گفت‌وگو؛

«امت واحده» توانایی سرکوب رژیم صهیونی را دارد

آیت الله رفعتی گفت: حضرت آقا با خطبه عربی خود یک فصل جدیدی در مقاومت باز کردند. ابتدا «وَٱلْمُؤْمِنُونَ وَٱلْمُؤْمِنَتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَآءُ بَعْض» را تفسیر کردند و گفتند که این ولایت یعنی چه. یعنی همه‌ی باید یک امت بشویم وقتی یک  دشمن مشترک داریم. همه‌ی ما یک هدف داریم و قرآن می‌گوید که همه باید با هم این پیوند ولایی را داشته باشیم.

به گزارش رحا مدیا، در سالگرد عملیات قانونی و شرعی طوفان‌الاقصی، مدرسه اندیشه‌ورز رحا گفت‌وگویی با آیت الله عباس شاه رفعتی از اساتید درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم انجام داده است که تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

* با توجه به اینکه در سالگرد عملیات شگفت‌انگیز طوفان‌الاقصی قرار داریم، تحلیل‌های متفاوتی در این رابطه در این یکسال ارائه شده. ‌در چند روز گذشته یکی از اساتید حوزه برای تحلیل بحث محور مقاومت و بحث طوفان‌الاقصی اینگونه گفتند: «ما در قرآن دو مدل آیات داریم. یکسری از آیات ما را به صلح و آیات دیگر ما را به جهاد توصیه می‌کنند» تفسیری که ایشان از این آیات آورده این است که مفسرین می‌گویند: «زمانی آیات صلح نازل شده که ما در موضع ضعف بودیم و آیات جهاد در زمانی نازل شده که ما در موضع قدرت بودیم». اینگونه برداشت و تحلیل کرده‌اند که محور مقاومت و جمهوری اسلامی در این چهل سال باید نگاه کند که در موضع ضعف بوده یا در موضع قوت. برداشت او این است که: «محور مقاومت در موضع ضعف بوده و نباید چنین اقدامی می‌کردند. طوفان‌الاقصی دستاورد خاصی نداشته جز اینکه ما را در ورطه‌ی جنگ انداخته و چهل هزار نفر کشته شده‌اند». می‌خواستیم نظر حضرتعالی را در رابطه با این موضوع بدانم.

آیاتی را که در قرآن در رابطه با جهاد داریم، حدود بیش از پانصد آیه است که غالباً ما را به جهاد تحریک می‌کند. می‌گوید: «به هیچ وجه عقب‌نشینی نکنید. تسلیم دشمن نشوید. قاطعیت داشته باشید». با تعابیر بسیار مختلفی اینها را بیان می‌کند. گاهی تعبیر می‌کند که خدا این میدان‌های رزم و جنگ را دوست دارد. در سوره‌ی صف می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوص». گاهی تعبیر می‌کند که ما جنگ را به راه می‌اندازیم تا شما را امتحان کنیم. «نَعْلَمَ الْمُجاهِدِینَ مِنْکُمْ وَ الصَّابِرِین». برای اینکه معلوم شود چه کسی مجاهد است، چه کسی صبر می‌کند، چه کسی مقاومت می‌کند. تعابیر بسیار است. در رابطه با تسلیم دشمن شدن می‌فرماید: «وَ إِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْم». بله، اگر دشمن حاضر شد تسلیم شود، توافق کنید و اسلحه را زمین بگذارید. خیلی از دشمنان پیامبر(ص) در صدر اسلام اینگونه بودند. قبائل می‌آمدند می‌گفتند ما حاضر هستیم حتی جزیه بدهیم و با شما هیچ عداوت، جنگ و ستیزی نداشته باشیم. اینجا مسلمانان دیگر نباید بگویند که چون اینها دین، اسلام، رسول‌الله و قرآن را قبول ندارند، پس ما باید آنها را بکشیم. پس اولاً آیات صلح و سازش با دشمن محدود به چند آیه است. دربرابر بیش از پانصد آیه‌ای که می‌فرماید: «یا اَیُّهَاالَّذینَ آمَنوا قاتِلُ الکُفّارَ وَالمُنافِقین» و «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنَافِقِين». آیه خطاب به پیغمبر و مسلمانان است. این آیات در برابر آن‌همه آیات کم است.

دوم اینکه این صلح و سازش در کجاست؟ اگر آنها تسلیم شدند. به تعبیر مقام معظم رهبری و تعبیر مصطلح نظام سیاسی، این صلح و سازش نیست و در واقع تسلیم دشمن است و دشمن شکست خورده است.

سوم برای عقب‌نشینی تاکتیکی است. لذا می‌فرماید که اگر شما دیدید که توانش را ندارید، عقب‌نشینی کنید. اما به مقداری عقب‌نشینی کنید که دشمن جری نشود. لذا حضرت آقا در آخرین فرمایشات خود قبل از نماز جمعه که ظاهراً در دیدار با دانشجویان بودند فرمودند: «اگر عقب‌نشینی غیرتاکتیکی باشد هم خطرناک است و هم غضب الهی را به دنبال دارد». با توجه به آن آیه خداوند وعده‌ی غضب می‌دهد.

در رابطه با طوفان‌الاقصی باید بدانیم طوفان‌الاقصی کار ایران نبود. کار جبهه‌ی مقاومت و به‌طور خاص حماس بود. نه کار حزب‌الله و نه کار ایران بود. طراحی آن توسط غزه بود. اینها تصور می‌کردند که با گرفتن تعدادی اسیر، یعنی بیش از صد نفر از نظامیان و غیرنظامیان صهیونیسم، می‌توانند بیش از هزار یا به تعبیر خودشان سه هزار اسیر و زندانی فلسطینی را از زندان آزاد کنند. پیش‌بینی نمی‌کردند که یکسال جنگ این‌چنینی رخ بدهد. همان اول هم اعلام کردند که ما حاضریم که مبادله‌ی اسرا را داشته باشیم. اما رژیم سفاک، رژیم کودک‌کش و رژیم جعلی صهیونیستی جنگی را در غزه، لبنان و کل منطقه راه انداخت.

محاسباتی که فلسطینی‌ها می‌کردند، محاسبات چنین جنگی نبود که الان آقایان می‌گویند که ما باید عقب‌نشینی کنیم وقتی توان نداریم. نه، توان داشتند که رفتند آن عملیات را انجام دادند. آثاری که طوفان‌الاقصی گذاشت بیش از هزینه‌ی آن است. درست است که چهل یا نزدیک به پنجاه هزار نفر به شهادت رسیدند، اما اینکار روند سقوط رژیم صهیونیستی را خیلی تسریع کرد و نفرت جهانی نسبت به صهیونیسم و اسرائیل ایجاد کرد. خیلی از افرادی که در کشورهای دیگر بودند و نه شمّ سیاسی، نه مذهبی و نه دینی داشتند، به صحنه آمدند و بیدار شدند. اینها آثار بزرگی است. ما نمی‌‌گوییم که فقدان این پنجاه هزار نفر چیز کمی است. هزینه‌ی سنگینی پرداخت کردند و هنوز هم دارند پرداخت می‌کنند، اما برکات زیادی داشته است.

رژیم غاصب مدعی بود که قوی‌ترین سازمان اطلاعاتی را دارد، اما متلاشی شد. نتوانست این عملیات را پیش‌بینی کند و جلوی عملیات طوفان‌الاقصی را بگیرد. برای همین جنگ را شروع کرد. چون دید که آبرو و حیثیتش رفته. درست است که ما شهید دادیم، غزه شهید داده، یمن شهید داده، لبنان شهید داده، اما قرآن کریم در سوره‌ی آل‌عمران می‌فرماید: «اگر شما مجروح و کشته دادید، دشمن شما هم آسیب دیده، دشمن شما هم مجروح و کشته داده است». در این هفتاد و پنج سال گذشته اگر یک نفر از اسرائیل کشته می‌شد می‌خواست دنیا را زیر و رو کند. الان هزاران نفر کشته داده است. درست است اعلام نمی‌کنند ولی هر روز دارد کشته می‌دهد. در سوره‌ی آل‌عمران می‌فرماید: «فَقَد مَسَّ القَومَ قَرحٌ مِثلُه». توجه داشته باشید که آنها هم آسیب دیدند، کشته دادند، مجروح دادند.

آسیب‌هایی که اسرائیل در طوفان‌الاقصی در این یکساله خورده‌ای خیلی زیاد است. بیش از کشته دادن و مجروح دادن‌ها، به حیثیت این رژیم آسیب خورده است. به تعریف ما، نه تعریف آمریکا و چهار تا کشور دیگر، ملت‌ها دیگر اصلاً این رژیم را قبول ندارند. آزادگان جهان، چه مسلمان و چه غیرمسلمان این رژیم را قبول ندارند. برکت خاص این است که دفاعی که شیعه، ایران شیعه و به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی از مردم فلسطین کرد. ببینید که در روزهای آینده «يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجا»، فوج فوج از مسلمان ها شیعه می‌شوند، فوج فوج از کفار مسلمان می‌شوند و می‌گویند که راه حق این است. لذا اگر دستاوردها را با هزینه‌هایی که دادیم مقایسه کنیم، می‌بینیم که دستاوردها خیلی بیشتر است.

* رهبر معظم انقلاب بعد از پنج سال در جمعه‌ی گذشته خطبه‌ها را ایراد کردند و بازخوردهای مختلفی در این رابطه بود. رژیم صهیونیستی و آمریکا قبل از نماز جمعه تهدیدهای سنگینی را داشتند و می‌گفتند که این آخرین نماز جمعه‌ی رهبر معظم انقلاب است. به کوری چشم دشمنان رهبر معظم حاضر شدند و نسبت به نماز جمعه‌های گذشته زمان بیشتری بودند. در نماز جمعه‌های گذشته نماز عصر را نمی‌خواندند ولی این‌بار خواندند. بیش از نیم ساعت قبل حاضر شدند و در مراسم شرکت کردند. بعد از آن هم خوش‌و‌بشی با مسئولینی که در صف اول بودند داشتند. تحلیل شما از این نماز جمعه‌ی رهبر معظم انقلاب چیست؟

من دو نکته را عرض می‌کنم. یکی اصل برگزاری چنین نماز جمعه‌ای توسط حضرت آقا در این شرایط خطرناک و تهدید دشمن صهیونیستی، این پیام را داشت که ما در میدان هستیم و در پناهگاه نمی‌مانیم. حضور مردم هم به همین جهت مهم بود. با حضورشان گفتند که ما پشتیبان ولایت و رهبری هستیم. وقتی که رهبر در یک فضای باز به میدان می‌آید که نماز جمعه را بخواند، خیلی‌ها از سراسر ایران مشتاق بودند که به تهران برسند، ولی نمی‌توانستند. امکانات ایاب و ذهاب برایشان میسر نبود. اگر میّسر می‌شد چند میلیون نفر در این نماز شرکت می‌کردند. چون اینکار جهاد و حضور در صحنه بود. فقط نماز جمعه نبود. تحلیل‌گر عرب که ظاهراً اسم او آقای عطوان است، می‌گوید: «من از خونسردی رهبری و مردم ایران شوکه شدم». زیر این تهدید سنگین به فضای باز آمدند، نماز خواندند و مراسم برگزار می‌کردند. ترجمه‌ها به «خونسردی» تعبیر کردند، ولی وقتی خودم کلیپ را که به عربی بود گوش می‌کردم، می‌گفت: «اینها یک قالب یخ هستند. برایم شگفت‌انگیز است که مردم ایران این‌گونه هستند». یعنی هیچ چیزی اینها را داغ نکرده است. نه مصیبت سید حسن نصرالله و نه هیچ چیز دیگر. (حضور رهبر انقلاب و مردم در نماز جمعه) نمایش شجاعت، نمایش حضور در میدان (بود یعنی) که ما به پناهگاه نمی‌رویم. ما را با دشمن مقایسه کنید که به پناهگاه می‌روند. ما نمایش حضور مردم در صحنه را داشتیم. این بخش اول است.

اما بخش دوم محتوای خطبه است. به نظر من حضرت آقا یک فصل جدیدی در مقاومت باز کردند. یعنی این نماز جمعه یک نقطه‌ی عطفی در جبهه‌ی مقاومت است. ابتدا «وَٱلْمُؤْمِنُونَ وَٱلْمُؤْمِنَتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَآءُ بَعْض» را تفسیر کردند و گفتند که این ولایت یعنی چه. یعنی همه‌ی باید یک امت بشویم. یک دشمن مشترک بشویم و دشمن مشترک را معرفی کردند. همه‌ی ما یک هدف داریم و قرآن می‌گوید که همه باید با هم این پیوند ولایی را داشته باشیم. بعد در خطبه‌ی عربی نتیجه‌گیری کردند. مصر را هم در جبهه‌ی مقاومت آوردند و گفتند که مردم مصر الان دیگر باید بیایند. چون مصر گذرگاه غزه و هم مرز با فلسطین اشغالی است. یعنی علاوه بر کشورهایی که قبلاً در جبهه‌ی مقاومت بودند، اگر مردم مصر به میدان بیایند (سی‌سی و دیگران که نمی‌آیند)، حکومت را تغییر می‌دهند. کما اینکه مردم یمن همین کار را کردند. مردم یمن وقتی دیدند که اگر به میدان مقاومت و جهاد بیایند، رئیس جمهور نم‌ گذارد و اول حکومت دست نشانده‌ی عربستان و آمریکا را کنار گذاشتند. شما این نقطه‌ی عطف در آینده‌ی مصر را شاهد خواهید بود. اردن هم همین موقعیت را دارد، چون هم مرز با فلسطین اشغالی است. بعد هم محوریت ولایت را گفتند.

اینکه همه باید یک امت بشویم. در واقع مقام معظم رهبری در محتوای خطبه، بازآفرینی امت اسلامی را با محوریت جبهه‌ی مقاومت ترسیم کردند. راهبرد آن را دادند و براساس ولایت‌پذیری از ولایت ولی امر مسلمین، تمام مؤمنین و تمام مسلمین، یک امت بشوند. از هر کشور و ملیتی باشند فرقی نمی‌کند و همه باید امت واحده و امت اسلام بشوند. ما الان امت اسلام را نداریم. حضرت آقا در این خطبه دنبال این بودند که امت اسلامی را در جهان اسلام و با محوریت مقاومت بازآفرینی کنند.

 

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها