عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد؛

جهاد تبلیغ و تبیین؛ بسترساز حرکت‌های عمومی و انقلابی

حجت الاسلام صلح‌ میرزایی با بیان این که جهاد تبلیغ و تبیین می‌تواند حرکت عمومی را شکل بدهد، گفت: اگر همه مساجد ما یک امام جماعت دلسوز داشته باشد و مشکلات محله را حل کند، بی‌تردید اتفاقات خوبی می‌افتد.

به گزارش رحا مدیا، حجت الاسلام والمسلمین سعید صلح‌میرزایی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگوی اختصاصی با رسانه‌ی رحا، درباره جایگاه گفتمان‌سازی و شبکه‌سازی در فضای تبلیغی گفت: خداوند انسان را تکریم کرده «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ» و به انسان عقل و انتخاب داده، انبیاء و اولیاء را فرستاده که مبلغ رسالات الله باشند تا انسان قانع شود. انسان اگر قانع نشود به جبر باید کاری را انجام بده که بنای اسلام بر این نیست؛ به همین خاطر رهبر انقلاب فرمودند تبیین، اساس کار ما است. تا دل‌ها همراه نشود قدم‌ها و دست‌ها به کار نمی‌افتد.

وی با اذعان به ابن نکته که ابزار مهم شبکه‌سازی، نیروی انسانی و تشکیلات است، تصریح‌ کرد: اگر یک شبکه به‌صورت تشکیلاتی کار خودش را پیگیری کند، به این معنا که یک هیئت تصمیم‌گیری و دبیرخانه‌ای داشته‌باشد که رصد کند، شرایط را بسنجد، مخاطب، خطرها، ظرفیت‌ها و فرصت‌ها را بشناسد. وقتی این‌ها را با همدیگر تجمیع می‌کنیم، تشکیلات شکل می‌گیرد که قاعدتاً یک برنامه‌ریزی را منظم می‌کند و تشخیص می‌دهد که کجا تمرکز بیشتر یا کمتری نیاز است.

صلح‌ میرزایی با اشاره به سنت ابوذر در حوزه گفت: یکی از نکاتی که رهبر انقلاب چند بار فرمودند این است که ما در حوزه به سنت حضرت ابوذر کار می‌کنیم. نقل شده که «یعیش وحده و یموت وحده». یک نفر تنهایی کاری را انجام می‌دهد مثلاً می‌شود کتاب شریف الغدیر. حالا اگر این کار توسط لجنه‌ای انجام می‌شد چقدر می‌توانست شاید ابعاد بیشتری پیدا کند، یا مثلاً در تبلیغ و پژوهش‌ها هم همین است.

عضو مجلس خبرگان رهبری درباره نقش طلاب در شبکه‌سازی اظهار کرد: این نکته خیلی مهم است که اگر طلاب تا خط مقدم نمی‌رفتند، تا آن‌جایی که باید بروند و پیام را برسانند، نمی‌رفتند، این‌قدر شهید هم نمی‌دادند. می‌نشستند در شهرهای خودشان به مردم می‌گفتند بروید جبهه! نگفتند مردم بروید جبهه! گفتند مردم برویم جبهه! با مردم رفتند، لباس رزم پوشیدند؛ خود رهبر انقلاب تا زمانی که امام اجازه دادند رفتند. تا این سطح مشارکت در جنگ را داشتیم. علمای مسن مثل شهید اشرفی و مدنی که سنین بالای هفتاد سال داشتند به میدان رفتند و به‌خاطر اینکه این‌ها رفتند، مردم به این نتیجه رسیدند که باید بروند و این کارشان جهاد فی سبیل الله است.

صلح‌ میرزایی با انتقاد از برخی اتفاقات حوزه خاطر نشان کرد: امسال یک پدیده خاصی منتشر شد که بعضی از مجتهدین قم در ماه رمضان درس خارج گذاشتند و اعلام شد. طلبه‌ای که ماه رمضان سر کلاس می‌رود، حتماً درس‌خوان است و خیلی خوب می‌تواند کار تبلیغی انجام بدهد. چند کرسی درس متأسفانه تشکیل شد و افرادی هم که جا افتاده هستند و می‌توانند برای جوان‌ها مسئله حل کنند. اینها در قم ماندند و نرفتند.

پژوهشگر اندیشه‌های رهبر انقلاب افزود: یک کار دیگری هم جدیداً ایجاد شده که طلبه‌ها را در ماه رمضان عتبات می‌برند. ممکن است بگویند این‌ها سیکلی هستند و نمی‌توانند تبلیغ کنند. چرا نمی‌تواند؟ طلبه 16 ساله نمی‌تواند چهار بچه هفت ساله را دور خودش جمع کند حدیثی بگوید، نقاشی بکشد و خاطره خوب ایجاد کند؟!

استاد حوزه درباره نقش مراجع معظم تقلید و بزرگان در شبکه‌سازی تبلیغی گفت: همیشه بزرگان حوزه این خلأ را حس کردند و این نگرانی فقط برای رهبر انقلاب نیست. خود مراجع می‌بینید که در حد توان خودشان افراد را در ایام تبلیغی مثل ماه محرم و صفر اعزام می‌کنند و این کار انجام‌ می‌شود.

وی ادامه‌ داد: از طرفی هم نهادهای تبلیغی هم همین. اگر چه که خیلی مواقع بودجه کافی ندارند. امسال نزدیک به 35 هزار نفر برای ماه رمضان اعزام شدند. ما چقدر نیاز داریم؟ خیلی بیش از این حرف‌ها نیاز داریم. شما یک نفری را برای یک مسجد می‌فرستی ولی جمعیت این مسجد خیلی بیشتر است، اگر بخواهد چند تا حلقه نوجوان را هم پوشش بدهد وقتش نمی‌رسد پوشش بدهد.

صلح‌ میرزایی با تصریح بر اینکه که بسیج یکی از پرحضورترین نهادهای ما است، خاطرنشان کرد: بسیج، اقشار متعددی را پوشش داده؛ از طلبه، دانشجو، استاد حوزه، استاد دانشگاه، حقوقدان‌ها، کارگران و… را پوشش داده و از طرفی هم مأموریت‌های مختلفی را برداشته؛ یعنی به‌قول خودشان عرصه‌های نقش‌آفرین زیادی را انجام می‌دهد؛ در مقوله بهداشت، مبارزه با براندازان و اغتشاش‌گران، بحث‌های امنیتی و اطلاعاتی، کارهای جهادی، تربیتی و فرهنگی، حل مسائل محلات و روستاها و شهرها، عرصه‌های متعددی دارد. در عشایر بسیج داری، در روستا، شهر، حوزه، دانشگاه و ادارات و کارخانه‌ها بسیج دارید. پس یک شبکه‌ای است که خودش را تا خردترین واحدهای اجتماعی توانسته ببرد.

صلح‌ میرزایی درباره رابطه معنادار موفقیت مسجد و امام جماعت کارآمد ابراز کرد: اگر همه مساجد ما یک امام جماعت دلسوز که فقط نیاید نماز بخواند و برود، مشکلات محله را حل کند، به‌اصطلاح امام محله باشد؛ همین طرحی که در خود بسیج با عنوان محله اسلامی نام‌گذاری کردند و پیگیری می‌کنند، اگر همین طرح‌ها را کمک بدهیم و از قم مقدس بگذریم و به وطن‌ خودمان برگردیم و خلأها را پر کنیم بی‌تردید اتفاقات خوبی می‌افتد.

وی در پایان درباره جهاد تبیین و جهاد تبلیغ گفت: جهاد تبیین برای این است که غبار شبهات و تحریف را بزداییم و جهاد تبلیغ برای این است که سختی بکشیم که پیام خدا را برسانیم. کار سختی است. جهاد تبلیغ و تبیین می‌تواند حرکت عمومی را شکل بدهد و ما را به زمینه‌سازی ظهور برساند که این بزرگ‌ترین آرزوی هر مؤمنی است که بتواند نقشی در تحقق حکومت جهانی حضرت داشته‌باشد که آرزوی انبیا و و اولیاء تحقق پیدا کند و طرح حضرت حق با حکومت جهانی کامل شود. این جهاد تبلیغ و تبیین را با این دید اگر نگاه کنم، می‌فهمم صرفاً این نیست که یک نفری هدایت شود، نه؛ یک حرکت عمومی شکل می‌گیرد و این حرکت خودش مثل سیلی موانع را بر می‌دارد.

گزارشگر: بابک شکورزاده

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها