به مناسبت سالگرد ازوداج امیرالمؤمنین(ع) و حضرت صدیقه(س)؛

ازدواج در نگاه شهید رئیسی

تبیین و ترویج سیره عملی ازدواج در زندگی امام علی و حضرت فاطمه ـ علیهما السلام ـ به عنوان داماد و دختر پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ به عنوان اولین شخصیت و بالاترین مقام حکومت اسلامی، الگویی انکارناپذیر برای حاکمان طراز اسلامی خواهد بود؛ ازدواجی که در مناسب‌ترین سن، با مهریه‌ای که به «مهر السنة» تعبیر می‌شود و مهریه‌ سنگینی نیست.

رحا مدیا | مجتبی صداقت

تبیین و ترویج سیره عملی ازدواج در زندگی امام علی و حضرت فاطمه ـ علیهما السلام ـ به عنوان داماد و دختر پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ به عنوان اولین شخصیت و بالاترین مقام حکومت اسلامی، الگویی انکارناپذیر برای حاکمان طراز اسلامی خواهد بود؛ ازدواجی که در مناسب‌ترین سن، با مهریه‌ای که به «مهر السنة» تعبیر می‌شود و مهریه‌ سنگینی نیست و جهیزیه‌‌ای ساده شکل گرفت.

شهید آیت الله رئیسی به عنوان یک شخصیتی که در حکومت اسلامی دارای مسؤولیت‌های مهمی بود، به خوبی از سبک این ازدواج در شکل دادن پیوند زناشویی دخترانش بهره برد. وقتی از ایشان پرسیده شد: «با مسئله ازدواج فرزندانتان چطور برخورد کردید؟ عروسی چطور برگزار کردید؟ مهریه چه میزان بود؟» در جواب گفت: «خداوند متعال دو دختر به من داده است و بعد از این که دیپلم را گرفتند و می خواستند وارد دانشگاه شوند، خواستگارهایی داشتند. من گفتم: اگر ازدواج کنید بهتر است، یعنی خواست من این است که شما ازدواج کنید و دوره دانشگاه را با همسر خود دنبال کنید؛ خب هر دو ازدواج کردند. مهریه آنها مهریه حضرت زهرا ـ علیها سلام ـ است و حدود یک سکه بهار آزادی می‌شود و شاید به این میزان هم نرسد. الحمدالله هم در مراحل مختلف تحصیل می کنند و هم زندگی خود را پیش می‌برند.»

از ایشان سؤال کردند: «جهیزیه چقدر دادید؟» آیت الله رئیسی پاسخ داد: «جهیزیه هم به صورت معمولی که در شأن بود، منتهی یکی از شرایطی که به خانواده برای تهیه جنس عنوان کردم، این بود که تلاش کنید همه اجناس ایرانی باشد.»

خود ایشان در سال ۶۲ ازدواج کرد و مهریه همسر ایشان نیز مهره السنه‌ی حضرت صدیقه طاهره بود که خانواده‌شان روی آن تأکید داشتند. ازدواجی که خطبه عقد آن را مرحوم آیت الله مهدوی کنی و مرحوم آیت الله علم‌الهدی بزرگ خواندند و در آن جلسه، بزرگانی همچون آیت الله حسین نوری همدانی که آن زمان، امام جمعه همدان بودند و مرحوم آیت الله فلسفی حضور داشتند.

ساده زیستی، دوری از تجملات، التزام به سنت‌های دینی و بازگشت به ارزش‌های اصیل اسلامی از ویژگی‌های زندگی آیت الله رئیسی به خصوص در عرصه خانوادگی ایشان بود.

از همین نویسنده بخوانید

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مسأله‌ی ازدواج در نگاه شهید رئیسی

لینک کوتاه: