به گزارش رحا مدیا، وبینار تأثیر و نفوذ نماز جمعه در بحرانها و تحولات اجتماعی و سیاسی با تأکید بر تاثیر آن در جنگ تحمیلی 12 روزه به مناسبت سالگرد اقامه اولین نماز جمعه پس از انقلاب اسلامی به همت معاونت پژوهش مرکز تخصصی شهدای محراب برگزار شد.
در این وبینار که با حضور سه کارشناس از کشورهای هند و پاکستان و به مناسبت پنجم مرداد و فرارسیدن سالگرد اقامه نخستین نماز جمعه پس از انقلاب اسلامی در مرکز تخصصی شهدای محراب برگزار شد، ابتدا حجتالاسلام حسن مردانی دبیر این وبینار پیرامون اهداف آن به تبیین محورها پرداخت.
در ادامه نیز حجتالاسلام والمسلمین جلالی مدیر مرکز در بیان اهمیت نماز جمعه بیان کرد: بعد از حمله تروریستی اسرائیل، مردم در همان ساعات اولیه این تجاوز، حضوری پرشور در نمازهای جمعه داشتند و بدون هیچ فراخوانی، دل های مردم متوجه حضور در نماز جمعه به عنوان یک کانون مدیریت بحران، نمایش اتحاد، دلگرمی و نمایش قدرت شد و این مسأله از دید جامعه شناسی قابل بررسی و مطالعه است.
بعد از جنگ نماز جمعهها پرشورتر شد
همچنین نخستین مهمان وبینار، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم موسوی صابری امام جمعه شهر کارگیل هند ضمن اشاره به جایگاه برجسته نقش رهبر معظم انقلاب در این جنگ، گفت: این اتفاق بازتابی فراتر از مرزهای ایران داشت که در هند هم این تأثیرات را نشان داد و نماز جمعه یکی از مراکز مهمی بود که مردم برای شنیدن حقایق به آنجا میآمدند.
گفتنی است حجتالاسلام والمسلمین سیدسجادحسین کاظمی از پاکستان دومین کارشناس خاطرنشان کرد: حمله اسرائیل پلید به ایران باعث پرشورتر شدن نماز جمعه در پاکستان شد و علیرغم تلاشهای دشمن برای تفرقه افکنی در امت اسلام، اما مردم در خطبهها منتظر بودند که ما به مسأله جنگ برسیم و ابراز احساسات کنند و ملت پاکستان آماده جهاد و حرکت به سمت ایران بودند.
در ادامه نیز حجتالاسلام والمسلمین شیخ مشتاق حسین مشهدی از پاکستان سومین کارشناس به نقش نمونه و مهم ائمه جمعه را در ایجاد وحدت و همبستگی در جنگ ۱۲ روزه اشاره و عنوان کرد: در پاکستان مردم بدون توجه به مذهب در راهپیماییها شرکت کردند و متوجه شدند که اسرائیل و آمریکا، دشمن انسانیت هستند و این جنگ، جنگ اسلام است.