به گزارش رحا مدیا، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی ابراهیمپور، مدیر مرکز حجاب ریحانةالنبی در گفتوگو با رسانهی رحا، به واکاوی نسبت انقلاب اسلامی و حجاب پرداخت.
وی با اشاره به هجمه فرهنگی سنگین دشمن برای از بین بردن حجاب و عفاف در جامعه اسلامی، آنها را در رسیدن به اهداف خود ناکام و شکست خورده معرفی کرد.
حجت الاسلام ابراهیمپور درباره نسبت انقلاب 57 و حجاب گفت: چرا مردم انقلاب کردند؟ وقتی مردم علیه یک حاکمیتی قیام میکنند، یعنی یک زاویههایی با حاکمیت دارند. یکی از مشکلات مردم با حکومت پهلوی، مسأله فساد بود. حکومت غرق فساد شده بود. جدای از بحثهای اقتصادی، اجتماعی و فقر، یکی از موضوعات بحث فساد بود که خاندان پهلوی دچار آن شدهبودند و جامعه را هم گرفتار این قضیه کردهبودند. چون مردم دیندار بودند و قانون کشف حجاب به مردم فشار آوردهبود، یکی از دلایلی که این مسأله سر باز زد و علیه حاکمیت قیام شد و انقلاب شکل گرفت، بحث فساد اخلاقی بود که هم در خود حاکمیت وجود داشت و هم جامعه را به این سمت بردهبود که وضعیت فساد از اروپا هم بدتر شده بود. این تعبیری است که مقام معظم رهبری دارند. این موضوع با فضای دینداری آن زمان سازگار نبود. این باعث قیام شد. قیام مردم و انقلاب اسلامی و بحث حجاب، چنان در بحث انقلاب پررنگ بود که بعضی حضور پررنگ زنان محجبه را در شکلگیری انقلاب اسلامی به قدری پررنگ میدیدند و انقلاب اسلامی را انقلاب چادریها نامیدند.
وی درباره اقدام بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی در خصوص حجاب افزود: از اولین اقداماتی که حضرت امام انجام دادند، بحث حجاب بود. وقتی در 22 بهمن انقلاب پیروز شد، در اسفندماه همان سال بحث حجاب مطرح شد. یعنی حدود یکماه بعد. حضرت امام روی بحث حجاب و اینکه حجاب باید در دستگاهها اجرا شود، مسرّ بودند. امام (ره) هیچ تردیدی در این نداشتند که الان انقلاب شده و لزومی ندارد که حتماً حجاب باشد. درگیریهایی هم در همان زمان اتفاق افتاد، بین کسانی که انقلاب کردهبودند و میخواستند بحث حجاب را در دستگاهها تثبیت کنند؛ از آنطرف هم خلأ قانون وجود داشت و یک تندرویهایی علیه افرادی که حجاب را رعایت نمیکردند صورت میگرفت و این موضوع باعث شده بود که هرج و مرجی اتفاق بیفتد. امام (ره) در اینجا دستور دادند از اینکه این تندرویها به اسم اسلام و به نام حجاب اتفاق نیفتد مراقبت کنند.
وی تصریح کرد: از سال 1361 بهبعد بحث حجاب مطرح شد و در مجلس تبدیل به قانون شد و بحث حجاب شکل گرفت. علاوه بر آنکه فضای جنگ تحمیلی هم که بر کشور حاکم بود، یک جوّ معنوی سنگینی را ایجاد کرده بود که کسانی که میخواستند در مسأله بدحجابی بروز و ظهوری داشتهباشند، جرئت کاری را نداشتند. چون فضای سنگینی بود، شهدا را میآوردند و فضای معنوی در جامعه حاکم بود. این فضا باعث میشد که آن عده قلیل نتوانند بروز و ظهور داشتهباشند. عدهای به خارج از کشور رفتند، عدهای هم ظاهر خود را درست کردند و سعی کردند همراه باشند. بعد از جنگ تحمیلی، دشمن به بحث تهاجم فرهنگی روی آورد و ما باید رویکرد خود را عوض میکردیم و از فضای جنگ نظامی به تقابل با تهاجم فرهنگی میپرداختیم که همان موقع تأکید مقام معظم رهبری بود. متأسفانه کم کاریهایی صورت گرفت.
مدیر مرکز حجاب ریحانةالنبی گفت: اینکه وضعیت ما به این شکل است، بهجهت کم کاری است که صورتگرفته. عواملی هم است، ولی عمده آن را بنده در بحث حاکمیت میدانم. البته دشمن هم در این مسأله جدیّت داشت، برنامهریزی کرد، هزینه کرد، رسانه و عوامل را پای کار آورد و برای مقاطع مختلف زمانی با توجه به فرصتهایی که برایش به وجود میآمد، سعی کرد که از این فرصت استفاده کرده و بحث بدحجابی را در جامعه روز بهروز گسترش بدهد. طبیعتاً به یک دستاوردهایی هم رسید که این مسأله انکارناپذیر است.
حجت الاسلام ابراهیمپور دشمن را در دسترسی به هدف خود درباره حجاب ناکام دانست و گفت: آیا ما در مسأله حجاب شکست خوردهایم؟ نمیشود گفت که ما شکست خوردهایم، چون هدف دشمن این نبود که ما در موضوع حجاب به اینجا برسیم. این بدحجابی ابزاری برای یک هدف بالاتری که دشمن دارد بود که آن هدف ساقط کردن نظام توسط حجاب بود. یکی از جبهههایی که دشمن حمله کرده، این است که بتواند نظام را ساقط کند. به ما ضربه زده، اما موفق نشده است. درست مثل قضیه جنگ اسرائیل با حماس است. ویرانیهای زیادی را به بار آورد، 50 هزار نفر شهید شدند و خرابیهای زیادی به بار آمد، ولی اسرائیل پیروز نشد چون به هدف خود که نابودی حماس و تصرف غزه بود نرسید. همهجا را ویرانه کرد، کشته و مجروح گرفت، اما به هدف خود نرسید. دشمن ما هم در مسأله حجاب همینطور است. این وضعیت مطلوب ما نیست، اما دشمن هم به هدف خود نرسیده است. برای همین هنوز تلاش میکنند. اگر به هدف خود رسیدهبودند که دیگر در مسأله حجاب سکوت میکردند.
وی مسأله پوشش و حجاب را وسیله براندازی دشمن قلمداد کرد و افزود: هدف دشمن ساقط کردن نظام است. در جبهههای مختلف فعالیت میکند، جبهه سیاسی، اقتصادی و … در خط مقدم جبهه فرهنگی، مسأله حجاب است. اینکه بتوانند از این طریق به نظام ضربه زده و نظام را ساقط کنند. میخواهند در مخالفتهای اجتماعی و مدنی که به وجود میآید، یعنی زنان را توسط بحث حجاب و آزادی در مواجهه با انقلاب اسلامی قرار بدهند و این موضوع موجی را روی ضعفهای دیگر مثل اقتصادی و… ایجاد کند. این یک بستر خوبی برای جرقه زدن اغتشاشات و مسائل اینچنینی است. این موقعیت خوبی است که بتوانند نسل جوان احساسی و خواهان آزادی که نسبت به اهداف دشمنها آگاهی ندارند را بیاورد و مقدم بر همه مسائل قرار بدهد که بتواند از اینها برای اهداف دیگر استفاده کند. در فتنه سال 1401، یک فتنه بسیار سنگینی با موضوع حجاب طراحی شده بود که بتوانند ضربه بزنند، ولی باز هم موفق نشدند، هر چند که دستاوردهایی داشتند. البته این بهمعنای پیروزی آنها در این زمینه نیست.
حجت الاسلام ابراهیمپور درباره رویشهای انقلاب و افزایش دینداری گفت: ما باید ببینیم که وقتی انقلاب اسلامی آمد چه دستاوردهایی داشت. ما دستاوردهای آن را نگفتیم یا کم گفتیم. این یک نقص و یک اشکال است. در نظر بگیرید که در زمان طاغوت زمینه فساد چقدر برای جوانان فراهم بود؟ الان با توجه به بحث رسانه، شبکههای اجتماعی، فضای مجازی، ارتباطات ماهوارهای و امثال اینها، زمینه فساد خیلی بیشتر شده است. جوان قبل از انقلاب اگر میخواست دنبال فساد باشد باید نهایتاً فیلم ویدئو و عکسی را پیدا میکرد، با جوان الان که گوشی بهدست است و میتواند تمام دنیا را با آن بچرخد و همهچیز را ببیند. اینها را نمیتوان با هم مقایسه کرد. آن جوان روزی یک خطا داشته و این جوان ده تا خطا دارد، ولی این جوان روزی هزار تا صحنه دیده که ده تا خطا کرده است.
وی درباره هجمه سنگین فضای مجازی علیه دینداری جوانان بیان کرد: نکته مهمتر این است که دشمن روی این مسأله برای ما برنامه دارد. رسانههای مختلفی هستند که الان دارند روی موضوع حجاب، برای ناامید کردن جوان ما نسبت به انقلاب، ظاهر دین و ارزشهای دینی دارد کار میکند نسبت به جاهای دیگر خیلی است. ما شبکه فارسی زبان زیادی داریم که دارند علیه ما دارد پمپاژ میکند. این را هم لحاظ کنیم که جوان ما در مقابل هجمه رسانه دشمن است.
وی ادامه داد: در این شرایط بگوییم که جوان ما چقدر خودش را حفظ کرده و جامعه ما چقدر رشد کرده. در این موقعیت و در این وضعیت ما رویشهایی را داشتیم که داریم در جامعه میبینیم. اعتکاف قبل از انقلاب و بعد از انقلاب اصلاً قابل مقایسه نیست. مسأله حضور زنان و دستاوردهایی که داشتند قابل مقایسه نیست. یا در بحث جنگ، بحث مدافعین حرم رویشهای انقلاب بودند. شهید حججیها زائیده انقلاب بودند. زمینهای برای بروز و ظهور کمتر ایجاد شده که کم کاری رسانهای یک بحث آن است. اما اینکه زمینههای بروز آن رویشها که خودشان را نشان بدهند را مثل جنگ تحمیلی نمیتوانیم ببینیم. اگر چنین زمینه فراهم بشود میبینیم که رویشهای انقلاب هم زیاد بوده، ولی کار رسانهای نشده است. اینها باید یک جایی خودشان را نشان بدهند.
گزارشگر: محمد رحمانی