رحا مدیا | زهرا ابراهیمی
دشمن به واسطهی رسانه، تمام تلاش خویش را به کار میگیرد تا اتفاقات را به نفع خویش مصادره نماید. این هم خاصیت دشمن است و هم ویژگی رسانه.
امروزه در جنگ روایتها، آن روایتی مقبولیت مییابد که محصولِ سرعت و کمیت باشد و نه ثمرهی حقیقت.
در فضای سیاسی کشور و در چند روز گذشته، بازار داغِ موضوع مذاکره، مواجببگیرانِ مجازی دشمن را بر این واداشته تا به تضعیف جایگاه ایران در مذاکرات پرداخته و موضع ایران را صرفاً موضع ضعف و زبونی معرفی نمایند.
ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی اگر قرار بود ضعیف باشد، طبیعتاً آمریکا و اسرائیل بهراحتی بساط جنگ راه میانداختند و نیازی به مذاکره نبود. نفسِ مذاکره برای دشمن، یعنی در جستجوی راهی برای نجنگیدن و نجنگیدن برای دشمن یعنی عدمتوانایی خود و پذیرشِ قدرتِ ایران.
از نگاه اسلام، هرگونه تعامل و مذاکرهای باید مبتنی بر اصول و ارزشهای دینی و الهی و در چهارچوب حفظ عزت و استقلال امت اسلام انجام گیرد.
همانگونه که قرآن میفرماید: «وَلَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا» «و خدا هرگز هیچ راه سلطهای به سود کافران بر ضد مؤمنان قرار ندادهاست».
همین مسئله نشانمیدهد که حضور در مذاکره برای ما تابع اصول دینی و قرآنی است و تا جایی که این اصول اجازه دهد، نظام پیش میرود و این امر نهتنها نشاندهندهی ضعف نیست بلکه گویای قوت و قدرت ایران است.
نکتهی دیگر اینکه آنچه امت مسلمان ما به آن متصفاند، انسجام اجتماعی و وحدت ملی است. مردم ما بارها با حفظ وحدت، وفاداری خویش را به نظام به اثبات رساندهاند و طبیعتاً در جنگ و صلح نیز وفادار نظام خواهند بود.
روزنهی ورود دشمن، شکاف میان مردم است و انسجام اجتماعی و وحدت میان مردم، مانع مهمی در برابر شکاف محسوب میگردد.
علاوه بر آنچه گفته شد توان نظامی و اقتدار دفاعی ایران به عنوان دو عامل بازدارنده در برابر تهدیدات خارجی محسوبمیشود.
عمق استراتژیک منطقهای و همچنین موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه از دیگر عواملی است که بیانگر قدرت و تأثیرگذاری ایران در منطقه بوده که پررنگ نمودن آن میتواند فضاسازیهای سیاسی دشمن مبنی بر ضعف ایران در مذاکرات را بیرنگ نماید.
توان دیپلماسی، پیروی از رهبری، پیشرفتهای علمی و فناوری و اقتصاد مقاومتی را میتوان از دیگر مصادیق قدرت ایران دانست.