به گزارش رحا مدیا، آیت الله دکتر احمد عابدی، استاد سطح عالی حوزه علمیه با اذعان به اینکه سید حسن نصرالله از جهت قداست و مدیریت کمنظیر یا بینظیر بود، در بحث قداست ایشان گفت: یک وقت منزل سید حسن رفتهبودم؛ او به من میگفت یک طلبه پیدا شود به من بگوید که آیا واقعاً عملیاتهای استشهادی را انجام بدهیم یا نه و من هم تکلیف خودم را بدانم.
وی افزود: در زمان مثلاً «شیخ راغب حرب» که دبیر کل خیلی قبل حزبالله، یا در زمان سید عباس موسوی رضواناللهعلیه، زمانی که عملیات انتحاری در لبنان یا جای دیگر انجام دادهبودند، چون ممکن بود که آدم بیگناهی هم که عبوری رد میشود، حتی از مسیحیها، پول خون تمام اینها را سید حسن نصرالله شخصاً میداد که اگر کسی بی گناه کشته شده باشد مدیون نباشد؛ اینطور موارد که دقت میکرد مبادا قطره خونی از دماغ بی گناهی ریخته نشود در زندگی سید حسن خیلی زیاد است. اینها نشان از تشرّع سید حسن نصرالله بود که از این جنبه واقعاً کمنظیر است که کسی در جنگ و شرایط جنگی مقید به ضوابط شرعی باشد.
مدیریت قوی سید مقاومت
دکتر عابدی با اشاره به شخصیت کاریزمای سید حسن نصرالله درباره مدیریت او گفت: از جهت مدیریت هم واقعاً انسان توانایی بود. اصلاً ذاتاً آدم مدیر و توانایی بود. اینکه مثلاً توانست با اسرائیل مبارزه کند و واقعاً اسرائیل را از جنوب لبنان بیرون کرد و آن سال 2006 که اسرائیل مثل همین دفعه جنوب لبنان و بیروت را خراب کرد، شعار سید حسن نصرالله این بود که من لبنان را بهتر از دفعه قبل میسازم و این کار را کرد؛ یعنی هیچ خانهای نبود که خراب شده بود و اینها را ساخت و بهتر هم ساخت.
استاد سطح عالی حوزوی با تصریح بر اینکه سید حسن چقدر سلاح و مهمات برای حزبالله آماده کرد و چقدر تونل و شهر زیرزمینی برای حزب الله درست کرد، گفت: تمام امریکاییها و اروپاییها پشتسر اسرائیل است. اسرائیل از نظر تکنولوژی قوی است؛ اما سید حسن با تدبیر خودش با اسرائیل مبارزه میکرد.
او ادامهداد: اسرائیلیها زمانی هوش مصنوعی را به خدمت جنگ گرفتهبودند و هر ماشینی که جنوب لبنان میرفت، موبایلهای داخل آن ماشین را کنترل میکردند که به کجا زنگزدهاند و همه اینها را بمباران میکرد. حزب الله تصمیم گرفت ماشینی که میخواهد جنوب برود داخل آن موبایل نباشد. اسرائیل این را فهمید و هر ماشینی که جنوب میرفت، از دریای مدیترانه کنترل میکردند و ماشینی که موبایل نداشت را چون برای حزبالله بود میزدند. سید حسن دستور داد ماشینهای که میخواهند جنوب بروند، از شمال لبنان و از مسیحیها موبایل اجاره میکردند و در صندوق عقب ماشین میگذاشتند و بعد میرفتند و برمیگشتند. صهیونیستها هم کنترل میکردند و میفهمیدند که در آن موبایل هست و دیگر نمیزدند.
احمد عابدی در بُعد دیگر مدیریتی سید حسن نصرالله گفت: ارتباط سنگرهای حزبالله با همدیگر با سیم بود. هیچچیزی با بیسیم و موبایل نبود که صهیونیستها هم نتوانند جاسوسی کنند و هم ارتباط اینها با بمباران قطع نشود و برای سیم تلفن چند متر زیر زمین تونل زدند که دشمن نتواند با بمباران سیم و ارتباط تلفنی را قطع کند. اینها تدبیر سید حسن نصرالله بود.
شجاعت بینظیر
استاد حوزه با بینظیر خواندن شجاعت سید مقاومت گفت: موقعی که اسرائیل او را تهدید کرده بود، سر مرز اسرائیل ایستاد و گفت اینها جرئت ندارند مرا بزنند و رفت لب مرز سخنرانی کرد. سید حسن تا آخرین لحظه در اتاق فرماندهی جنگ بوده است. درست است که فرمانده جنگ بود، ولی نرفت در خانه بنشیند، مثل یحیی سنوار که تا آخرین لحظه با دست خالی در خط مقدم میجنگد. اینها خیلی ارزش است.
عابدی با تصریح بر اینکه از دست دادن اینطور انسانها خیلی خسارت است، گفت: نفس اینکه صهیونیستها نتوانستند به اهداف خودشان برسند و اینکه سید حسن اینطور محبوبیتی در بین مردم دارد، پیروزی بسیار بزرگی است.
او افزود: صهیونیستها الان هم که آتشبس شده، جرئت نمیکنند به خانههایشان برگردند؛ در حالی که لبنانیها یا فلسطینیها، خانهای که وجود ندارد، به همان خرابهها برمیگردند. صهیونیستها هم به هر حال میدانند که باطل هستند و این سرزمین برای آنها نیست. فلسطینیها و لبنانیها که میگویند این سرزمین برای ما است و به این هم وفادار ماندهاند. اینها کارهای فرهنگی شهید نصرالله هست.
گزارشگر: بابک شکور زاده