یادداشت؛

آینده روشن روحانیت

امروز عده‌ای تحت‌تأثیر القائات مسموم رسانه‌ای دشمن این‌گونه پنداشته‌اند که روحانیت مرجعیت خود را از دست داده است و به زعم خود علت آن را هم دفاع آنان از انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن معرفی کرده‌اند و با اظهار دلسوزی نسبت به قداست‌زدایی از جایگاه روحانیت دلیل آن را ورود حوزه و روحانیت به عرصه سیاست دانسته‌اند!

رحا مدیا | محمد استوار میمندی

روزهای آینده همایش «سده حوزه علمیه قم» به بهانه گذشت یک قرن از باز تأسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم آیت‌الله‌العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی است. حوزه‌ای که اگرچه از قرن دوم هجری و حضور اشعریون در قم، این شهر را یکی از پایگاه‌های علوم و معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام قرار داده‌بود و پس از آن نیز مدفن حضرت فاطمه معصومه سلام الله علی‌ها شد و در طول تاریخ نیز بزرگانی از علوم مختلف اسلامی را پرورش داد، لکن احیای حوزه علمیه آن نقطه عطفی در جهان تشیع بود و امروز در امتداد همان حرکت، حوزه علمیه قم به‌واقع، مرکز نشر علوم مختلف اسلامی در جهان و ترجمان عملی روایت امام صادق علیه‌السلام که قم را در آستانه ظهور مرکز نشر علوم و معارف اهل بیت علیهم السلام معرفی کرده و در مورد آن فرموده‌اند: «تَصِیرُ مَعْدِناً لِلْعِلْمِ وَ الْفَضْلِ» شده‌است.

بی‌تردید پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی که تربیت یافته حوزه علمیه قم بود دشمن خفته را بیدار کرد و در کنار توطئه علیه انقلاب، تهاجم علیه حوزه‌های علمیه و نهاد روحانیت هم در دستور کار زخم‌خوردگان از انقلاب مردم ایران قرار گرفت.

امروز حوزه‌های علمیه با تربیت هزاران کارشناس و پژوهشگر در عرصه‌های مختلف علوم اسلامی مثل فقه و اصول، کلام و عقاید اسلامی، فلسفه، تفسیر و علوم قرآنی، تاریخ اسلام، علوم حدیث و ادبیات و همچنین تدوین و تولید رشته‌های نوپدید چون مدیریت، اقتصاد، مشاوره و روانشناسی بر اساس منابع اسلامی، فصلی نو در تحول و توسعه علوم دینی را گشوده است و در کنار همه این پیشرفت‌های علمی تربیت هزاران مبلغ جهت تبلیغ و ترویج دریای بی‌کران معارف دینی در عرصه داخلی و بین‌المللی را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

امروز مدیریت حوزه‌های علمیه با بهره‌گیری از سنت‌های اصیل علمای سلف و به‌روز کردن روش‌ها و تکمیل محتواهای مورد نیاز جامعه و تولید نرم‌افزارهای مختلف، برنامه‌ریزی دقیقی برای تولید علم و تربیت استاد و پژوهشگر تدارک دیده که علاوه بر حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌های مختلف کشور نیز خوشه‌چین ظرفیت‌های علمی برآمده از آن هستند.

در کنار این فعالیت‌های علمی و تبلیغی که نقش مؤثری در اعتلای علمی، اخلاقی و فرهنگی جامعه دارد، از خدمات اجتماعی طلاب جهادگر در بحران‌ها و حوادثی که گاه‌گاهی گوشه و کنار کشور پیش می‌آید نیز نباید غفلت نمود؛ مثل آنچه که در ایام کرونا و یا حادثه سیل خوزستان اتفاق افتاد که مردم آسیب‌دیده، طلاب و روحانیون جهادی را در حال رفع مشکلاتشان کنار خود دیدند و آن را مرهمی بر زخم‌های پیدا و پنهان خود دانستند.

و البته امروز عده‌ای تحت‌تأثیر القائات مسموم رسانه‌ای دشمن این‌گونه پنداشته‌اند که روحانیت مرجعیت خود را از دست داده است و به زعم خود علت آن را هم دفاع آنان از انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن معرفی کرده‌اند و با اظهار دلسوزی نسبت به قداست‌زدایی از جایگاه روحانیت دلیل آن را ورود حوزه و روحانیت به عرصه سیاست دانسته‌اند!

آنچه که برای روحانیت اصیل شیعه مهم است آن است که با تأسی از پیشوایان دینی خود، به رسالتی که خدای متعال بر عهده آنها گذاشته که همان رسالت انبیاء الهی و حرکت در مسیر اجرای حاکمیت توحید و اجرای احکام شریعت است بنگرند و جهت تحقق آن قیام کنند و با راهبری فکری و فرهنگی جامعه و با رویکرد خدمت به مردم در مسیر قسط و عدل گام بردارند و زمینه‌ساز انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه‌السلام باشند و در این جهاد مقدس از سرزنش‌ها و فشارها نهراسند.

آینده حوزه و روحانیت آینده روشن و البته پرچالشی است؛ چرا که در کنار همه تلاش‌های علمی و تبلیغی، باید با اژدهای بیدار شده ظلم، فساد، سلطه‌گری و استعمار نیز بیش از گذشته پیکار کنند و اجازه اغوا جوانان توسط رسانه‌های دشمن را ندهند.

امام صادق علیه‌السلام: «علما شیعَتِنا مُرابِطونَ فِی الثَّغرِ الّذی یَلی إبلیسَ و عَفاریتَهُ، یَمنَعونَهُم عَنِ الخُروجِ عَلی ضُعَفاءِ شیعَتِنا، و عَن أن یَتَسَلَّطَ عَلَیهِم إبلیسُ و شیعَتُهُ».

ترجمه: علمای شیعه ما نگهبانان مرزی هستند که در آن سویش ابلیس و مزدورانش قرار دارند و [این علما] جلوی یورش آن‌ها به شیعیان ناتوان ما و تسلّط یافتن ابلیس و پیروان او بر ایشان را می‌گیرند.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آینده روشن روحانیت

لینک کوتاه: