یادداشت؛

جشنواره فجر یا دین‌زدایی

جشنواره فیلم فجر که باید نمادی برای نهادینه کردن آرمان‌ها و ارزش‌های انقلابی باشد، هرساله با فیلم‌ها و حاشیه‌هایی همراه است که هیچ سنخیتی با آرمان‌های نظام اسلامی ندارند. وقتی‌که در سطوح فرهنگی بالادستی به‌راحتی از آموزه‌های دینی قبح‌زدایی می‌شود و اهالی فرهنگ، مروجان اصلی بی‌حیایی می‌شوند، باید منتظر آثار سوء چنین بی‌حیایی‌هایی در کف جامعه باشیم.

رحا مدیا | حسین حیدری

جشنواره فیلم فجر به‌عنوان مهم‌ترین جشنواره سینمای ایران از سال ۱۳۶۱ تاکنون، با نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دهه فجر برگزار می‌شود. قبل از انقلاب اسلامی هرساله جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم تهران با حمایت دفتر مخصوص فرح پهلوی برگزار می‌شد.

با تعطیلی جشنواره بین‌المللی فیلم تهران در سال‌های ابتدایی انقلاب، جشنواره فیلم فجر جایگزین آن شد که امسال نیز برای چهل و دومین سال متوالی در حال برگزاری است. متاسفانه این جشنواره با حاشیه‌هایی هنجارشکنانه ازجمله دست دادن مرضیه برومند و رضا بابک و بیان الفاظی غیرمتعارف همراه بوده است.

این اقدام غیرشرعی و بیان جملاتی از قبیل «…جیگرتو بخورم» مرضیه برومند خطاب به رضا بابک در حالی صورت گرفت که آقای سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد کشور نیز در جلسه حضور داشتند و آن‌چنان غیرمنتظره بود که فرزاد حسنی به‌عنوان مجری این مراسم با لحنی شگفت‌زده گفتند: «مجموعه دولت آقای پزشکیان فقط این را کم داشت…آقای صالحی  خوبه شما رو  آوردند والا چی می‌شد. خیلی مخلصیم کار خودتون رو کردید»

جشنواره فیلم فجر که باید نمادی برای نهادینه کردن آرمان‌ها و ارزش‌های انقلابی باشد، هرساله با فیلم‌ها و حاشیه‌هایی همراه است که هیچ سنخیتی با آرمان‌های نظام اسلامی ندارند. وقتی‌که در سطوح فرهنگی بالادستی به‌راحتی از آموزه‌های دینی قبح‌زدایی می‌شود و اهالی فرهنگ، مروجان اصلی بی‌حیایی می‌شوند، باید منتظر آثار سوء چنین بی‌حیایی‌هایی در کف جامعه باشیم. بدون تردید سکوت در قبال چنین هنجارشکنی‌هایی که به صورت رسمی صورت می‌گیرد عواقب شومی در پی دارد و اهالی فرهنگ به‌ویژه فضلای حوزوی باید علیه چنین اقداماتی موضع‌گیری شفاف داشته باشند.

یکی از کسانی که با صراحت لهجه علیه این هنجارشکنی موضع‌گیری کرده است آیت‌الله شب‌زنده‌دار، دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور و از فقهای شورای نگهبان است. ایشان در آغاز درس خارج اصول خود در مسجد اعظم در خصوص این موضوع چنین بیان داشتند:

«میلاد مسعود مولایمان حضرت حسین بن علی سلام‌الله‌علیهما و همچنین برادر بزرگوار ایشان حضرت ابوالفضل العباس علیه‌السلام را محضر حضرت بقیه‌اللةالاعظم و فاطمه معصومه علیهاالسلام و همه شیعیان و موالیان و همه شما بزرگواران تبریک عرض می‌کنم.

ان‌شاءلله همان‌طور که در زیارت عاشورا بیان شد‌ه «ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَکَ مَعَ الْحُسَیْنِ وَ أَصْحَابِ الْحُسَیْنِ» ما با حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام و اصحاب و یاران با وفای ایشان و برادر بزرگوار ایشان حضرت ابوالفضل العباس علیه‌السلام، قدم صدق داشته باشیم.

معنای قدم صدق نسبت به آل الله علیهم‌السلام این است که برای اهدافی که آن‌ها جان‌فشانی کردند، در بستر تاریخ پیوسته ملحوظ نظر باشد و در راه تحقق آن‌ها گام برداشته شود و انتظار اهل‌البیت علیهم‌السلام خصوصاً از روحانیت این است که اقتدای به آن‌ها کنند.

خدای متعال بعد از قرون متمادی عنایت فرمود و این انقلاب اسلامی توسط فرزندی از اهل‌البیت علیهم‌السلام، امام امت پیروز شد و توسط فرزند دیگرشان،رهبر معظم انقلاب، استمرار پیدا کرد. آنچه گاهی انسان را در مقابل حق‌تعالی متألم و خجالت‌زده می‌کند، برخی وقایعی است که دیده می‌شود. مثل گرانی‌ها و اقتصاد ازیک‌طرف که البته ممکن است، توجیه‌های موجهی داشته باشد.

اما برخی امور که شبیه فحشا هست، اگر نگوییم فحشا است، در برخی جشنواره‌ها آن هم در حضور کسانی که مسئولیت رسمی در جمهوری اسلامی دارند، خانمی به یک مرد نامحرم دست بدهد و این‌گونه کلمات معاشقه آمیز در ملأعام به هم بگویند و از رسانه‌ها پخش بشود، این‌ها آن چیزی‌هایی است که انسان حقیقتاً از خدای متعال، از حضرت بقیه الاعظم و اهل‌البیت علیهم‌السلام،از شهدا و جانبازان که سال‌هاست سختی‌ها و مشقات را تحمل کرده‌اند، خجالت‌زده می‌شود.

بنده مطلع نیستم که وزیر ارشاد که در جلسه بوده‌اند، واکنشی به این کار داشته‌اند، در فیلم و عکسی که هست که ایشان نشسته بودند؛ ایشان باید بلند می‌شد و اعتراض می‌کرد و یا از مجلس بیرون می‌رفت که بدانند جمهوری اسلامی این‌چنین نیست.

guest


0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها