یادداشت؛

مؤسس نظام توحیدی جهانی

حضرت محمد(ص) به‌عنوان خاتم انبیا برانگیخته شد تا در سایه‌ تکمیل مکارم اخلاق، انسان‌ها را از تاریکی و جاهلیت به نور و عقلانیت رهنمون گردد و از سیطره‌ حکومت طاغوت خارج کرده، به «حکومت الله» وارد کند. ایشان به‌عنوان الگوی حقیقی انسان کامل، اندیشه‌ها و افکار را در قالبِ «کلمه‌ توحید» تربیت کرد تا در سایه‌ آن حکومت جهانی توحید برقرار شود.

رحا مدیا | آمنه عسکری منفرد

از همان زمان که اولین سلول‌های پیکره‌ امت اسلامی در روزهای دشوار دوران جاهلیت در مکه با دست توانای پیامبر اسلام(ص) بنا شد، اولین ایمان‌آورندگان به نور ایشان، ستون‌های مستحکمی بودند که بنای امت اسلامی بر دانایی، شجاعت و نورانیت آنها استوار گشت. دل‌های آماده‌ای که به جنگ با تعصب‌ها، کینه‌ورزی‌ها، قساوت‌ها، شقاوت‌ها، ظلم‌ها و شهوت‌ها رفتند. آنها که با نور معارف و دستورات الهی تبدیل به اراده‌هایی مستحکمی شدند تا پایه‌های بنای جامعه مدنی و نبوی را استوار گردانند.

برای رسیدن به این مقصود پیامبر خوبی‌ها یک یکِ دل‌ها، ذهن‌ها و خردها را با دانش، علم و حکمت تربیت کرد. «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رسولا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قبل لفی ضلالٍ مُبین»(ال‌عمران /۱۶۴) و همچنین(جمعه /۲). ایشان امت‌سازی کرد تا با کمک آنها جامعه اسلامی، حکومت اسلامی و سپس نظام اسلامی را ایجاد کند. در حقیقت حضرت با یک مبارزه‌ سیاسی، به‌دنبال ایجاد جامعه‌ای همراه با عدالت و قسط بود تا زمینه را برای تحقق هدف انبیای الهی یعنی تشکیل نظام اسلامی فراهم کند. «نظامی که پیامبر ساخت شاخص‌های گوناگونی داشت که هفت شاخص از همه مهمتر و برجسته‌تر بود: اول) شاخص ایمان و معنویت که موتور پیشران حقیقی نظام نبوی بود. ایمانی که از قلب می‌جوشد، بدن‌ها را هم در مسیر صحیح به حرکت در می‌آورد. دوم) قسط و عدل. سوم) علم و معرفت است که به انسان‌های انقلابی قدرت تشخیص می‌دهد. چهارم) صفا و اخوتی است که باعث همدلی می‌شود. پنجم) اصلاح اخلاقی و رفتاری است که انسان‌ها را تزکیه می‌کند. ششم) اقتدار و عزت است که جامعه را به صلاح و سعادت می‌رساند. هفتم) کار و حرکت و پیشرفت دائمی است که به انسان نشاط، نیرو و شوق می‌بخشد.»(بیانات رهبر انقلاب، ۱۳۸۰/۲/۲۸).

در حقیقت حضرت محمد(ص) به‌عنوان خاتم انبیا که صاحب «خُلُق عظیم»(قلم /۴) است، برانگیخته شد تا در سایه‌ تکمیل مکارم اخلاق، انسان‌ها را از تاریکی و جاهلیت به نور و عقلانیت رهنمون گردد و از سیطره‌ حکومت طاغوت خارج کرده، به «حکومت الله» وارد کند. ایشان به‌عنوان الگوی حقیقی انسان کامل، اندیشه‌ها و افکار را در قالبِ «کلمه‌ توحید» تربیت کرد تا در سایه‌ آن حکومت جهانی توحید برقرار شود. «پیامبر می‌خواست در تمام دنیا وحدت کلمه ایجاد کند. می‌خواست تمام ممالک دنیا را در تحت یک کلمه‌ توحید قرار دهد.»(صحیفه امام، جلد ۲، ص ۳۲). چرا که اساساً جریان نبوت در طول تاریخ بشریت به‌دنبال ارائه سبک زندگی توحیدی است که ضامن سعادت دنیا و آخرت نوع بشر است. بنابراین «مسلمان‌هایی که امروز پیرو پیغمبرند و به یاد پیغمبر به هیجان می‌آیند و عاشق رسول خدا هستند و احکام او و شرایع او را می‌خواهند عمل کنند، باید روی این نکته توجّه کنند که تبعیّت از پیغمبر به‌صورت درست و کامل، در آن صورتی تحقّق پیدا خواهد کرد که یک نظام اسلامی بر اساس دین پیغمبر به وجود بیاید؛ وَ الّا نظام جاهلانه، نظام کفرآمیز، جایی نیست و زمینه مناسبی نیست برای اینکه انسان بتواند در آن طبق خواسته پیغمبر و شریعت پیغمبر زندگی کند.»(بیانات رهبر انقلاب، ۱۳۶۷/۷/۱۷).

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها