فقه و غزه(5) معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار:

طرح خاورمیانه جدید به دنبال تضعیف کیان اسلامی است

حجت الاسلام حسینی خواه گفت: چطور می‌شود فقهای ما از باب امور حسبه اموال غیّب و یتیم و… را مورد توجه قرار بدهند؛ اما بحث کیان اسلامی و بحث قبله اول و بحث خاورمیانه جدید که اسرائیل مطرح کرده که کیان اسلامی را می‌خواهند مورد هجمه قرار دهند مورد غفلت علما قرار بگیرد!

به گزارش رحا مدیا، حجت الاسلام سیدجواد حسینی‌خواه، معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در «همایش فقه مقاومت؛ غزه در ترازوی فقه» که در دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، گفت: آقای قره داغی در مقدمه فتوایی که می‌دهد برخی از نکات را بر اساس فقه شیعه بیان می‌کند و آن این است که اگر دشمن به سرزمین اسلامی حمله کرد، اولاً بر ساکنین آن بخش واجب است که دفاع کنند. ثانیاً اگر خودشان توان نداشتند بر مناطق همجوار واجب است و اگر نشد بر تمام مسلمین واجب است. 90 درصد احکام و فتاوای احناف با امامیه مشترک است.

وی درباره جوانب فتوای «لجنه‌ی اجتهاد» گفت: آنچه که در این فتوا مشاهده می‌شود سه جنبه را مد نظر قرار می‌دهند. جنبه نظامی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را مطرح می‌کنند. می‌گویند حکومت‌ها باید در این سه ساحت کمک کنند؛ یا مانع تقویت کیان صهیونی بشوند که همان حرمت سلاح به کفار خودش را نشان‌می‌دهد.

او ادامه‌ داد: در بحث اقتصادی مباحث مربوط به پشتیبانی اقتصادی مثل صادرات نفت و گاز انجام نشود. در بحث سیاسی و اجتماعی که در روابط بین‌الملل، باید دولت‌های اسلامی حضور فعال داشته‌باشند و از همه جوانب به رژیم صهیونیستی حمله کنند.

حسینی‌خواه درباره حضور مسلمانان در میدان نبرد گفت: نسبت به مردم هم همین مباحث را دارد. از ملت مسلمان هم درخواست می‌کند که هر کسی در حد توانش به میدان بیاید و کار را پیش ببرد؛ بنابر این از جهت جوانب، بحث تشکیل ارتش مشترکی که توسط برخی دولت‌های اسلامی مطرح شده و در این‌جا هم در این فتوا می‌گوید که دولت‌ها همه با هم یک ارتش مشترکی را علیه رژیم صهیونیستی تشکیل بدهند. اگر همه مسلمان‌ها بیایند، صهیونیست‌ها و ابرقدرت‌ها نمی‌توانند در برابر همه مسلمان‌ها بایستند و این یک اصل در حوزه روابط بین‌الملل است.

وی در نقدی به فتوای دارالافتای مصر خاطرنشان کرد: فتوای دارالافتای مصر غیر از مفتی الازهر است. آنچه که در اطلاعیه آوردند که بحث اختلال نظام سیاسی است دعوای صغروی است؛ یعنی کبرای مسئله را قبول دارند که اگر منجر به اختلال دول اسلامی نشود، بر دول مسلمان واجب است که از غزه دفاع کنند، اما اختلال را مسلم فرض کردند؛ از این رو می‌گویند خود این اختلال باعث می‌شود که بقیه کشورها دچار اشکال شوند.

استاد حوزه علمیه افزود: در فتوای دارالافتای مصر ساحت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مغفول مانده و تمام تمرکز را در بحث نظامی برده‌اند و از این حیث بیانیه تمامی نیست.

حسینی‌خواه در پایان گفت: چطور می‌شود فقهای ما از باب امور حسبه اموال غیّب و یتیم و… را مورد توجه قرار بدهند؛ اما بحث کیان اسلامی و بحث قبله اول و بحث خاورمیانه جدید که اسرائیل مطرح کرده که کیان اسلامی را می‌خواهند مورد هجمه قرار دهند مورد غفلت علما قرار بگیرد!

گفتنی است، نشست «همایش فقه مقاومت؛ غزه در ترازوی فقه» به همت گروه فقه سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و با همکاری نهادها و مؤسسات علمی و رسانه‌ای همچون مرکز مطالعات راهبردی خبرگزاری تسنیم و مدرسه اندیشه‌ورز رحا در قم برگزار شد.

گزارشگر: بابک شکورزاده

guest


0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها