رحا مدیا | زهرا راد
هر بار که زنان ایرانی ذیل پرچم جمهوری اسلامی موفق به کسب مدال در میادین ورزشی میشوند، مناقشه بر سر ارزشمندی این مدالآوری در نظرگاه برخی فقهای معاصر و نسبتش با دیدگاه رهبر معظم انقلاب بر سر زبانها میافتد. اینبار هم خبر مدالآوری یک دختر طلبه جامعةالزهرا(س) باب گفتوگو را گشود.
اما این کلام که «دراز کردن پا برای زن کمال محسوب نمیشود» به چه معناست؟
پاسخ این است که اساساً کمال انسانی در ذات خود امری فارغ از زنانگی و مردانگی است که رشد و کمال انسان طبق قرآن و معارف در عبودیت و بندگی است و البته پیمودن مسیر کمال برای زنان و مردان در برخی جهات به اقتضای انسانیت مشترک بوده و در برخی جهات بهلحاظ طبیعت مختلف است.
آنچه مسلم است، دراز کردن پا یا انجام انواع ورزشهای قهرمانی و سنگین فیحدذاته برای مردان هم فضیلت نیست و این اختصاصی به زنان ندارد. اساساً فضیلت در زیست جهان توحیدی بر معیارهای امر مدرن منطبق نیست بلکه معیارهای آن در تناسبات شریعت و معرفت الهی فهم میشود و اگر به تقرب و عبودیت منجر نشود، فضیلت محسوب نمیشود که فقیه نظریهپرداز به این ملاک کلی بهدرستی توجه دادند.
اما زیست انسان مؤمن انقلابی در جهان مدرن، اقتضائاتی دارد که بهدلایل متعدد بروزات جهانی در عرصههای نمادین قدرت برایش ضروری است. حضور زنان در میادین ورزشی سیاست کلان جمهوری اسلامی است که توسط رهبری معظم بهعنوان فقیه سیاستگذار بهعنوان وجه اجتماعی _تمدنی زن انقلاب اسلامی برای جهانیان الگوپردازی میشود.