به گزارش رسانه تحلیلی رحا، حجتالاسلام حمزه وطنفدا، عضو اسبق شورای مرکزی اتحادیه دانشجویان عدالتخواه گفت: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بیان میکنند که مهمترین کاری که انقلاب اسلامی انجام داد این است که اراده ملی را که جانمایه پیشرفت همه جانبه و حقیقی ملت ایران است را در کانون مدیریت کشور قرار داد و بعد، این جوهره است که همه حوادث را از اصل انقلاب و طی کردن این چهل سال رقم زده است.
وی با بیان اینکه الان حرکت عمومی مردم ایران به سمت قلهها حرکتی مبتنی بر اراده ملی است، در چرایی اهمیت اراده ملی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در یک جمله میفرماید اساسا اندیشه ما در مکتب امام، ما را به این راه رهنمون میکند. امام در کلامشان مبتنی بر قرآن، یگانه راه را آیه 46 سوره سبا است. قیام لله است که اتفاقات بزرگ را رقم میزند و از طرفی سنت الهی است که هیچ تغییری نمیافتد، الا اینکه قیام لله جمعی اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه در مسیر انقلاب مصائب فراوان است، به کسانی که ممکن است شبه کنند که چگونه با خوشخیالی به آینده نگاه میشود گفت: انقلاب اسلامی فاصله بین واقعیتها و آرمانها را میشناسد؛ اما عزم کرده که این فاصله را طی کند. نه اینکه مثل بعضی روشنفکرها و بعضی به ظاهر انقلابیها فقط ناله میکنند. واقعیت دوسویه است. اگر نواقص را میبینیم، پیشرفتها را ببینیم.
نخبه حوزوی بزرگترین تهاجم فرهنگی دشمن از نظر رهبر انقلاب را از بین بردن اعتماد به نفس ملی دانست و گفت: رهبر انقلاب وقتی دعوت میکند که برای گام دوم بجوشید و شانه زیر بار مسئولیت بدهید، ما را به این رهنمون میکند که اولین جهاد شما جهاد تبیین است. چون اگر این اتفاق نیفتد حرکتی را نمیتوانیم صورت دهیم.
وی افزود: این بیانیه برای یک بار قرائت کردن نیست؛ شبیه یک جزوهای است که همیشه باید در دست خود داشته باشیم، همیشه باید همراه ما باشد و مدام به آن توجه کنیم.
وطن فدا با بیان این مطلب که امید به آینده و ترس از ناامیدی بیجا از نکاتی است که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم به آن اشاره میکند، با انتقاد از برخی افراد انقلابی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب صریح در چشمان ما نگاه میکند که ایران و انقلاب را نمیشناسید و به عظمتی که خلق کردیم توجه نمیکنید. فرمول انقلاب اسلامی انگار هنوز به جانتان ننشسته وگرنه چه جای ناامیدی است.
وی افزود: رهبر انقلاب میفرماید برای اینکه این جوان وارد قیام شود سه معنا باید در جان او بنشیند؛ صحنه اول ایران، ظرفیت ایران، مسیری را که طی کردیم بشناسد. دومین چیزی که جوان مؤمن انقلابی باید بشناسد جهتگیری به سمت تمدن اسلامی است. سوم اینکه این جوان از نظر روانی باید سرشار از امید باشد.
او درباره سه عامل امید آفرین از نکاهر رهبری ادامه داد: یکی اینکه صعود 40 ساله را ببیند که با دست خالی چه کردیم. جوانی که فکر کند چهل سال در افول بودیم، آیا میشود از این ملت بخواهی به سمت قلههای آرمانی حرکت کند؟! دومین عامل این است که افول دشمن را ببیند. دیروز مسئله این بود که ایران سلاح از جایی نخرد. امروز مسئله دشمن این است که سلاح ایران در منطقه حرکت نکند! سومین عامل این است که متوجه مسائل و آیات الهی باشیم. خدای متعال اراده کرده نصرت خودش را به جامعهای عرضه کند که او را نصرت کنند.
وی در ادامه گفت: رهبر انقلاب میفرماید رساندن این معنا به جوان، به عهده ذهنهای فعال زبانهای گویاست که بتواند جامعه را مجاب کند و محاصره تبلیغاتی را بشکند.
وطن فدا با بیان برخی کارهای انجام شده که توسط رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم ذکر شده، از جمله ثبات امنیت به شکل زیرساختی، تحقق موتور پیشران کشور که ثمرات بالندهای داشته، میلیونها تحصیل کرده دانشگاهی، دهها طرح بزرگ مثل فنآوری نانو، چرخه سوخت هستهای و … ، بر پیشرفتهای ایران بعد از انقلاب و توجه به آن تأکید کرد.
نخبه حوزوری با اشاره به اینکه رهبر انقلاب هفت عرصه را معرفی میکند که حرکت ملت ایران مبتنی بر آن باید اتفاق بیفتد، در بیان این هفت مورد گفت: اولین عرصه را علم و پژوهش معرفی میکند. عرصه دوم معنویت و اخلاق معنویت به معنای برجسته کردن ارزشهای معنوی از قبیل ایثار و توکل در خود و جامعه است. اخلاق به معنی رعایت فضیلتهایی چون خیرخواهی، گذشت و سایر خلقیات نیکو.
وی ادامه داد: عرصه سوم اقتصاد است و ذکر میکنند که البته هدف جامعه اسلامی اقتصاد نیست؛ اما وسیلهای است که بدون آن نمیشود به هدف رسید. عرصه چهارم عدالت و مبارزه با فساد است. این دو ملازم همدیگر هستند. اگر دنبال عدالت نباشیم مشروعیت ما میلنگد. عرصه پنجم استقلال و آزادی کشور است . عرصه ششم عزت ملی و مرزبندی با دشمن است.
وطنفدا عرصه سبک زندگی را هفتمین مورد ذکر کرد و گفت: رهبر برای اینکه شش عرصه قبلی محقق شود روی این سبک تأکید فراوان دارد.
او افزود: گام دوم انقلاب اسلامی نقشه حرکتی هر انسان مؤمن انقلابی و آزادهای است که در زمانه ما زیست کند.
گزارشگر: بابک شکورزاده