یادداشت؛

پیروزی به روایت واژه‌ها

رهبری مهندسی میدان کلمات را در دست گرفتند و با قدرت ایمان، به مردم جامعه و جهان ایمان بخشیدند. آنچه از کلام ایشان برمی‌آید این است که ما پیروزیم چون ایمان و صبر داریم. ما پیروزیم چون در تاریخ همواره حق پیروز بوده است و ما پیروزیم چون نمی‌ترسیم.

رحا مدیا | زهرا ابراهیمی

دوازده روز از جنگ می‌گذرد. آتش‌بس اعلام می‌شود. دوست و دشمن مبهوت از آنچه رقم خورده است همچنان در انتظارند و حالا کلام رهبری‌ست که تکلیف همگان را روشن می‌کند.

آنچه در پیام رهبری آمده است نه صرفاً کلمات و نه فقط گفتار ایشان بلکه واژه‌هایی است که کنش می‌آفرینند و اتفاق رقم می‌زنند.

آتش‌بس ناگهانی، امید اجتماع را خدشه‌دار ساخته و تبریکات رهبری به ترمیم و بازسازی امید می‌انجامد. هویت ملی دوباره یادآوری می‌شود و آگاهی ملی جان می‌گیرد.

ظاهرش سه تبریک معمولی‌ست اما در باطن هویت دینی را عمق می‌بخشد و ایمان یک ملت را یادآوری می‌کند. حافظه تاریخی ملت را زنده و تاب‌آوری را یادشان می‌دهد. صبرشان را معنادار نموده و پیروزی را نوید می‌بخشد.

وقتی رهبری با تبریک خود به مردم آنها را پیروز میدان معرفی می‌کند قصد ندارد که فقط مقاومتشان را به واژه پیروزی متصف کند؛ بلکه این کلام باعث می‌شود تا حقیقت پیروزی در جان مردم از واژه به معنا و از معنا به عمل منتقل شود.

در کلام رهبری پیروزی نه فقط به‌معنای پیروزی مردم ایران است؛ بلکه مفهوم آن، پیروزی ایمان بر موشک است و پیروزی مقاومت بر ابزارهای مادی و این مفهوم برای آزادگان جهان موضوعیت دارد.

درد اگر کثرت یابد می‌تواند فلسفه خود را از دست بدهد. تحمل درد و رنج برای مردمی که عزیز از دست‌داده‌اند و خانه‌هایشان ویران شده و هم‌وطنانشان در خاک و خون غلتیده‌اند بسیار طاقت‌فرساست و اگر این درد معنا بخشی دوباره‌ای نیابد جز زجرکشیدنی بی‌معنا چیزی از آن نخواهد ماند. اما رهبری باقدرت کلام خویش درد مردم را معنادار و آن را به کرامتی بزرگ تبدیل می‌کند. در کلام ایشان سختی‌های جنگ معنا گرفت و صاحبان سختی‌ها امید. خون‌ها سرمایه شدند و جان‌های رفته، شهید.

رهبری مهندسی میدان کلمات را در دست گرفتند و با قدرت ایمان، به مردم جامعه و جهان ایمان بخشیدند. آنچه از کلام ایشان برمی‌آید این است که ما پیروزیم چون ایمان و صبر داریم. ما پیروزیم چون در تاریخ همواره حق پیروز بوده است و ما پیروزیم چون نمی‌ترسیم. اینکه رهبر یک جامعه در دل بحران این‌گونه سرمایه روانی یک ملت را تقویت کند از آن نعمت‌هایی است که باید هر لحظه شاکر آن باشیم.

برخی از افراد کلام رهبری را در حد یک رجزخوانی یا تهییج ملت تنزل می‌دهند این در حالی‌ست که رهبری قصد تهییج احساسات مردم را ندارند؛ بلکه به احساسات و ترس‌ها و امیدهای ملت معنا می‌بخشند.

ایشان به وجوه مشترک همه آزادگان جهان یعنی ایمان، صبر و پیروزی اشاره می‌کنند و همه تفاوت‌های ملی و مرزی و قومی و مذهبی و جغرافیایی را ذیل یک روایت جمعی جمع می‌کنند.

رهبری با الگوگیری از قرآن به ما بشارت پیروزی می‌دهد. بشارت دادن، منش قرآنی‌ست همان‌گونه که خدا نیز بر اهل صبر با واژه «وَ بَشِّرِ الصَّابِرِین» بشارت می‌دهد و یاری‌کنندگان خدا را این‌گونه تایید و تشویق می‌کند: «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ»

همبستگی ملی رمز پیروزی ما در جنگ دوازده‌روزه است این همبستگی نه صرفاً یک تصمیم سیاسی بله روح حاکم بر بدنه جامعه ماست و نه صرفاً یک ابزار بلکه نوعی هویت است. این حقیقتی است که رهبر انقلاب با کلام خویش به‌خوبی تبیین نمودند. در حقیقت فعال‌شدن پدافند همبستگی ملی در برابر پهپادهای تفرقه‌افکن نعمتی است که رهبری یادآور شده و ما را به شکرگزاری در برابر آن وامی‌دارند. رهبری ژن همبستگی را در کالبد ملت زنده و بیدار کردند. ایشان به‌خوبی به جامعه جهانی تفهیم کردند که ملت‌ها صرفاً مجموعه‌ای از افراد در یک جغرافیا نیستند؛ بلکه در بطن ملت‌ها ابعادی عمیق نهفته است که در بزنگاه‌ها تجلی می‌یابد.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یاداشت ابراهیمی / پیروزی به روایت واژه‌ها

لینک کوتاه: