به گزارش رحا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی لیالی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی درباره شخصیت شهید رئیسی گفت: شهادت آیت الله رئیسی از جهات مختلف باید بحث بشود؛ هم شخص و هم شخصیت. مردی از جنس مردم بود، با مردم بود و تا پایان هم خودش را از مردم جدا نکرد و بیشترین خدمت را به مردم کرد. افتخار خادمی امام رضا را با خادم مردم بودن جمع کرد. پرکار و پرتوان بود. خستگی را خسته کرده بود. اوقات فراغتی برای خودش نمیدید. این روحیه را از جوانی داشت. یک وقتی از ایشان پرسیدند فقر را چشیدی؟ گفت من با فقر زندگی کردم.
لیالی با مقایسه شهید رئیسی با شهید رجایی گفت: هر دو دست فروشی کردند و از دل فقر آمدند. امام جملهای فرمود که کسانی تا پایان خط با ما خواهند بود که طعم تلخ فقر را چشیده بودند. فرق شهید رئیسی با سایر مسئولین این بود که میگفت «میتوانیم» و دیگران میگفتند «نمیتوانیم» و براین عهد ما میتوانیم استوار بود و البته مظلوم زیست و مانند شهید بهشتی مظلوم مرد.
وی افزود: شهید رئیسی خیلی مظلوم بود و علاوه برجریان اصلاحات، بسیاری از انقلابیها هم او را میزدند؛ چون تمام قالبها را به هم میریخت. او مدل و سبکی را اجرا کرده بود که نمیشود و نمیتوانیم را نداریم. این را تا روز آخر داشت. سبک مدیریتی شهید رئیسی ماندگار خواهد بود؛ ولو اینکه دشمنان و دوستان و احزاب سیاسی نخواهند. او از جنس مردم و با مردم بود.
حجت الاسلام لیالی درباره اینکه چه جریاناتی به دنبال تخریب شهید رئیسی بودند، گفت: همه جریانات در تخریب ایشان نقش داشتند؛ چون در هیچ قالبی نمیگنجید و با هیچ ساختاری قابل پیش بینی نبود. جریان اصلاحات کینه دیرینه از ایشان داشتند. در جریان اصولگرایی نیز با هیچ یک از اینها سازگار نبود. سبک شهید رئیسی و بهشتی یکی بود. فراتر از احزاب بودند.
وی افزود: وقتی شهید رئیسی را میبینم یاد شهید رجایی می افتم که میگفت مقلد امام هستم. شهید رئیسی هم همین بود. میگفت نظر رهبر انقلاب چیست و نظر ایشان را تأمین کنید. در بسیاری از مشکلات میتوانست حرف بزند، حرف نمی زد که چون مردم و رهبر انقلاب ناراحت میشوند. بسیاری از درد دلها را در دل خودش ریخت؛ اما اظهار نکرد. این نکته مهمی بود که شهید رئیسی در پی گرفت و از لحاظ گفتمان سیاسی، شهید رئیسی با همه ابهتش، مقلد و مطیع رهبر انقلاب بود.
گزارشگر: بابک شکورزاده