مدیر مرکز رسانه حوزه‌های علمیه؛

حوزه علمیه قم آماده نقش‌آفرینی برجسته در تمدن‌سازی است

حجت الاسلام رستمی گفت: ما به‌عنوان رسانه‌های حوزوی در درجه اول وظیفه داریم محتوای موجود حوزوی را مبتنی بر نیازهای مخاطبان بازتولید و ارائه نموده و در مسیر معرفی ظرفیت‌ها و استعدادهای حوزوی پیش قدم باشیم.

به گزارش رحا مدیا، حجت الاسلام و المسلمین رضا رستمی، مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه، در نشست گفتمانی «حوزه آینده؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» که با مشارکت خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری صدای حوزه و رسانه‌ی رحا مدیا برگزار شد، به تبیین نقش و جایگاه حوزه علمیه در تمدن‌سازی نوین اسلامی پرداخت.

حوزه علمیه قم؛ تکیه‌گاه تمدن‌سازی بر مبنای قرآن و اهل‌بیت(ع)

حجت الاسلام و المسلمین رستمی ضمن تقدیر از ابتکار عمل‌های صورت‌گرفته، حوزه صد سال آینده را حوزه‌ای تمدن‌ساز دانست و اظهار داشت: اقتضای تمدن‌سازی این است که حوزه اندیشه‌ای بتواند در ابعاد مختلف نیازهای یک تمدن پاسخ‌گو بوده و بر یک منبع دانشی منسجم استوار باشد که الحمدلله حوزه علمیه قم بر منبع دانش الهی قرآن کریم، روایات اهل‌بیت(ع) و تراث شیعی متکی است.

وی افزود: اگر حوزه بخواهد نظام تمدنی ایجاد کند باید بتواند در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و موضوعات مبتلا به تمدن پاسخ‌گو باشد و برای این پاسخ‌گویی حوزه قم نیازمند تربیت طلاب آشنا به مسائل روز بوده و باید نسبت به مبانی استنباط احکام مسلط باشند.

ظرفیت‌های حوزه قم در تمدن‌سازی

وی با اشاره به ظرفیت‌های حوزه قم در تمدن‌سازی و ایجاد گام‌های مؤثر در این مسیر، یادآور شد: حوزه علمیه قم آماده است برای یک رویکرد تمدنی در سده دوم شکوفایی خود نقش برجسته‌ای را ترسیم نماید تا گام‌های بلندی در عرصه‌های تمدنی بردارد.

مصادیق حرکت حوزه‌های علمیه در مسیر تمدن‌سازی 

رستمی در ادامه به برخی از مصادیق الزام حرکت حوزه‌های علمیه در مسیر تمدن‌سازی اشاره کرد و گفت: در عرصه دانشی و پاسخ به نیازهای مورد استفاده جامعه، حوزه علمیه قم قدم‌های خوبی برداشته و ظرفیت‌های ارزشمندی را ترسیم نموده که در آن فقه با رویکرد توجه به رویکردهای معاصر، پاسخ‌گویی به مسائل جدید را مبتنی بر مسائل به‌روز هدف‌گذاری نموده‌است.

حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی

مدیر مرکز رسانه حوزه‌های علمیه با اشاره به فعالیت‌های بنیاد حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی، گفت: این بنیاد بالغ بر 500 پژوهش مورد نیاز نظام اسلامی را مورد حمایت قرار داده است که بخش قابل توجهی از آن به چاپ و ارائه رسیده است.

وی بر اهمیت تخصصی سازی طلاب برای پاسخگویی‌های فنی به مسائل روز جامعه تأکید کرد و اظهار داشت: طلاب باید علاوه بر تخصص در مسائل و مباحث حوزوی، تمرکز نیز داشته‌باشند. طلبه عصر تمدن‌سازی باید در عین آشنایی با مقدمات تخصص، به مباحث علوم حوزوی و تخصص در مسئله خاص را هدف‌گیری نماید.

وی همچنین به ترسیم درخت واره رشته‌های تخصصی در درون حوزه‌های علمیه اشاره و بر اهمیت توجه به مهارت افزایی‌های الزامی در این مسیر تأکید کرد.

گفتمان علمی انقلاب اسلامی؛ پاسخ به نیازهای دانشی

رستمی با اشاره به نقش گفتمان علمی انقلاب اسلامی در رفع نیازهای دانشی جامعه، گفت: مجموعه ۲ هزار عنوان کتاب مجموعه‌های حوزوی حول گفتمان انقلاب اسلامی، نیازهای دانشی را برطرف نموده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه بخش قابل توجهی از نیازهای جامعه اسلامی توسط حوزه‌های علمیه پاسخ داده‌شده‌است، خاطرنشان کرد: بر نسل آینده حوزوی است تا با تخصص بر حوزه‌های دانشی که بر پایه اطلاع از تراث علمی حوزه شکل‌گرفته، آن را به زبان علوم تخصصی تبدیل نمایند و این واسطه‌گری را طلاب جوان نسل آینده حوزه رقم خواهند زد.

ضرورت بازتولید دانش دینی متناسب با مخاطب

رستمی با تأکید بر ضرورت بازتعریف محتواهای غنی حوزه در حوزه‌های تخصصی و انتقال آن به مخاطبان، گفت: دانش دینی باید متناسب با مقصد خود بازتولید شود. حوزه تمدن‌ساز که قرن آینده است، نیازمند نسلی از طلاب هستیم که در عین تسلط به مبانی با مسائل آشنا باشند و در مسیر حل موضوعات قدم بردارند.

وی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه همه طلاب وظیفه دارند دانشی که تولید شده را به‌دست عموم بدنه حوزوی برسانند، اظهار داشت: در رابطه با آینده رسانه حوزه باید توجه داشته باشیم که نباید از نگاه رئالیستی خارج شویم، و مبتنی بر نظام معرفت شناختی مخاطبین با تحیری از مخاطبین روبه‌رو خواهیم بود و رسانه‌ای که نسبت به واقع‌گرایی و راست‌گویی ثابت قدم بودند قطعاً مراجعین بیشتری خواهند داشت.

رسانه‌های حوزوی؛ پیشگام در معرفی ظرفیت‌ها

رستمی تأکید کرد: ما به‌عنوان رسانه‌های حوزوی در درجه اول وظیفه داریم محتوای موجود حوزوی را مبتنی بر نیازهای مخاطبان بازتولید و ارائه نموده و در مسیر معرفی ظرفیت‌ها و استعدادهای حوزوی پیش قدم باشیم.

وی در پایان اعلام‌کرد: هر مجموعه و بخش و فرد حوزوی که ایده خوب و نو و طرحی را برای معرفی حوزه علمیه، ابعاد و ظرفیت‌های آن دارد، مرکز رسانه حامی تولید و نشر این ایده‌ها خواهد بود.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها