استاد حوزه و دانشگاه تصریح‌کرد؛

امام خمینی با نگاه جدیدتری غرب را به چالش کشیده است

حجت‌الاسلام حسینی اشکوری گفت: بدون استکبار ستیزی، مقاومت، مجاهدت، ایثار، جهاد فکری، جهاد جانی، جهاد مالی و مقابله با آن‌ها (مستکبرین)، راه دیگری برای بشریّت باقی نگذاشته‌اند. بشریّت باید با این‌ها مقابله کنند.

به گزارش رحا مدیا، حجت‌الاسلام دکتر سید عبدالمجید اشکوری با ذکر مقدمه‌ای درباره مقاومت فلسطین گفت: ما مفهومی تحت عنوان آرمان‌های فطری داریم. آرمان‌های فطری به این معنا است که تمام افراد بشری در هر زمان و مکانی که زندگی می‌کنند، به‌دنبال رسیدن این اهداف هستند و اگر کسی اعلام کند که من به‌دنبال رسیدن به این اهداف نیستم، علامت داشتن بیماری روحی و روانی است.

وی افزود: رسیدن به کمال به‌صورت فراگیر، زندگی در جامعه سالم، عدالت در تمام حوزه‌ها به‌صورت فراگیر، رفاه عمومی، امنیّت به‌صورت فراگیر و آرامش از جمله این آرمان‌ها هستند که رسیدن به هر کدام از اینها منوط به تحقق آرمان قبلی است. یعنی مراتبی از آرمان قبلی باید تحقق پیدا کرده باشد تا مرتبه دوم ایجاد شود.

استاد اشکوری با ذکر این نکته که با تحقق این آرمان‌ها مفهوم سعادت شکل می‌گیرد، ادامه‌داد: انسان‌ها و جامعه بشری می‌خواهند به سعادت برسند. اینکه مفهوم سعادت چیست و چگونه محقق می‌شود، موضوعات فلسفی را می‌طلبد. کمال، جامعه سالم، رفاه، آرامش، صلح بین الملل و… نیازمند به یک تعریف صحیح است. اگر تعریف ما از این آرمان غلط از آب در بیاید، جامعه بشری نمی‌تواند به این آرمان‌ها برسد.

وی با تصریح به احساس عقب افتادگی جوامع اسلامی در مواجهه با غرب گفت: حضرت امام وقتی که با غرب جدید روبه‌رو شد و وضعیّت جهان اسلام را هم دید، غرب را پیشرفته و ما را نسبت به غرب، عقب افتاده ندید. بلکه حضرت امام با یک نگاه دیگری به وضعیّت نگاه کرد. دیدند که جامعه غرب از این آرمان‌های فطری دچار انحراف شده‌است. انحراف از مسیر تحقق آرمان‌های فطری. و این انحراف را به‌دلیل مبانی فکری غلط دید. مسیر را هم غلط دیدند. یعنی دیدند جامعه بشری، جامعه غربی و حتّی جامعه اسلامی، دچار انحراف شده‌است. آن انحراف را مسیر اصلی دید.

وی افزود: حضرت امام به این صورت عنوان می‌کردند که قرآن برای نجات بشریّت است. قرآن است که می‌تواند ما را به آرمان‌های فطری برساند و عنصر برنامه‌ساز ما است و حاکمیّت الهی و حاکمیّت انسان معصوم و نایب امام معصوم است که بشریّت می‌تواند ساختارهای متناسب برای رسیدن به آرمان‌های فطری را ایجاد کند. دیدند بشریّت از این دو عنصر دچار انحراف شده‌است. بنابراین ایشان در وصیت‌نامه خود می‌فرمایند: «قرآن را به‌جای اینکه برنامه‌ای برای نجات بشریّت باشد، به قبرستان‌ها بردیم و شروع کردیم به قرائت آن در قبرستان‌ها برای ثواب بردن اموات، نه به‌عنوان برنامه‌ای برای نجات بشریّت. ولایت را هم خانه نشین کردیم.»

وی درباره علّت انحراف از دیدگاه امام خمینی تصریح‌کرد: آن چیزی که باعث شده‌است بشریت دچار انحراف شود، وجود روحیه‌ی استکباری است. وجود چنین روحیه‌ای باعث انحراف بشریّت شده‌است. این روحیه‌ی استکباری دو شاخصه دارد: اول؛ قرار گرفتن در جایگاهی که شأنیّت آن جایگاه را ندارد. دوم؛ تصرّف ظالمانه.

اشکوری در پاسخ به این سؤال که چرا ما برخلاف آمریکا و اسرائیل هستیم گفت: گاهی از ما می‌پرسند که چرا جمهوری اسلامی ایران برخلاف اسرائیل و آمریکا است؟ می‌گویم: موضوع جمهوری اسلامی نیست. موضوع انسانیّت است. این‌ها کسانی هستند که دارای روحیه استکباری هستند و به همین علّت تصرّفات ظالمانه می‌کنند. همه‌چیز را از مسیر اصلی خودش دچار انحراف می‌کنند و وقتی می‌پرسیم چرا این کار را می‌کنی می‌گوید: چون دلم می‌خواهد. هیچ معیاری هم ندارند که شما بگویید یک معیار عقلانی دارند و بر پایه این معیار عقلانی دارند این کار را انجام می‌دهند.

وی با شاهد آوردن از قرآن کریم افزود: آیات قرآنی می‌فرماید: اوّلین کاری که باید شما برای جنگیدن با استکبار بجنگید این است که نباید ولایت او را بپذیرید. ” لا تتَّخِذوا عدوّی و عدوَّکُم اولیاء “. این‌ها را ولی خودتان قرار ندهید. آن‌هایی که دشمن خدا و دشمن انسانیّت انسان هستند را به ولایت نپذیرید. سرپرستی اینها را در جامعه بشری نپذیرید. اجازه ندهید که اینها حاکمیّت پیدا کنند. ” فاجتنبوا طاغوت” از طاغوت بپرهیزید. کنار این‌ها قرار نگیرید و با اینها مقابله کنید.

اشکوری با بیان مثالی از تجاوزات استکبار گفت: وقتی یک سفارتخانه کارش جاسوسی می‌شود و می‌خواهد جاسوسی و کودتا کند، مردم ایران می‌بینند. همین سفارت آمریکا در 28 مرداد سال 32 یک کودتا را ایجاد کرده است. اکنون در فلسطین می‌بینید که می‌آید و می‌گوید من کنار اسرائیل ایستاده‌ام. کودک هم می‌کشد، می‌گوید من کنارش ایستاده‌ام. هر کاری می‌کند من کنار او ایستاده‌ام. این آدم دنبال ایجاد صلح از طریق سفارت نیست، بلکه دنبال جاسوسی، کودتا و سازماندهی است.

وی واکنش به ظلم و تجاوز را مقاومت دانست و گفت: جامعه بشری می‌فهمد که اگر این‌ها حاکم باشند، محال عقلی است که بشریّت بتواند به آرمان‌های فکری خود دسترسی پیدا کند. بنابراین بدون استکبار ستیزی، مقاومت، مجاهدت، ایثار، جهاد فکری، جهاد جانی، جهاد مالی و مقابله با آنها، راه دیگری برای بشریّت باقی نگذاشته‌اند. بشریّت باید با این‌ها مقابله کنند.

خبرگزاری تسنیم

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با تحقق آرمان فطری، سعادت می‌آید / مقاومت، نتیجه استکبار ستیزی است

لینک کوتاه: