به گزارش رحا مدیا، امروز چهارشنبه 1 مرداد وبینار علمی سیر تحول مطالعات اسلامی در دانشگاههای آمریکای شمالی و اروپا در 25 سال گذشته به همت موسسه بین المللی مصباح و همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با سخنرانی پروفسور لیاقت تکیم استاد مطالعات اسلامی دانشگاه مک مستر کانادا برگزار شد.
پرفسور لیاقت تکیم در ابتدای این نشست با بیان تاریخچهای از مطالعات اسلامی و استشراق در غرب به رویکرد مغرضانه بسیاری از مستشرقان اشاره کرد و گفت: هر چند در ابتدا اهداف مغرضانهای پشت موضوع استشراق قرار داشت؛ لکن در 25 سال اخیر، بسیاری از علاقهمندان به اسلام و تشیع به دلیل انقلاب اسلامی و شخصیت امام خمینی(ره) به مطالعات در این حوزه در محافل علمی آکادمیک پرداختهاند.
وی ادامه داد: حوادث 11 سپتامبر هم از سوی دیگر باعث گسترش دایره کسانی شد که به مطالعات اسلامی روی آوردند. در عین حال بسیاری از اساتید و نویسندگان مسلمان هم به جرگه اسلام پژوهان در غرب افزوده شدند که باعث افزایش غنای این حوزه علمی شد.
این استاد مطالعات اسلامی در بخش دیگری از سخنانش یکی از مسائل مورد نیاز جهت حضور در عرصه مطالعات اسلامی در جهان امروز را توجه به ظرفیتهای علمی و همچنین روششناسی علمی معاصر دانست و افزود: نهادها و دولتهای اسلامی باید به دنبال تأسیس کرسیهای اسلامشناسی در دانشگاههای غربی باشند و در کنار آن به تربیت اساتیدی بپردازند که علاوه بر تخصص در علوم اسلامی به زبان روز مجهز بوده و روششناسی بروز در مطالعات علمی را بلد باشند.
در نیمه دوم این نشست، پروفسور لیاقت تکیم به پرسشهای حاضران پاسخ گفت.
لازم به ذکر است در ابتدای این نشست که با استقبال قابل توجه اساتید و دانشجویان برگزار شد، دکتر مرتضی کریمی از اساتید بین المللی مطالعات اسلامی و دبیر نشست به اهمیت موضوع برای محققان مسلمان و شیعه اشاره کرد و گفت: تحولات عرصه علوم اسلامی در دانشگاههای غربی و شناخت جدیدترین رویکردها در حوزه علوم اسلامی و رویکردهای میان رشتهای، پژوهشهای میدانی و تعاملات بینا فرهنگی از مهمترین موضوعاتی است که این نشست و نشستهای آتی موسسه بین المللی مصباح در پی کشف و تبیین آن است.