به گزارش رحا مدیا، حجتالاسلامو المسلمین مرتضی شعبان زاده در گفتوگویی خبری اظهار داشت: اربعین یک مسأله بسیار گسترده و از ابعاد مختلفی قابلبررسی است؛ در ابتدا اینکه اربعین فصل بیعت مجدد با امام حسین(ع) است و انسان در زیارت رابطه خودش را با امام مجدداً تحکیم، احیا و تقویت میکند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: فصل اربعین یک تمرین و آمادگی برای زیست جمعی امت اسلامی و منتظران ظهور امام عصر(عج) است؛ در سرتاسر ایام منتسب به اربعین، تحقق عینی مفاهیم دینی و انسانی توسط محبین اهلبیت علیهمالسلام به طور عملی تجربه میشود.
وی ادامه داد: اربعین یک موقف و فرصت برای تمرین عملیاتیسازی مفاهیم نظری دین در متن زندگی اجتماعی مردم دنیا است.
شعبانزاده بیان داشت: زاویه دیگر اربعین یک پیام روشن است و آن همبستگی بین امت اسلامی برای اعلان برائت از جریان طاغوت، کفر و نفاق است که در رأس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم تصریح کرد: این سهگانه یعنی زیارت امام معصوم، تمرین زیست اجتماعی و تحقق دین در متن زندگی اجتماع مردم و اعلان برائت از دشمنان اهلبیت(ع)، برنامه جمعی محبین و ارادتمندان امام حسین(ع) است که در اربعین هم بیعت میکنیم، هم احیا میکنیم و هم درس میگیریم.
وی با اشاره به اینکه نمونههای عینی بسیار زیادی از پیام اربعین را در جهان مشاهده میکنیم، اضافه کرد: از زمانی که اربعین و پیادهروی اربعین در عراق رونق گرفت، با میدانداری ایرانیها و میزبانی باشکوه عراقیها اتحاد بیش از پیش بین امت اسلامی برقرار شد و حضور آمریکاییها و متجاوزان به منافع امت اسلام در کشورهای اسلامی نیز کمرنگ و کمرونق شد.
شعبانزاده عنوان داشت: رونق اربعین باعث شد زمینهی فرار و خروج آمریکاییها، انگلیسیها و کشورهای اروپایی که بهناحق و بدون هماهنگی و دعوت، وارد آن کشورها شده بودند فراهم شود و از منطقه خارج شدند، و از عراق نیز در حال خروج هستند و نسبت به سالهای قبل از رونق اربعین، حضور بسیار کمتری دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم تأکید کرد: امروز ما مشاهده میکنیم که نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شدند و اثر اجتماعی اربعین این بود که امت اسلامی یکپارچه شود و همبستگی بین امت اسلامی ارتقا پیدا کند، گفتمان مشترک برای مقاومت در برابر متجاوز آنقدر قدرتمند شد که اشغالگران حضور خود در منطقه را ناامن احساس کردند و این اثر عینی تقویت جریان مقاومت در دهه اخیر در کشورهای اسلامی بود.