به گزارش رحا مدیا، آیتالله سید محمدرضا حسینی جلالی که از تراثشناسان شیعی معاصر و جزء شاگردان امام خمینی و آیتالله خویی در نجف محسوب میشود، دار فانی را وداع گفت.
برادرش سید محمدتقی جلالی از نخبگان و مقررین دروس مرحوم آیتالله عظمی خویی بود که توسط رژیم بعث عراق به شهادت رسید و در وادیالسلام نجف مدفون است.
پدر همسر و پنج برادر همسر سید محمدرضا جلالی نیز به دست صدام به شهادت رسیدند و جنازه برخیشان حتی تحویل داده نشد.
این عالم جلیلالقدر در بیش از چند دهه سکونتش در قم، بیش از نود عنوان کتاب تألیفی و تحقیقی نوشته بود که جهاد الامام السجاد و جهاد الامام الکاظم و جهوده فی سبیل الامه، تنها نمونههایی از آثار ایشان هستند.
همانطور که در تصویر بالای سر ایشان مشخص است، ارادت زیادی به امام راحل و مقام معظم رهبری داشتند اما برخی جریانات سنتی غیرانقلابی مشغول مصادره شخصیت ایشان هستند.
چند روز پیش هم که حضرت آیتالله سیدمرتضی مستجابالدعواتی وفات کردند، برخی جریانات درون حوزوی و حتی جریان شیرازی تلاش کردند تا شخصیت انقلابی ایشان را به نفع خود مصادره کنند.
گفتنی است، این عالم محقق در دومین سحر ماه مبارک رمضان 1446 دار فانی را وداع گفت.
پیکر این عالم ربانی چهارشنبه پانزده اسفند 1403 در حرم حضرت معصومه تشیع و جهت تدفین به عتبات عالیات عراق منتقل میشود.
آیتﷲ سید محمدرضا حسینی جلالی فرزند آیتﷲ سید محسن حسینی جلالی سال ۱۳۲۴ در کربلا متولد شد. پدرش از علمای کربلا بود و مادرش علویه و دختر آیتﷲ سید محمدهادی خراسانی بجستانی از مجتهدین کربلا بود.
بعد از دوره ابتدایی و راهنمایی، در سن ۱۳ سالگی وارد حوزه علمیه کربلا شد و مقدمات را تا آخر لمعه در کربلا خواند. در سال ۱۳۴۴ به نجف مهاجرت کرد و نزد اساتیدی همچون شهید سید اسدﷲ مدنی، شیخ صدرا بادکوبهای، سید مرتضی خلخالی، شیخ مسلم ملکوتی و شیخ کاظم تبریزی دوره سطح را گذراند.
در سال ۱۳۴۹ درس خارج را نزد حضرات آیات خویی، سید محمد روحانی قمی و امام خمینی (ره) شروع کرد. وی از دوران طلبگی در کنار تحصیل تدریس را نیز ادامه داد. آیتﷲ جلالی از برخی علمای بزرگ مانند شیخ آقا بزرگ طهرانی و سید شهابالدین مرعشی نجفی اجازه نقل حدیث داشت.
حسین حیدری