رحا مدیا | معصومه پازکی
صدیقه وسمقی، نواندیش دینی و اصلاحطلب، در سالهای گذشته مدرس فقه اسلامی در دانشگاه تهران، از منتقدان قانون حجاب، در فتنه ۸۸ هم حضور فعال داشته و هم اکنون ساکن سوئد است.
او در گفتوگویی با یورنیوز میگوید: «از نظر من تربیت این همه طلبه برای احکام فقهی برای مواردی که اصلاً دیگر کاربرد ندارد از جمله قوانین خانواده، دیات، حدود، بیع، تجارت و شهادت غیرضروری است. این احکام دیگر هیچکدام به آن شکل در جامعه کاربردی ندارد. به باور من هم طلبهها وقت خودشان را تلف میکنند و هم اموال عمومی به هدر میرود.»
این در حالی است که رهبر انقلاب در سخنانی به چرایی اهمیت تربیت بانوان طلبه اشاره کرده و گفتند: «بانوان باید خوب درس بخوانند. البته هدف نهایی درسخواندن بانوان، تنها مجتهد شدن یا فیلسوف شدن نیست ممکن است عدهای علاقهاش را داشتهباشند، استعدادش را داشتهباشند، وقتش را داشتهباشند، عدهای هم نه آشنایی با معارف اسلامی و قرآنی است که میتواند برای خود آنها و برای دیگران مورد استفاده قرار بگیرد.» ۱۳۸۹/۰۷/۲۹
«نظام اسلامی بر این باور است که آشنایی عمیق و عالمانه زنان با معارف اسلامی برای جامعه مسلمانان ایران پیشرفت بزرگی را به ارمغان خواهد آورد.» ۱۳۷۴/۰۹/۱۶
مجتهده زهره صفاتی از صاحب نظران برجسته حوزه فقه بانوان در خصوص آثار و برکات تحصیل بانوان در زمینه معارف دینی بیان میدارد؛ تحصیل بانوان در حوزه علوم دینی در مرحله اول برای خود این افراد و خانوادهها مفید است؛ زیرا خانوادههای این افراد سمت و سوی دینی و قرآنی و جهتگیری الهی پیدا میکنند. در وهله بعد، به جامعه نوپای و در حال رشد، بالندگی و پویایی ما کمک میکند. تدوین چشمانداز بیست ساله و دستور حضرت آقا به ترسیم نقشه جامع علمی کشور، بیانگر تأکید ایشان بر بالندگی و پویایی علمی در همه عرصهها است و تحصیل بانوان در عرصه علوم اسلامی نیز در همین راستا تعریف میشود. من با جرئت اعلام میکنم که هرچه رونق تحصیل بانوان در زمینه علوم و معارف اسلامی بالاتر رود، مشکلات اخلاقی، رفتاری و خانوادگی ما در سطح جامعه کمتر خواهد شد.