رحا مدیا | معصومه فاطمی
اسرا در مجلس ابنزیاد وارد شدند. تحقیر و تمسخر حضرت زینب را آغاز کردند، حضرت زینب، بدون ترس و واهمه قیام میکند،، عمرو بن حریث میگوید: «او زن است و زنان به سخنانشان بازخواست نمیشوند!» او گفت، تا آتش تبیین انقلابی، حضرت زینب را خاموش کند اما خردمندی انقلابی زینب بهجای پرداختن به آنچه حواشی است معطوف به پرداختن به مسئله است. زینب مساله را تبیین قیام حسینی میبیند، زینب بهجای دخیل کردن احساسات شخصی و تحقیرهای دشمن به شخص خودش، عقلانیت انقلابی را مسیر قرار میدهد. صبر انقلابی زینب، حق را از باطل تمیز میدهد و مساله را را فدای نامسأله نمیکند ابنزیاد برای اینکه احساسات حضرت زینب را تحریک کند، میگوید: «کار خدا را با برادر و اهل بیت خود چگونه دیدی؟» زینب سلام الله علیها میگوید: «جز زیبایی ندیدم! آنان گروهی بودند که خداوند شهادت را برایشان مقدر فرمودهبود پس بهسوی آرامگاهشان شتافتند. بهزودی خداوند میان تو و آنان جمع خواهد کرد و آنان با تو مخاصمه و احتجاج خواهند نمود، آن گاه خواهی دید که پیروز و رستگار کیست. ای زاده مرجانه» به یزید هم فرمودند: «به خدا سوگند [با همه این تلاشها] یاد ما را [از خاطرهها] محو نخواهی کرد و [چراغ] وحی ما را خاموش نتوانی نمود و به موقعیت و جایگاه ما آسیب نخواهی رساند. هرگز لکّه ننگ این کار، از تو پاک نخواهد شد. رأی و نظرت سست و زمان دولت تو اندک است و جمعیت تو به پراکندگی خواهد انجامید» ابن مرجانه، و یزید، معنای این جملات حضرت زینب را متوجه نشدند، ولی تاریخ 1400 سال است که میداند، آنکه پیروز میدان است، فرزندان حسین است. که هنوز علم شان بر زمین نیفتاده است.
زینب کبری، در نیمروز، بهاندازهی نیم قرن مصیبت را تجربه کرده بود، در چند روز تیمار داری و اسارت، مصیبتهای زیادی را تجربه کرده بود، در تاریخ آمده شب پیش از عاشورا، حضرت زینب وقتی صدای اباعبدالله را در مورد مصیبت، روز عاشورا شنید سراسیمه از خیمه بیرون آمد، بی تاب شد و… اما پس از واقعه عاشورا و بهوقت تبیین، احساسات و بغضها را تبدیل به خردمندی میکند، بهجای آنکه زمین و زمان را برای خود باخته ببینید، آنچه محقق شده را پیروزی میبیند، زیرا در جدال حق و ظلم، وقتی حق همهی داشتههایش را به میدان میآورد پیروز است، حتی اگر در برابر جبههی ظلم کاستیهایی داشتهباشد، حتی اگر نتیجه به ظواهر مادی شکست باشد! «و ینصرک الله نصرا عزیزا» (فتح 3) ناامید نشدن و پیروز دانستن، نتیجه فهم عمیق دین، آشنایی با قواعد و سنن الهی و تسلط بر نفس و خردمندی است.
رهبر انقلاب در وصف خردمندی حضرت زینب میفرمایند: «زینب کبری(سلاماللهعلیها) … نشان داد… اینکه زن میتواند قلّهی بلندی باشد از خردمندی و تدبیر… این رفتاری که در دوران اسارت کرد حقیقتاً شگفتآور است؛ عقیدهی من این است که روی جزءجزء این رفتار بایستی ما مطالعه کنیم، تأمّل کنیم، بنویسیم، بگوییم، اثر هنری تولید کنیم؛ شوخی است؟» رسانه اگر بر محور خردمندی نباشد دچار ناامیدی ، عدم فهم دقیق و تشویش اذهان است.
زینب سلام الله علیها در خطابههای خود بر روی موضوعاتی به تبیین میپردازد که مسأله اصلی رسانه دشمن است، دشمنان؛ خود را محور حق و باطل و وفاق میدانستند و امام حسین را افرادی میدانستند که از دین خروج کرده است، دشمنان خود را پیروز میدان میدانستند و سالها با انحراف افکار عمومی، تحریف را مسیر قرار دادهبودند و… حضرت زینب با اشراف و آگاهی از خط رسانهای دشمن این شبهات را پاسخ میدهند. تبیینی که فقط صرف آگاهی نبود بلکه مبدأیی برای کنشها و قیامهای توابین شد، زیرا بر اساس حقیقت، فطرت، امیدواری و خردمندی بود.
رسانه انقلابی، بهدور از حاشیهپردازی، احساسات و تنفرهای شخصی، تبیینگر است، بهجای آنکه به تبیین خودش بپردازد به تبیین مسائل مهم میپردازد، بغض او برای اهداف الهی است اما از بغض خود، زبان تبیینگر خود، در راستای هدف استفاده میکند و خردمندی و عقلانیت روش تبیین اوست تا دلهای خفته را بتواند بیدار کند. نه اینکه نزاعها و احساسات، را برانگیزد بدون اینکه عقلی رشده کرده باشد.