رحا مدیا | علیرضا بهمانی
1.تقاضای آتشبس: اسرائیل با اینکه شروعکننده جنگ بود و به خیال خودش دست برتر را داشت و آمریکا نیز به کمکش آمد؛ اما بعد از نمایش قدرت نظامی ایران، تقاضای آتشبس کرد.
2.حمله آخر: با اینکه شب قبل تعیین شد تا از ساعت 7 صبح فردا آتشبس شود؛ اما ایران در این ساعت قبل از آتشبس حملات شدید و قدرتمندی را انجام داد، حملاتی که اسرائیل ترجیح میداد کاری نکند تا آتشبس محقق شود. این حمله شدید آخر دست برتر ایران را نشان میداد.
3.تکرار یک توهم: اسرائیل فکر میکرد اگر فرماندههان ارشد نظامی ما را یکدفعه به شهادت برساند، میتواند ایران را همچون حزبالله از پای درآورد، اما با کمال تعجب دید در کمتر از 10 ساعت فرماندهان جدید سپاه و نیروهای مسلح با رویکردی عملیاتیتر از قبل، قدرت نظامی ایران را به دست گرفتند.
4.عقبنشینی آمریکا: آمریکا خودش را ابرقدرت جهان میدانست و ما را تهدید کرد که اگر کوتاه نیایید ما حمله میکنیم؛ اما بعد از حمله ما به پایگاه العدید بیخیال از شروطی که گفته بود، از ایران تقاضای آتشبس کرد. ادبیات گفتگوی او با ایران پیش از حمله به العدید با بعد از حمله ایران به العدید نیز بسیار محسوس است.
5.ناکامی در نابودی هستهای ایران: آمریکا با هدف نابودی تأسیسات هستهای ایران، جنگ را شروع کرد؛ اما جز خسارات جزئی به سه نیروگاه هستهای ایران کار دیگری نتوانست انجام دهد. ایران پس از حمله ناموفق اسرائیل به تأسیسات هستهای آنچه را که باید ایمنسازی کند کرد؛ مثلاً پیش از حمله آمریکا به تأسیسات هستهای، 400 کیلوگرم اورانیوم غنی شده را به جای امن انتقال داد.
6.ناکامی در سرنگونی نظام: اسرائیل با هدف سرنگونی نظام ایران و با امید به نارضایتی عمومیِ داخل کشور، فکر میکرد میتواند با شروع جنگ، معترضان داخلی را علیه نظام به خیابانها بکشاند؛ اما در کمال ناباوری با حمایت قاطع و کوبنده مردم از ایران و درخواست پاسخ شدید علیه اسرائیل و آمریکا مواجه شد.
7.منفور شدن اسرائیل: اسرائیل با وعده حمایت از مردم ایران وارد جنگ شد؛ این وعده که با غیرنظامیان کاری ندارد ولی به خاطر کشتار بیرحمانه غیرنظامیان اعم از زن و کودک و تخریب بیمارستان، مورد تنفر ایرانیان و کنشگران جهان قرار گرفت.
8.توهم پیروزی: اسرائیل فکر میکرد اگر غافلگیرانه تمام فرماندههان ارشد نظامی ما را شهید و سیستم پدافندی ما را هک کند، میتواند سیستم دفاعی نظام را فلج کند؛ اما در اوج ناباوری دید که ایران در کمتر از 24 ساعت به ریکاوری 100 درصد رسید.
9.قدرت پوشالی اسرائیل: اسرائیل دلخوش به گنبد آهنین و جنگندههای F35 خودش بود؛ اما وقتی وارد جنگ با ایران شد، ابهت پوشالی اقتدارش در هم فرو ریخت؛ گنبد آهنینش سوراخ شد و F35 آمریکاییاش سرنگون گردید، تا جایی که نظامیانش کلیپهای التماسی ضبط میکردند که ایران از ادامه جنگ دست بردارد.
10.جامعه جهانی خیالی: اسرائیل فکر میکرد جامعه جهانی و کشورهای منطقه طرف او را میگیرند؛ اما به محض شروع جنگ با حمایت کشورهای زیادی از ایران مواجه شد؛ از جمله چهار کشور اتمی روسیه، چین، کره شمالی و پاکستان.
11.عزت و سربلندی ایران: اسرائیل میخواست با حمله نظامی باعث سرخوردگی و سرافکندگی ایران در منطقه شود؛ اما به خاطر نمایش موشکی ایران باعث عزت و سربلندی ایران در جهان شد. ایران تنها کشوری است که صبح اسرائیل را میزد و شب آمریکا را.
12.رفع موانع قدرت هستهای: آمریکا و اسرائیل تلاش کردند که هستهای ایران را به کلی جمع کنند در حالی که با تصمیم ایران برای خروج از NPT نه تنها قدرت هستهای ایران جمع نشد، بلکه رسماً اشراف اطلاعاتی آنها از تأسیسات هستهای ایران هم از بین رفت؛ به عبارت دیگر هیچ مانعی بر سر راه قدرت هستهای ایران دیگر وجود ندارد.
13.پنجه در پنجه استکبار جهانی: نفس حمله مستقیم یک کشور غیراتمی تحریمشده به دو کشور اتمی جهان یعنی آمریکا و اسرائیل، آن هم با حمایت و پشتیبانی اکثر کشورهای جهان و تقاضای آتشبس از طرف آنها بیتردید یک پیروزی بزرگ برای ایران است.
14.متحدکردن مردم ایران: آمریکا و اسرائیل سالها برای تفرقه میان مردم ایران تلاش کردند، این حمله آنها باعث شد تا یک همدلی و اتحاد مردمی بیسابقه شکل بگیرد و اینگونه تمام تلاشهایشان برای اختلاف میان جامعه ایرانی از بین برود.
15.اثباتکردن منطق گفتمان انقلاب: سالهای سال است که گفتمان انقلاب اسلامی میگوید مذاکره با آمریکا سرابی بیش نیست و به خاطر این ادعا مورد حمله و هجمه خردهگفتمانها قرار میگرفت ولی این جنگ نشان داد که گفتمان انقلاب درست میگفته چرا که آمریکا و اسرائیل در حالی به ایران حمله نظامی کردند که ایران در حال مذاکره با آمریکا بود.
16.اثباتکردن منطق مقاومت: یکی دیگر از خدماتی که آمریکا و اسرائیل در این جنگ به ایران کردند اثبات حقانیت مدافعان حرم و به طور کلی خط مقاومت در سوریه و لبنان بود، چرا که میدان جنگ را هزار کیلومتر دورتر از خاک ایران نگه داشته بودند؛ کار بزرگی که با بیمهری رسانههای اسرائیلی و انگلیسی مورد هجمه بسیار قرار میگرفت؛ اما حمله اسرائیل به قلب تهران نشان داد که خط مقاومت در طول این سالها چه خدمتی به امنیت ایران کرد و چگونه سایه جنگ را از سر شهرهای ایران دور کرده بود.
17.روشنگری برای نسل زد: یکی از مشکلات ما شناساندن چهره پلید آمریکا و اسرائیل و بهطور کلی استکبار جهانی به نسل زد بود، کاری که آمریکا و اسرائیل برای ما در طی این 12 روز انجام دادند و با رفتارهای وحشیانه خود چهره واقعیشان را به نسل زد جامعه ایرانی نشان دادند.
18.مخابرهشدن شجاعت ایرانیان: این جنگ شجاعت ایرانیان را به نمایش گذاشت وقتی که در اوج تهدیدات و بمباران جنگی در جشن ده کیلومتری تهران شرکت کردند و خبرنگار زنش مقتدرانه در پخش زنده، رذالت و خباثت صهیونیست را به جهان فریاد زد؛ اما از آن طرف چهره زبون و وحشتزده اسرائیل را نشان داد وقتی که مردمش در پناهگاهها خزیدند و یا مردان خبرنگارش از شنیدن صدای آژیر خطر از ترس میگریختند.
19.شکوه همدلی ایرانیان: این جنگ باعث شد تا مردم در پویشهای مختلفی همدلی و همراهی خود با یکدیگر را به نمایش بگذارند و به جای آنکه از ترس جنگ به جان یکدیگر بیفتند یا دست به غارت بزنند، دست یاری به سوی یکدیگر دراز کنند، در حالی که تصاویر اسرائیلی نشان میداد مردم اسرائیل از ترس تداوم جنگ فروشگاهها را غارت میکردند و برای ورود به پناهگاهها بر اساس قانون جنگل با یکدیگر برخورد میکردند.
20.اثبات بلوغ ایرانیان: در ایران زمینههای اختلاف، زیاد است همچون زمینههای فرهنگی مثل (شهری و روستایی، بالاشهری و پایین شهری، ثروتمند و فقیر، روشنفکر و سنتی)؛ و مثل زمینههای حزبی و سیاسی مانند (اصلاحطلب و اصولگرا و سایر جریانات موجود در کشور)؛ و مثل زمینههای قومیتی همچون (کرد، عرب، بلوچ و ترک). اما با این وجود نشان دادند در جایی که کیان ایران در خطر باشد آن قدر درک و معرفت دارند که تمام این زمینههای اختلاف را از میان بردارند و حیثیت کسی را که میخواهد از این زمینههای اختلاف سواستفاده کند بر باد دهند.
یادداشت نویسندگان رحا مدیا را در این صفحه بخوانید.