فرزند حوزه(2)

تکلیف‌محوری شهید رئیسی تحول‌آفرین بود

دبیر تحریریه نشریه عهد گفت: شهید رئیسی یکی از مصادیق برجسته منشور روحانیت و آن طلبه‌ای هستند که امام خمینی در این منشور تبیین می‌کنند.

به گزارش رحا مدیا، حجت الاسلام علی سپهران، دبیر تحریریه نشریه عهد، در گفت‌وگو با رسانه‌ی رحا، با توجه به پایگاه حوزوی شهید رئیسی و راهگشابودن  منشور روحانیت که بتوانیم شاگردان حقیقی مدرسه فقاهت جعفری را تمییز بدهیم و بشناسیم، گفت: شهید رئیسی یکی از مصادیق برجسته منشور روحانیت و آن طلبه‌ای هستند که امام خمینی در این منشور تبیین می‌کنند.

وی با بررسی سه لایه علمیت، معنویت و جهاد در روحیه شهید رئیسی گفت: در هر سه لایه می‌بینیم که شخصیت توانمندی بود که سعی کرده به هرسه لایه بپردازد، تعبیری هم رهبر انقلاب داشتند که جامع الاطراف بود. اینگونه نبود که مثلا فقط به بعد مسئولیت و خدمت بپردازد و از فضای سیاسی غافل شود.

سپهران با اشاره به اینکه در یک سالگی دولت شهید رئیسی، عملکرد سیاسی و اقتصادی اجتماعی و تا قسمتی فرهنگی، مورد بررسی قرار گرفت و الان هم در سالگرد شهادت ایشان به ابعاد شخصیت شهید رئیسی پرداخته می‌شود، گفت: جالب است که در هر دو پرونده به نحو عجیبی با لایه‌های پنهانی از شخصیت این ایشان مواجه می‌‌شویم که مثلا در معنویت می‌بینید که تنها اختلافی که با همسرش داشته این بوده که چرا من را برای نماز شب زودتر بلند نمی‌کنی.

وی افزود: در سفرهای مختلف و حجم بالای مشغله‌ای که دارد، توسل، روضه‌های ماهیانه، نماز اول وقت و نوافل را دارد و وقتی به شخصیت او نگاه می‌کنید، شخصیتی کاملا طلبه است. به تعبیر حاج ابوالقاسم که رابط حوزه و دولت بودند، ایشان طلبه بود و طلبه ماند. از نظر علمی، هم در فضای حوزوی و هم دانشگاهی و اکادمیک شخصیتی فاضل است.

سپهران از بُعد فضای سیاسی و اجتماعی گفت: شهید رئیسی تربیت شده مکتب شهید بهشتی و امام است. از همان ابتدای انقلاب، وقتی نیاز به شخصیت‌های فاضل حوزوی می‌شود، ایشون نمی‌گوید که داعیه‌دار مرجعیت است و با اینکه اطرافیان می‌گفتند که او خیلی آدم مستعدی است و آینده درخشانی در انتظار ایشان است، ولی وارد کار قضایی می‌شود و در نهایت در ریاست قوه قضاییه به دنبال انجام و عمل به تکلیف است.

حجت‌الاسلام سپهران  درباره ورود شهید رئیسی به کارزار انتخابات ریاست جمهوری گفت: جمعیت بالایی از فقهای مجلس خبرگان از او دعوت کردند که وارد ریاست جمهوری بشود که بی‌سابقه بوده است. ایشان تا این مطالبه از سوی برجستگان و نخبگان جامعه نبود، وارد نشد. دنبال پست و مقام نبود.

وی با اشاره به تکلیف‌گرایی شهید رئیسی گفت: این تکلیف‌محوری موجب این شده بود که تحول آفرین باشد.  در آستان قدس تحولاتی در عرصه خادمی و خدمات فرهنگی و اجتماعی حرم مشاهده می‌کنید. در قوه قضاییه فرایند رسیدگی به پرونده‌ها تسریع می‌شود و یک حالت بررسی و واکاوی و پالایشی را در معاونین انجام می‌دهد. در عرصه ریاست جمهوری سراغ سخت ترین کارها می‌رود که می‌دانست این کارها هجمه آبرویی دارد؛ اما دنبال عمل به وظیفه و تکلیف بود.

گزارشگر: بابک شکورزاده

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها