یادداشت؛

از قم تا واتیکان علیه صهیونیزم

صهیونیست‌ها نه‌تنها قوانین نهادهای بین‌المللی را به سخره گرفته‌اند بلکه، مخالفت‌ علمای جهان اسلام و همچنین مخالفت صریح پاپ لئو چهاردهم رهبر کاتولیک‌های جهان و فریادهای اعتراضی همه آزاده‌های جهان نیز جلودار وحشی‌گری‌های آن‌ها نیست.

رحا مدیا | حسین حیدری

شرایط وخیم مردم غزه که با محاصره صهیونیست‌ها هر روز بدتر می‌شود، تمامی قوانین بین‌المللی را زیر سؤال برده است. این شرایط بار دیگر ثابت کرد که قوانین جنگل‌گونه نهادهای بین‌المللی، فقط برای کشورهای غربی و در مواقعی که برای آن‌ها منفعتی داشته باشند کارایی دارند.

وضعیت مردم غزه آن‌چنان بحرانی است که حتی صدای برخی اسرائیلی‌ها هم بلند شده و صدها معترض در تل‌آویو با تصاویر کودکان قحطی‌زده و کیسه‌های آرد، فریاد توقف جنگ و محاصره را سر می‌دهند.

صهیونیست‌ها نه‌تنها قوانین نهادهای بین‌المللی را به سخره گرفته‌اند بلکه، مخالفت‌ علمای جهان اسلام و همچنین مخالفت صریح پاپ لئو چهاردهم رهبر کاتولیک‌های جهان و فریادهای اعتراضی همه آزاده‌های جهان نیز جلودار وحشی‌گری‌های آن‌ها نیست؛ در شرایطی که از قم تا الازهر تا واتیکان تا بسیاری از خیابان‌ها در شهرهای کوچک و بزرگ دنیا فریادشان علیه اسرائیل بلند شده، اما دولتمردان برخی کشورهای اسلامی، نظاره‌گر قتل خاموش هزاران مسلمان در غزه هستند.

به‌راستی انتهای این فاجعه انسانی که مسلمانان نوار غزه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، چگونه ترسیم خواهد شد؟

آیا محاصره مسلمانان، تشنگی، گرسنگی، هدف قرار دادن زیرساخت‌ها و مراکز بهداشتی و کشتار غیرنظامیان و کودکان طی روزهای آتی کاهش پیدا خواهد کرد و آیا جریانی و جمعیتی و قدرتی پیدا خواهد شد تا قلاده سگ هار و زنجیری آمریکا در منطقه را بکشد و به درنده‌خویی‌های مستمر صهیونیست‌ها پایان دهد.

در ادامه این نوشتار، مواضع برخی بزرگان دینی علیه جنایات اسرائیل در غزه را منعکس شده است.

آیت‌الله اعرافی در نامه‌ای به علمای بزرگ کشورهای اسلامی، مدیر حوزه‌های علمیه طی نامه‌هایی به برخی شخصیت‌های مذهبی و علمای بزرگ اسلامی چنین یادآور شده است که: «با قلبی اندوهناک از جنایات جنگی صهیونیست‌ها و با روحی آکنده از اخوت اسلامی این نامه را تقدیم کرده‌ام. در میانه آتش و گرسنگی، چشم امید برادران و خواهران غزه به امت اسلامی دوخته شده است و گرسنگی کودک مسلمان، نه‌تنها اشک بر چشم می نشاند بلکه عذری در پیشگاه الهی باقی نمی گذارد. مظلومیت غزه نه‌تنها بحرانی سیاسی، بلکه آزمونی الهی برای صداقت ادعای وحدت و وجدان های بیدار است.»

از بزرگان دین اسلام تا مسیحیت در حمایت از غزه

آیت‌الله اعرافی در ادامه نامه از علمای دنیای اسلام خواست تا طاغوت ظلم را خطاب قرار دهند و گرسنگی مظلومان را فریاد زنند و بر دولت های اسلامی بانگ برآورند و خواستار اقدام فوری امت اسلامی و نهادهای بین‌المللی برای شکستن محاصره و رساندن کمک‌های حیاتی شوند.

مخاطب نامه‌ آیت‌الله اعرافی عبارتند از شخصیت‌هایی چون پاپ لئو چهاردهم، رهبر محترم کلیسای کاتولیک، علامه دکتر شیخ احمد الطیب، شیخ محترم الازهر شریف، پروفسور دکتر علی ارباش، رئیس محترم سازمان دیانت جمهوری ترکیه و بسیاری از علمای اندونزی، هندوستان و پاکستان.

حضرت آیت‌الله شیخ محمد یعقوبی از مراجع تقلید عراق نیز با صدور پیامی خواستار کمک‌رسانی فوری به مردم مقاوم غزه شده است. بخشی از پیام ایشان به این شرح است: «خبرگزاری‌ها تصاویر بسیار دردناکی از فاجعه گرسنگی و قحطی منتشر می‌کنند که امروز مردم صبور و ستمدیده‌ی غزه گرفتار آن شده‌اند؛ تصاویری که دل هر انسان بااحساس و باوجدانی را می‌سوزاند و حتی سنگ سخت را از شدت اندوه، رقیق می‌کند.

امیرالمؤمنین علی(ع) تنها برای حادثه‌ای بسیار کوچک‌تر از این، زمانی که خبر رسید نیروهای معاویه به شهر انبار یورش برده‌اند و زیورآلات یک زن غیر مسلمان را غارت کرده‌اند، با دلی آکنده از درد و اندوه بر منبر کوفه رفت و در میان سخنان خود فرمود: «اگر مسلمانی پس از شنیدن این حادثه (حمله به زن غیرمسلمان در پناه حکومت اسلامی) از شدت اندوه بمیرد، سزاوار سرزنش نخواهد بود، بلکه به نظر من شایسته چنین مرگی است.»

پس چگونه ممکن است مؤمنان در برابر چنین فاجعه انسانی سکوت اختیار کنند؟ ما از دولت عراق می‌خواهیم که با دولت مصر وارد مذاکره شود تا زمینه انتقال آسان کمک‌های غذایی و دارویی ضروری که می‌تواند جان مردم غزه را از مرگ نجات دهد، فراهم شود. ملت عراق نیز با همه توان خود برای رساندن این کمک‌ها و یاری برادران محروم خود به پا خواهد خاست….»

پاپ لئو چهاردهم، رهبر مسیحیان کاتولیک نیز با ابراز تأسف عمیق از حملات اسرائیل به نوار غزه، خواستار پایان دادن به وحشیگری جنگ جاری اسرائیل علیه این منطقه شد.

پاپ صریحاً از جامعه بین‌المللی درخواست کرد که «قوانین بین‌المللی بشردوستانه را رعایت کنند، به تعهد خود برای حفاظت از غیرنظامیان احترام بگذارند و از مجازات جمعی، استفاده بی‌قیدوشرط از زور و آوارگی اجباری جمعیت‌ها جلوگیری کنند.»

یادداشت دیگر نویسندگان رحا مدیا را در این صفحه بخوانید.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها