دومین رواق اهل قلم؛

چند نکته درباره یادداشت‌نویسی

اولین سه ثانیه‌ای که مخاطب یادداشت با آن برخورد می‌کند موضوع است که سبب میخکوب‌شدن و یا پا به فرار گذاشتن او می‌شود، برای همین کسانی در یادداشت‌نویسی موفق می‌شوند که موضوع‌شناسی خوبی داشته باشند؛ اما موفق‌تر از اینها موضوع‌سازی است.

به گزارش رحا مدیا، مدرسه‌ اندیشه‌ورز رحا در دومین برنامه رواق اهل قلم میزبان استاد علی اصغر کاویانی، نویسنده و استاد حوزه و دانشگاه بود.

استاد کاویانی در این نشست که با حضور اهالی قلم حوزه برگزار شد. گفت: اگر در استفاده از قلمی که خدا به آن قسم یاد کرده، اصول مراعات نشود آن تأثیر مدنظر نویسنده را نخواهد گذاشت.

وی در ادامه بیان کرد: اولین سه ثانیه‌ای که مخاطب یادداشت با آن برخورد می‌کند موضوع است که سبب میخکوب شدن و یا پا به فرار گذاشتن او می‌شود، برای همین کسانی در یادداشت‌نویسی موفق می‌شوند که موضوع‌شناسی خوبی داشته باشند اما موفق‌تر از اینها موضوع‌سازی است، از دل شناخت موضوع باید موضوع جدید بسازیم.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: بعد از موضوع نوبت به قالب ریختن کلمات در یادداشت می‌رسیم که عبارتند از: تحلیلی، انتقادی، تفسیری، تبیینی، ترویجی و…در خصوص انتخاب قالب باید ابتدا بدانید که از کدام قالب خوشتان می‌آید؟ بعد از انتخاب، از روی قالب‌های مورد علاقه خود مشق کنید، مشق کردن اولین مرحله در یادداشت‌نویسی خلاق نیز است، برای مشق کردن باید یادداشت‌خوانی کنیم.

این نویسنده و مدرس داستان‌نویسی در دومین نشست رواق اهل قلم به چند اصل در یادداشت نویسی اشاره کرد:

1- بدترین شروع در یادداشت، عبارت‌های بدیهی است.

2-تکرارهای ملال‌آور انجام ندهید.

3- برای متن‌های طولانی موضوعات درون موضوع انتخاب کنید.

4- علائم نگارشی را جدی بگیرید.

گزارشگر: محمدرضا بابایی

 

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها