با توجه به انتخابات پیش رو و اهمیت مشارکت حداکثری، شاهد تلاش حداکثری انقلاب ستیزان خارجی و پیاده نظام رسانهای آنها در داخل کشور برای کاهش مشارکت حداکثری هستیم.
مسألهای که ضرورت دارد تمامی دلسوزان ایران اسلامی به ویژه جامعه روحانیت حساسیت آن را درک کنند و در فرصت باقی ماندۀ آتی، مردم را نسبت به حضور حداکثری در انتخابات ترغیب نمایند
مقام معظم رهبری در این خصوص میفرمایند: « هر کسی صدایی دارد، هر کسی زبان گویایی دارد، هر کسی مخاطبی دارد، هر کسی میتواند اثر بگذارد، باید روی این زمینه کار کند: وَ تَواصَوا بِالحَقّ این حق است. تواصی به حق وظیفۀ همه است؛ روحانی باشد، استاد دانشگاه باشد، منبر باشد، صداوسیما باشد، مسئول سیاسی باشد، مدیر فلان دستگاه باشد، عالِم باشد، مرجع باشد، هر کسی باشد، وظیفه است. مردم را بایستی به حضور در میدان، ایستادگی در میدان، آشنایی با لوازم میدان وادار کنند.(مقام معظم رهبری، بیانات در دیدار مردم قم؛ 19/10/1402)
افزایش اقتدار ملی، افزایش اعتماد عمومی و مقبولیت مردمی نظام اسلامی، افزایش توانایی مسئولان در مدیریت مسائل، تقویت جمهوریت در نظام اسلامی، کارآمدی نظام اسلامی در حل مشکلات و معضلات اجتماعی، ناامید شدن دشمنان و ارتقاء نظام اسلامی در معادلات منطقهای و جهانی، تنها بخشی از آثاری است که با مشارکت حداکثری محقق میشود.
با توجه به این حساسیت، بسیاری از چهرههای شاخص حوزوی طی روزهای اخیر بیاناتی داشتهاند که ضمن ترغیب مردم به مشارکت حداکثری، شاخصهایی که رهبر معظم انقلاب برای کاندیدای اصلح بیان کردهاند را تبیین کردهاند. در ادامه به بخشهایی از بیانات روشنگرانۀ مراجع و چهرههای شاخص حوزوی اشاره میشود:
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی: «حفظ این انقلاب از اوجب واجبات و تضعیف آن حرام میباشد و هرگونه اشکال باید در مسیر صحیح اصلاح گردد که مهمترین آن صندوق رأی و انتخاب فرد اصلح با شاخصهای داشتن تقوی، اخلاص، استکبارستیزی، مردمی بودن و معتقد به رکن اصلی نظام یعنی ولایت فقیه میباشد.
امروز ملت ایران بعد از شهادت رئیسجمهور شهید که نمونهای از این صفات بیان شده بود در آستانه انتخابات قرار گرفته که إنشاءالله با حضور خود و انتخاب فردی اصلح راه امام عزیز را ادامه خواهند داد و باید توجه داشت که امروز وحدت یک اصل است و نباید فضای جامعه را با تخریب و تهمت و دروغ آلوده نمود.»
آیتالله سید احمد خاتمی: «حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهیدان است. در انتخابات، اولویتِ اول حضور گسترده مردم در صحنه انتخابات است که گامی دشمن ستیز میباشد. هر گامی که در این مسیر برداشته میشود عمل صالح است؛ چرا که دشمنان اسلام و دین را به خشم میآورد و باید همگان حضوری پرشور داشته باشند.»
آیتالله عباس کعبی: «برخی در جریانات سیاسی تلاش دارند تا حوزه و روحانیت را در عرصه انتخابات با نام بیطرفی منفعل کنند. روحانیت در انتخابات وظایفی از قبیل ترویج امتداد گفتمان شهید جمهور، تبیین شاخصههای رئیسجمهور تراز، جلوگیری از دوقطبیهای بیحاصل در جامعه، جلوگیری از اختلافات و درگیریهای انتخابات، پرهیز از تهمت و تخریب نامزدها را بر عهده دارد. روحانیت باید بتواند با رصد و پایش میدان؛ قدردان شهدای خدمت به ویژه شهید جمهور باشد و فقدان این شهدا و خلأ شهيد رئيسي عزيز به نحو احسن در انتخابات ریاست جمهوری با حضور پرشور و انتخاب اصلح در امتداد شهید جمهور جبران کند.»
آیتالله صدیقی : «مقام معظم رهبری ۳۰ امتیاز در مورد رئیسجمهور عزیز به کار بردند که در مورد فرد دیگری سابقه ندارد، هر کدام از این موارد تعریف از یک شخص نیست، بلکه یک قاعده و قانون است که همه باید به آن توجه کنند. هر رئیسجمهوری اگر بخواهد همه مسیری را که رئیسی بنا نهاده و مسئولانی را که او منصوب کرده عوض کند، این خسارت برای مردم است لذا مردم باید کسی را انتخاب کنند که راه رئیسی را ادامه دهد.»
آیتالله فاضل لنکرانی: «ایام انتخابات که فرا میرسد، بعضی میگویند انتخابات یک حق است نه تکلیف شرعی، اگر خواستید شرکت کنید نخواستید هم شرکت نکنید، اینطور قضیه انتخابات را که یک حادثه بسیار مهم و سرنوشتساز برای انقلاب و مردم و کشور است، لوث میکنند. اما اگر کسی آن مبنای امام را باور داشته باشد که اسلام یعنی حکومت، میداند حکومت نیاز به حضور مردم در پای صندوقهای رأی هم دارد، لذا در وجوب آن تردید نمیکند.»
آیتالله محمدعلی نکونام: «سکاندار آینده قوه مجریه باید روحیه جهادی و خدمتگزاری، وفاق و همدلی آقای رئیسی را داشته باشد و در بازیهای جناحی و سیاسی نیفتد. مردم ما رئیسجمهوری را میخواهند که در میان مردم و غمخوار آنان باشد. شهید رئیسی شعارهای انقلاب را جامه عمل پوشاند، لذا رئیسجمهور آینده باید شعار انقلاب را زنده نگه دارد، رئیسی ارزشهای انقلاب را زنده نگه داشت و مردم نیز او را رئیسجمهور انقلاب میدانستند و در روز تشییع ارزش او را پاس و گرامی داشتند.»
حجتالاسلام کلانتری: «فردی که میخواهد بهعنوان رئیسجمهور انتخاب بشود در مرحله اول باید نسبت به نظام و انقلاب اسلامی و مبانی زیرساختی آن شناخت جامع داشته باشد و تفاوت میان نظام اسلامی با نظام لیبرال دموکراسی را به خوبی درک کند نه اینکه در مقام ریاست جمهوری ایران باشد ولی دموکراسی غربی را مد نظر داشته باشد.»