یادداشت؛

توجیه اشتباهی بزرگ

در شرایطی که جبهه مقاومت نیازمند حمایت و هدایت‌گری از طرف حوزه‌های علمیه و رسانه‌های حوزوی است، پایگاه خبری جماران این امکان را فراهم کرد تا اعضای فعال مجمع محققین طی مصاحبه‌هایی با ادبیاتی دیگر علیه آرمان‌های والای نظام اسلامی و دلسوزان انقلابی فرافکنی کنند.

رحا مدیا | حسین حیدری

با بالا گرفتن واکنش‌ها علیه بیانیه مجمع مدرسین و محققین، اعضای فعال این مجتمع در روزهای اخیر طی مصاحبه‌هایی که متولی آن سایت جماران بود تلاش کردند محتوای بیانیه خود را توجیه کنند. سایت جماران مدعی است در راستای «تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی رحمة‌الله‌علیه و شهیدان انقلاب اسلامی فعالیت می‌کند» این پایگاه خبری با نادیده گرفتن چنین تعهدی و نادیده گرفتن اندیشه والای امام خمینی در قبال رژیم صهیونیستی، نه‌تنها بیانیه مجمع محققین را محکوم نکرد بلکه با انتشار آن و همچنین برگزاری سلسله مصاحبه‌هایی تلاش کرد به محتوای این بیانیه ضریب رسانه‌ای بدهد.

در شرایطی که جبهه مقاومت نیازمند حمایت و هدایت‌گری از طرف حوزه‌های علمیه و رسانه‌های حوزوی است، پایگاه خبری جماران این امکان را فراهم کرد تا اعضای فعال مجمع محققین طی مصاحبه‌هایی با ادبیاتی دیگر علیه آرمان‌های والای نظام اسلامی و دلسوزان انقلابی فرافکنی کنند. آنها در این مصاحبه‌ها، ‌نه‌تنها اشتباه خود را جبران نکردند بلکه با سرپوش گذاشتن بر اشتباهشان، تلاش کردند معترضین به بیانیه‌ خود را افرادی تندرو معرفی کنند که در حال انتقام‌گیری از شکست خود در انتخابات اخیر هستند.

متن پیش رو بخشی از مصاحبه‌های  چهار چهره این مجمع است که ضمن تقدیم آن به شما، قضاوت در مورد مطالبشان را بر عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم.

حجت‌الاسلام سید محمدعلی ایازی: کسانی که این روزها مخالفت کردند، دو گروه بودند. یک گروه کسانی بودند که بیانیه برایشان واقعاً ابهام داشت و فکر می‌کردند که نکند ما نسبت به مسأله اسرائیل کوتاه می‌آییم یا راجع به مسأله فلسطین یک مقدار بی‌توجه شده‌ایم. ما درباره این گروه خیلی مشکل نداشتیم؛ مجبور بودیم که من و برخی از اعضای مجمع توضیح بدهیم که ما معتقدیم اسرائیل یک رژیم غاصب، جنایتکار است. حرفی که ما در اینجا داشتیم، همان نکته‌ای استراتژیک امام بود که ما با مسأله‌ای که برخی می‌گویند «حالا هرچه کشته شد، شد و هرچه اتفاق افتاد، افتاد»، مشکل داریم و معتقدیم که این‌جوری نیست. ما می‌خواستیم بگوییم که صلح و جنگ منطق دارد؛ کسی که خوب جنگ می‌کند، می‌تواند خوب صلح هم بکند. ما می‌خواستیم اولویت و مصلحت کشور، امنیت داخلی، مشکلات و معیشت مردم و چیزهای دیگری که پیش می‌آید را هم در آن جمله کوتاه بگوییم. گروه دیگر کسانی بودند که می‌خواستند انتقام شکست خودشان را به خاطر حمایت ما از دولت آقای پزشکیان، از مجمع بگیرند و مترصد بودند که یک بهانه‌ای پیدا بکنند. مجمع هم دوتا کار انجام داد: یکی اینکه برخی از اعضایش آمدند توضیح دادند و دیگر هم اینکه خود مجمع بیانیه توضیحی داد. اما می‌بینید که ول کن نیستند، چون هدف دیگری دارند. برای این‌که دل‌شان نمی‌خواهد یک‌صدایی متفاوت با صدای رسمی آنها به وجود بیاید. ما نگران این جهت نیستیم و تا جایی که توان داشته باشیم، از اندیشه دینی و اسلام رحمانی در دنیای معاصر دفاع می‌کنیم.

حجت‌الاسلام محمدتقی فاضل میبدی: همیشه کسانی در حوزه بودند که می‌خواستند حوزه تک‌صدایی باشد و صدای مخالفِ صدای رسمی را نپذیرند. این برای اولین بار نیست که بر مجمع محققین هجمه وارد می‌شود یا در مقابلش هیاهو صورت می‌گیرد. این دفعه در پی پیام تسلیتی بود که این مجمع به مناسبت شهادت یحیی سنوار نوشت و در آخرش یک‌ جمله‌ای اضافه کرد که خیلی چیز مهمی هم نبود؛ اما اینها علیه مجمع هیاهو به راه انداختند. مجمع برای حل مشکلات فعلی منطقه و برای اینکه جلو تجاوزات اسرائیل گرفته بشود، بحث دو دولتی را مطرح کرد که بر اساس آن، هم فلسطین و هم اسرائیل وجود داشته باشد. این مسأله در خیلی جاها مطرح‌شده است؛ در سازمان ملل، کنفرانس سران عرب و خیلی جاها آن را به رسمیت شناخته‌اند. بنابراین آوردن آن در بیانیه مجمع، یک‌چیزی مهمی نبود. البته می‌شد آن را با بیان دیگری هم آورد. به نظر من اگر انسان صدایی یا روشی را قبول ندارد، نباید با هیاهو سراغش برود؛ باید بنشینند و روی آن بحث کنند. حالا گیرم که مجمع گفت مثلاً فلان حکومت مشروع یا نامشروع، فرقی نمی‌کند؛ اگر نظری بود که عده‌ای قبول نداشتند، نباید بیایند در مقابلش هیاهو و جنجال درست بکنند. متأسفانه حرف‌های بسیار بی‌ربطی درباره برخی افراد، چه حوزوی و چه غیر حوزوی، زده شد که اینها درست و منطقی نبود. انتظار ما این بود که ریاست محترم قوه قضائیه این‌گونه برخورد نمی‌کرد. اینکه بیایید بحث دادگاه ویژه را مطرح کنید و بگویید که اینها باید جبران بکنند، درست نیست؛ مگر مجمع خطایی کرده است که بیاید جبران بکند؟ بله، مجمع بیانیه داده است؛ می‌شد بیانیه‌اش با عبارت دیگری نوشته شود.

حجت‌الاسلام محمود صلواتی: مجمع مدرسین و محققین، برای شهید سنوار یک پیام تسلیتی داد. در ذیل آن، یک جمله‌ای اضافه شده بود که می‌گفت اسرائیل باید سر مرزهای خودش برگردد و کشور فلسطین مستقل بشود تا فلسطینیان از آوارگی دربیایند و جایگاهی و کشوری برای خودشان با پایتختی قدس داشته باشند. اما متأسفانه بعضی‌ها، حالا با غرض یا سوء برداشت و یا با عناوین دیگر، فکر کردند که مجمع دارد از اسرائیل حمایت می‌کند یا اسرائیل را به رسمیت می‌شناسد. در حقیقت این یک جریانی بود که به یک‌شکلی بعد از آن جریاناتی که مطرح ‌شده بود که برای رسیدن به مقصد، اگر نیمی از مردم دنیا هم کشته بشوند، می‌ارزد و آن تفکر داعشی‌مسلکی که فقط بر طبل جنگ می‌کوبد، اینها برای اینکه خودشان را از آن انزوا، به‌خصوص بعد از رأی آوردن آقای پزشکیان و این شرایط جدیدی که در جامعه پیش آمد، بیرون بیاورند، به یک‌شکلی نظر مجمع را چنین تحریف کردند.

حجت‌الاسلام سید ابوالفضل موسویان: به نظر می‌رسد چون جریان ما در انتخابات اخیر یا بگوییم چند انتخاب اخیر، توانسته است مردم را به صحنه بیاورد و نهایتاً هم دولت وفاق ملی مورد قبول همه قرار گرفته و انتخاب شد، این مسأله یک عقده‌ای شد برای آن جریان تندرو که الان می‌خواهند این عقده‌گشایی‌شان را به این وسیله مطرح بکنند. ما هرگز به مخیّله‌مان هم خطور نمی‌کرد که از آن بیانیه چنین برداشت شود که ما این رژیم غاصب را مورد تأیید قرار داد یا به رسمیت شناخته باشیم. ما فکر می‌کنیم که سوءبرداشتی که صورت گرفته، به خاطر این است که مخالفین ما می‌خواستند به نحوی شکست‌های خودشان را در جاهای دیگر نادیده بگیرند؛ لذا، این را مطرح کردند تا مجمع را خراب کنند.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها