رحا مدیا | داود فاضل فلاورجانی
این روزها تهدیدهای مکرر رهبر عالی شیعه حضرت آیت الله خامنه ای توسط طاغوتِ آمریکا-صهیونی و واکنش هماهنگ مراجع تقلید شیعه در قم و نجف در اعلام حکم محارب برای این جانیان تاریخ، برگ دیگری از تاریخ درخشان مرجعیت را ورق زد.
این فتاوا نشان داد که در تقابل میان جریان توحید و جریان الحاد به رهبری تمدن غرب، رویکرد اختلافافکنی و القای دوگانگی میان حوزه قم و نجف راه بهجایی نبرده و مرجعیت شیعه آگاهتر از آن است که در برابر هجوم هماهنگ غرب به حاکمیت مبتنی بر ارزشهای الهی سکوت کند.
کسانی که فکر میکنند میتوان در مکتب تشیع، نگاه سکولار و رویکرد جدایی دین از سیاست را حاکم کرد، به شدت اشتباه میکنند و از مبانی اعتقادی و فقهی شیعه ذرهای آگاهی ندارند. این نادانها نمیدانند که اساساً قوام و پویایی شیعه در نوع نگاه آنان به حاکمیت و لزوم دخالت دین و ارزشهای الهی در حاکمیت الهی است و حتی امامان شیعه بزنگاههای مناسکی نظیر غدیر، عاشورا و ظهور را برای برجسته کردن همین رویکرد طراحی کردهاند.
این رویکرد در تاریخ مرجعیت شیعه مطلب جدیدی نیست و صدور فتاوای هماهنگ مرجعیت در مقابله با جبهه کفر در مقاطع زمانی مختلف -نظیر فتاوای جهاد در نبردهای ایران و روس و در سالهای آغازین ایجاد رژیم جعلی-، نشان از دو مسأله مهم دارد: یکی پیشینه تاریخی مبارزه سیاسی و نظامی مراجع و دیگری ظرفیت عظیم فقه شیعه در نبرد یک مواجهه تمدنی میان جبهه حق و جبهه باطل.
این البته بدان معنی نیست که سایر آزادگان جهان در این فتاوا با ما همراه نباشند چرا که نفرت از ظالمان و جباران فطری همه انسانهای حقطلب است؛ اما ورود صریح و قاطع تنها از مکتبی برمیآید که ظرفیتهای تمدنی چنین تقابلی را در همه ابعاد اجتماعی و سیاسی در خود فراهم آورده و دارای مولفههای فقهی و اعتقادی جامعی است که میتواند ضمن مقاومت در برابر هجمات کمرشکن در لحظات حساس، پویایی خود را حفظ کند و بدون هیچ لکنت و نگرانی به مسیر پویای خود ادامه دهد.
فتاوای مرجعیت معظم در قم و نجف با ایجاد تحرکی جدید در حوزه مقدسه نشان داد که نهاد دین و روحانیت همچنان جریانساز است و بیگانه از انفعال و تردیدِ موجود در حوزههای علمی اسلام و مسیحیت، همچون گذشته درخشان خود در نبرد با ظلم و الحاد درصدد کنشگری و ایفای نقش تاریخی خود است.
فتوای حضرت آیت الله مکارم شیرازی را در رحا مدیا در این صفحه بخوانید.