یادداشت؛

پاسخ مقتدرانه به اسرائیل یا مذاکره و سازش با آمریکا؟!

وقایع چند دهه گذشته ثابت کرده که نگاه غرب و در رأس آنها آمریکا به کشورهای اسلامی از جمله ایران پیوسته خصمانه، طمع‌ورزانه و برخلاف منافع ملی و فرهنگ اسلامی شکل گرفته است. کافی‌است نگاهی به رابطه کنونی آمریکا با دولت‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس بیندازیم تا مطمئن شویم که غرب و در رأس آن آمریکا این کشورها را فقط برای دوشیدن بیشتر می‌خواهند.

رحا مدیا | محمد ملک‌زاده، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

چند روز پس از ترور دانشمند هسته‌ای ایران شهید محسن فخری‌زاده، انتخابات آمریکا برگزار و «جو بایدن» پیروز انتخابات اعلام شد. در همان ایام که سخن از انتقام ایران از رژیم صهیونیستی به میان آمده‌بود، جریان شیفته مذاکره با غرب، که ذوق‌زده از پیروزی «جو بایدن» بر «ترامپ»، در توّهم تغییر رفتار آمریکا با ایران به‌سر می‌بردند، از اعلام آمادگی ایران برای مذاکره با دولت جدید آمریکا سخن گفتند و به‌دنبال آن، برای به‌اصطلاح جلوگیری از تشدید بحران میان ایران و آمریکا که ممکن است مذاکره احتمالی آینده را تحت‌الشعاع قرار داده و راه تفاهم دولت آینده آمریکا با ایران را مسدود سازد، به تکاپو افتادند که اکنون هرگونه واکنش و پاسخ به ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان خلاف تدبیر و مصلحت است!

امروز نیز همان جریان پس از اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا همچنان معتقدند پاسخ به تجاوز اخیر اسرائیل به ایران خلاف مصلحت است زیرا ممکن است دشمنی دولت جدید آمریکا با ایران را بیشتر نماید! در واقع این جریان به چیزی جز «مذاکره با آمریکا به هر قیمت» ولو زیر پا نهادن عزت و نابودی اقتدار ملت ایران نمی‌اندیشد! و گویا تنها هدف این جریان دلجویی از دشمنان سرسخت ایران به‌امید کاهش دشمنی است! اما تجربه‌های متعدد ثابت نموده که این امید تا چه میزان واهی و دور از حقیقت است.

پس از به شهادت رساندن سردار پر افتخار ایران «شهید قاسم سلیمانی» توسط نظامیان تروریست آمریکا، بسیاری از همین جریان پاسخ به آمریکا را خلاف مصلحت و تدبیر توصیف کردند؛ از سوی دیگر دولت ورشکسته آمریکا نیز مدام رجزخوانی می‌کرد که در صورت هرگونه اقدامی از سوی ایران، ده‌ها منطقه استراتژیک داخل کشور را ویران خواهد ساخت! اما پس از پاسخ کوبنده و شجاعانه ایران در موشک‌باران پایگاه نظامی آمریکا در «عین‌الاسد» به‌عنوان مهم‌ترین پایگاه نظامی آمریکایی‌ها در عراق، آشکار شد که نه سکوت تدبیر بود و نه آمریکا جرأت عملی ساختن رجزخوانی‌های خود را داشت. بدیهی است آنچه آمریکا را از پاسخ به‌تحقیر تاریخی این کشور در موشک‌باران «عین‌الاسد» بازداشت تنها یک‌چیز بود و آن نمایش اقتدار جمهوری اسلامی و اثبات شجاعت، توانمندی و تصمیم این کشور برای پاسخ به هرگونه تعرّض دشمنان ملت ایران. اکنون نیز باید این واقعیت را پذیرفت که پاسخ مقتدرانه به تجاوز اسرائیل علیه کشورمان نیز در راستای عزّت و اقتدار ایران اسلامی و مانع از تکرار این گونه اقدامات وحشیانه از سوی دشمنان خواهد بود.

تصور اینکه مماشات ایران با آمریکا و اسرائیل موجب کاهش دشمنی آمریکا با ملت ایران خواهد شد ناشی از عدم شناخت ماهیت این دشمنی است. واقعیت این است که دشمنی اصلی آمریکا با استقلال جمهوری‌اسلامی ایران است؛ کاخ‌سفید، به چیزی جز براندازی نظام جمهوری‌اسلامی و به قدرت رسیدن رژیمی کاملاً مطیع و وابسته به غرب در ایران نمی‌اندیشد؛ تاریخ انقلاب ثابت می‌کند در کاخ سفید هر دولتی که سر کار باشد، جمهوری‌خواه یا دموکرات، همین سیاست خصمانه را نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران دنبال نموده‌است. زیرا جمهوری ‌اسلامی با سلطه ظالمانه آمریکا در منطقه و جهان مخالف است؛ زیرا انقلاب‌اسلامی یک نظام مردم‌سالار مبتنی بر ارزش‌های دینی را جایگزین یک رژیم خودکامه پادشاهی و غرب‌گرا نموده‌است؛ گناه نابخشودنی جمهوری‌اسلامی از نگاه آمریکا این است که استقلال، منافع ملی و مصالح اسلامی را بر وابستگی به بیگانگان و تأمین منافع قدرت‌های غربی در ایران ترجیح داد. مشکل اساسی آمریکا با ایران در مخالفت جمهوری‌اسلامی با رهبری ظالمانه آمریکا در منطقه و جهان است. «شیرین هانتر» از اساتید و فعالان سیاسی آمریکا در دوره قبلی ریاست جمهوری «ترامپ» ضمن تأکید بر خصومت ریشه‌ای آمریکا با ایران و فارغ از هر دولتی که در کاخ سفید بر سر کار باشد گفت: سیاست دشمنی آمریکا در قبال جمهوری‌اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون به‌طرز قابل‌توجهی پایدار مانده‌است، زیرا عوامل اصلی این سیاست که مربوط به ماهیت جمهوری‌اسلامی است تغییری نکرده‌است، پس هر رئیس‌جمهوری هم در آمریکا سر کار بیاید، نباید به بهبودی روابط ایران و آمریکا امید بست. پس منتظر ماندن تا پایان دوره ریاست‌جمهوری ترامپ به‌امید به‌دست آوردن یک توافق بهتر، فقط رنج ایران و مردمش را طولانی خواهد کرد. ترامپ به‌طرز قابل‌پیش‌بینی، موضع خصمانه‌ای در برابر ایران اتخاذ کرده است، اما هرکسی بعد از او بیاید، احتمالاً ایران توافق بهتری با او امضا نخواهد کرد.

وقایع تاریخی چند دهه گذشته نیز ثابت کرده که نگاه غرب و در رأس آنها آمریکا به کشورهای اسلامی از جمله ایران پیوسته خصمانه، طمع‌ورزانه و برخلاف منافع ملی و فرهنگ اسلامی شکل گرفته است. کافی است نگاهی به رابطه کنونی آمریکا با دولت‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس بیندازیم تا مطمئن شویم که غربی‌ها و در رأس آنها دولت آمریکا این کشورها را به اعتراف ترامپ فقط برای دوشیدن بیشتر می‌خواهند. آنها مخالف به قدرت رسیدن یک دولت مستقل و ملی در کشورهای اسلامی هستند زیرا منافع غرب فقط با وجود حاکمان وابسته و رژیم‌های سازشکار تأمین می‌شود؛ مشکل اصلی آمریکا با ایران نیز سازش‌ناپذیری جمهوری‌اسلامی است و از این‌رو ساده‌اندیشی است اگر تصور کنیم با مذاکره و سازش می‌توان از دشمنی آمریکا علیه ملت مسلمان ایران کاست.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها