دکتر نعیمیان:

فیرحی به لیبرالیسم تعلق دارد نه حوزه علمیه!

مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) با بیان این که عده‌ای می‌خواهند برای آقای فیرحی تقدس درست کنند تا کسی او را نقد نکند، گفت: آقای فیرحی یک شخصیت دانشگاهی است که به جریان لیبرالیسم تعلق دارد.

داود فیرحی

به گزارش رحا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ذبیح الله نعیمیان، مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) در گفت‌وگو با رسانه‌ی رحا مدیا، درباره روش فکری داود فیرحی گفت: آقای فیرحی یک شخصیت دانشگاهی است که به جریان لیبرالیسم تعلق دارد. ایشان خیلی صریح مبانی خود را بیان می‌کند. برای فهم مبانی او باید به نامه آخوندزاده و میرزا ملکم‌خان رجوع کرد، آخوندزاده گفت که آنقدر صریح و بی‌‌پرده اسلام را زیر سؤال مبر؛ زیرا حرفت از بین می‌رود، مخالفت می‌کنند و سخنت شنیده نمی‌شود؛ پس در لفافه سخن بگو!

وی با بیان این که عده‌ای می‌خواهند برای آقای فیرحی تقدس درست کنند تا کسی او را نقد نکند، افزود: او می‌خواست آهسته آهسته تغییرات اجتماعی را صورت بدهد و بدش نمی‌آمد که با شلوغی و با کف خیابان آمدن تغییرات حاصل شود؛ البته توثیق نمی‌کرد ولی بدش هم نمی‌آمد که مثلا یک چیزی مثل فتنه 88 پدید بیاید و نظریاتش اجرایی شود.

حجت الاسلام والمسلمین نعیمیان با اشاره اختلاف نظر سیدجواد طباطبایی و فیرحی ابراز کرد: سید جواد طباطبایی که استاد فیرحی هم محسوب می‌شود و خودش جزء روشنفکران است، بسیار به فیرحی حمله می‌کند و می‌گوید او نه اسلام را شناخته نه غرب را! بسیار از دست او عصبانی است زیرا در ظاهر اسلامی حرف‌های غرب را می‌زند.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین تصریح کرد: فیرحی نظریه را بر نص مقدم می‌داند؛ یعنی با نظریه خود سراغ شهید صدر، سراغ قرآن، سراغ اندیشمندان مختلف و قدما می‌رود و سعی می‌کند با پیش فرض خود آنان را معرفی کند.

مدیر مؤسسه عالی امام رضا(ع) به دیدگاه فیرحی در مواجهه با ولایت فقیه خاطرنشان کرد: آقای فیرحی در مورد ولایت فقیه، دنبال این بود که بگوید همه فقها ولایت دارند؛ نفی ولایت نمی‌کرد؛ ولی ولایت را به همه می‌داد که قدرت از فقیه اصلی سلب شود و ولی فقیه پوک و تهی نشان داده شود.

حجت الاسلام والمسلمین نعیمیان قرائت روشنفکرانه از اسلام و تفسیر به رأی را شاخصه اندیشه‌ای فیرحی دانست، ادامه داد: ایشان بر همین اساس می‌گفت نظریه بر نص تقدم دارد. ضمن آنکه مفاهیم را نیز گزینش می‌کند. مثلا استبداد را اقتدارگرا معرفی می‌کند. یا اینکه در بررسی افکار اندیشمندانی مثل شهید صدر، به صرف اینکه ایشان در کاظمین بوده است و در آنجا اندیشه‌های مارکسیستی وجود داشته است، او را به مارکسیست‌بودن متهم می‌کند! یا کلام شهید بهشتی را در باره ولایت فقیه، قرائت مارکسیستی می‌کند. چرا؟! چون صرف این که شهید بهشتی، مطالعات مارکسیستی داشته است.

مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) با بیان این که آقای فیرحی اهل تاریخ اندیشه است، گفت: رویکرد کلان آقای فیرحی در کنار کار با تاریخ اندیشه، روشنفکری با نگاه دموکراتیک است؛ اما روشنفکری که خیلی صریح از مقاصد خودش پرده برنمی‌دارد.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها