری که می‌خواهند از جامعه روحانیت جدا شوند، ببینید امام چه نگرشی دارد؛ ضمن اینکه دعوت به وحدت می‌کند، کثرت را هم به رسمیت می‌شناسد و مانع آن انشعاب نمی‌شود. یعنی وحدت در بحث‌های کلان و منافع ملی اما درعین‌حال کثرت را به رسمیت می‌شناخت و این را باعث حذف افراد نمی‌دانست. در دوره امام آیت‌الله صافی عضو شورای نگهبان است و آیت‌الله صانعی هم هست. امام به همه افراد احترام می‌گذاشت؛ ضمن اینکه خط و گرایش خودش را هم داشت. .»(پایگاه خبری جماران؛ 06/12/1402)

 

زیر سوال بردن ماجرای امر به معروف و نهی از منکر در درمانگاه قم :

جماران طی مصاحبه‌های سلسله‌واری که با برخی چهره‌های حوزوی داشت، تلاش کرده تا اقدام طلبه آمر به معروف در درمانگاه قم را اقدامی غیر قانونی و غیر شرعی جلوه بدهد که به بخش‌هایی از بعضی مصاحبه‌ها اشاره می‌شود:

 

آیت‌الله محمد قائنی: از دیدن ویدیوی درمانگاه قم متأثر شدم این‌ها نهی از منکر نیست؛ تسبیب به منکر و موجب نفرت است. ممکن است اولیای امر خیال می‌کنند با مجال و فرصت دادن به این اشخاص، مذهب و دین و شعائر ترویج می‌شود؛ درحالی‌که این‌گونه نیست. بله متأسفانه ویدئو را دیدم و متأثرم شدم.» (21/12/1402)

 

آیت‌الله مسعودی خمینی: وظیفه این آقای طلبه این نبود که عکس بگیرد. البته اگر عکس گرفته باشد؛ من نمی‌دانم گرفته یا نه. از همه بالاتر باید ببینیم اسلام و قرآن به ما چه می‌گوید. مردم ایران، مردمی مسلمان، قرآنی و با شرافت هستند. لذا باید با مردم با مهربانی رفتار کرد. این آقا باید می‌رفت، سرش را پایین می‌ا‌نداخت و می‌گفت: «خانم، خواهر، شما مسلمان هستی، من از شما تقاضا می‌کنم لطفاً در بیرون از منزل، سرت را بپوشان.» اگر این‌گونه بگوید طرف مقابل هر که باشد، قبول می‌کند. ولی ما اگر رفتیم و گفتیم: «آی خانم! چه خبره؟ خجالت بکش و این کار را رها کن و عکس از او گرفتیم»، معلوم است که ناراحت می‌شود.» ( 25/12/1402)

 

حجت‌الاسلام علی بهجت: وقتی شما بخواهید با گرفتن عکس ناموس مردم، جامعه را اصلاح‌ کنید نتیجه‌اش همین می‌شود که می‌بینیم. تبعات منفی آن‌همین واکنش‌ها و عکس‌العمل‌های منفی است که در جامعه شاهد آن‌ هستیم. خودت را درست نکرده‌ای و بر نفس خودت مسلط نشده‌ای، حالا می‌خواهی بروی دیگران را اصلاح کنی؟ آن‌هم با گرفتن عکس و…؟ خودت را نتوانستی اصلاح کنی، جامعه را می‌توانی اصلاح کنی..! غلط است به فکر اصلاح جامعه باشی اگر خودت را اصلاح نکرده باشی.» (23/12/1402)

 

حجت‌الاسلام کاظم قاضی‌زاده: رفتار روحانی موبایل به دست در درمانگاه قم ناپسند و غیرقابل‌توجیه است. عکس‌برداری و فیلم‌برداری یا تظاهر به آن «نهی از منکر» نیست، تهدید به «پرونده‌سازی» است. آن خانم ترجیح می‌داد کشیده بخورد تا اینکه از او عکس بگیرند!(25/12/1402)

 

حجت‌الاسلام سید محمدعلی ایازی: « عکس، حریم شخصی افراد است. شما اگر به مشاهد مشرفه تشریف ببرید، آنجا نوشته‌اند که عکس گرفتن ممنوع است. چرا؟ به خاطر اینکه امکان دارد کسی در حال عکس گرفتن از خود، از افراد دیگر هم عکس بگیرد و این دخالت کردن در حریم خصوصی دیگران است که ممنوع است. همه می‌گویند که عکس گرفتن، دخالت کردن در حوزه خصوصی افراد است. لذا چنین کاری توسط یک فرد ناآگاه به مسائل دین، ولو اینکه لباس روحانی بر تن داشته باشد، یک امر ناپسند و محکوم است. امروز هیچ عالمی تائید نمی‌کند که ما برای مقابله با بی‌حجابی، از حوزه خصوصی افراد عکس بگیریم و این کار درستی نیست.» (21/12/1402)

 

تذکراتی دلسوزانه:

جماران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رسانه‌های وابسته به بیت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه وظیفه دارد در راستای ترویج افکار و اندیشه‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تلاش نماید.

در قسمت معرفی‌نامه سایت جماران چنین بیان شده است که « در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی و تعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی(س) و شهیدان انقلاب اسلامی فعالیت کند.» اما با رصد مستمر و دقت در کنش‌گری‌های این پایگاه خبری کاملاً ملموس است که نه‌تنها متعهد به آرمان‌های‌ والای امام خمینی رضوان الله تعالی علیه و شهیدان انقلاب اسلامی نیست، بلکه امام زدایی و مقابله با ترویج فرهنگ انقلابی و فرهنگ ایثار و شهادت از اهداف پررنگ متصدیان آن است.

سال‌هاست که بسیاری از معاندین با به‌کارگیری زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و راه‌اندازی شبکه‌های متعدد، آشکارا به جنگ با اندیشه‌های امام راحل رضوان الله تعالی علیه آمده‌اند. سیل شبهات علیه امام راحل رضوان الله تعالی علیه و آرمان‌هایش روزبه‌روز بیشتر می‌شود. اما جمارانی که باید علاوه بر پاسخگویی به این شبهات، مروج اندیشه‌های امام باشد، تبدیل به رسانه‌ای برای انعکاس مواضع افرادی شده که بارها ثابت کرده‌اند با آرمانه‌ای امام راحل رضوان الله تعالی علیه فاصله دارند.

 

 

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

لینک کوتاه: