رحا مدیا | معصومه حسنعلی زاده
با نگاهی به تاریخچهی شکلگیری حوزههای علمیه و تحولات آن در طول قرنهای متمادی، به وضوح خواهیم یافت که این نهاد مقدس و پربرکت تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، از گسترش و رونق امروزی برخوردار نبود و این موضوع بهویژه در باب حوزههای علمیهی خواهران، بیشتر محسوس و ملموس بود.
پس از آنکه بنیانگذار کبیر انقلاب، به احداث جامعةالزهرا برای تحصیل بانوان طلبه امر فرمودند و بعدها نیز رهبری معظم، با حمایت از بانوان حوزوی، پدیدهی خواهران طلبه را عظیم و مبارک خواندند، شاهد پیشرفت و تعالی چشمگیری در این بخش بودهایم.
پر واضح است که حوزههای علمیه، ارتقای خود را وامدار برکت وجود جمهوری اسلامی هستند و اگر نبود این نظام مقدس، سالها قبل از این، اسلام و مبلغانش، بهدست سفاک آن دیکتاتور پهلوی مدفون میشدند.
گرچه حوزههای علمیه، پیش از پیروزی نهضت اسلامی نیز، همواره خط انقلابی خود را که برگرفته از اسلام ناب محمدیست، حفظ و صیانت کردهاند و پیوسته تاکنون، مدافع حکومت اسلامی بوده و هستند؛ اما لازم به یادآوری است که در شرایط حساس کنونی هم که ایران بنابر مصلحتهایی، وارد مذاکرات غیر مستقیم با طرف غربی شده است، بیش از گذشته به اتحاد، همدلی و پشتیبانی از جانب حوزههای علمیه_ ویژه حوزهی علمیهی خواهران_ نیازمند است تا با وحدتی دشمنشکن و نصایح ارزشمند به حفظ این نظام مقدس، همچون گذشته، همت گمارد.