پاسخی به یادداشت اخیر ابطحی؛

القای ترسِ افتادن در تله جنگ

از زمان ترور شهید اسماعیل هنیه تاکنون، عده‌ای چون مصطفی محقق داماد، محمد سروش محلاتی و … تلاش کردند طوری وانمود کنند که اقدام نظامی علیه اسرائیل باعث تشدید درگیری خواهد شد. به همین خاطر چنین می‌گویند که دمیدن در شیپور جنگ به صلاح مردم و نظام اسلامی نیست و اقدام نظامی درواقع نوعی تله جنگی محسوب می‌شود که داخل شدن در آن آسیب‌های فراوانی در پی دارد.

رحا مدیا | حسین حیدری

تأخیر در عملیاتی شدن انتقام سخت از اقدام تروریستی صهیونیست‌ها در به شهادت رساندن شهید اسماعیل هنیه، باعث شد رژیم صهیونیستی دور تازه‌ای از جنایات تروریستی را از سر بگیرد که اوج این جسارت‌ها، ترور شهید سید حسن نصرالله بود.

از زمان ترور شهید اسماعیل هنیه تاکنون، عده‌ای تلاش کردند طوری وانمود کنند که اقدام نظامی علیه اسرائیل باعث تشدید درگیری خواهد شد. به همین خاطر چنین می‌گویند که دمیدن در شیپور جنگ به صلاح مردم و نظام اسلامی نیست و اقدام نظامی درواقع نوعی تله جنگی محسوب می‌شود که داخل شدن در آن آسیب‌های فراوانی در پی دارد.

افرادی چون مصطفی محقق داماد، محمد سروش محلاتی، مرتضی جوادی آملی، اعضای مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه و … جزء حوزویانی بودند که در این چند وقت با قلم و بیانشان چنین خطی را دنبال کرده‌اند.

چنین خطی پس از تجاوز صهیونیست‌ها به لبنان و به شهادت رساندن شهید سید حسن نصرالله افزایش پیدا کرده است. از باب نمونه به مواضع برخی چهره‌های حوزوی که در این زمینه کنش‌هایی داشته‌اند اشاره می‌شود:

حجت‌الاسلام سید محمدعلی ابطحی سید محمدعلی ابطحی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد ضمن تجلیل از شخصیت سید حسن نصرالله و ارتباط تنگاتنگی که میان ایران و لبنان و حزب‌الله وجود دارد، چنین پیشنهاد داده است:

«در ارتباط با اين رخداد تلخ تنها پيشنهاد من اين است كه به جای ايجاد برخی فضاهای كاذب كه مشخص نيست آيا اساساً مفيد است يا اينكه ايران را وارد تله‌ای می‌كند كه اسراييل ايجاد كرده به رويكردهای هوشمندانه توجه شود. واقع آن است كه اسراييلی‌ها دوست دارند منطقه را دچار چالش كنند تا در پس آن، شكست‌هايشان را در غزه پنهان كنند.

گسترده كردن چالش جنگ در لبنان، يكی از راهبردهايی است كه اسراييل از آن بهره می‌برد تا منطقه را به جنگ بكشاند. اينكه وارد كردن ايران به اين چالش‌ها آيا يك خواسته صهيونيستی است يا نه، موضوعی است كه بايد در خصوص آن بحث و تبادل نظر شود. پيشنهاد من اين است كه در اين نوع مسائل، حتماً به انتظار تصميم‌گيری‌های رهبری انقلاب باشيم. رهبر انقلاب هم رهبر مجاهدت‌های شهيد نصر‌الله است و هم نگران و دلسوز تاريخ و تمدن ايران.

در اين شرايط مهم‌ترين كاری كه همه احزاب و گروه‌ها بايد به آن توجه كنند آن است كه به جای ايجاد فضاسازی‌های مختلف چه فضاسازی‌های انفعالی و چه فضاسازی‌های انقلابی متوجه نقشه راهی شوند كه رهبری ترسيم می‌كنند. با توجه به اينكه مجموعه اطلاعات در اختيار رهبر انقلاب است و با عنايت به اينكه طی یک سال اخير راهبردهای ايشان در حفاظت از سرنوشت مردم ايران تعيين‌كننده بوده، همگی بايد در انتظار تصميمات ايشان باشيم. درواقع عقل حكم می‌كند نه جلوتر حركت كنيم و نه عقب‌تر از راهبردهای ترسيم شده توسط رهبری»

حجت‌الاسلام محمدتقی فاضل میبدی: میبدی در صفحه توئیترش چنین گفته است: «کشتار بی‌وقفه قصاب اسراییلی نزد عقلای عالم محکوم است. او می‌خواهد با پشتوانه غرب ایران را به جنگ بکشاند. برخی جاهلانه و یا منفعت‌طلبانه در داخل بر طبل انتقام می‌کوبند. درایت رهبری جلوی خطر را گرفته است. داعیه‌داران جنگ می‌خواهند ثبات دولت پزشکیان را به هم بریزند. جلوی تندروی‌ها را بگیرید.»

مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم: این مجمع به مناسبت شهادت سید حسن نصرالله پیام تسلیتی را منتشر کرد. در بخش پایانی این پیام تسلیت چنین آمده است:

«…امیدواریم که جامعه جهانی در برابر این ظلم‌های آشکار بیش از این سکوت نکرده، وجدان‌های بیدار و سازمان‌های بین‌المللی اجازه ندهند بیش از این مردم بی‌گناه کشته، مجروح و یا آواره گردند.

مجمع مدرسین و محققین حوزه‌ علمیه قم، راه‌حل پایان دادن به این مخاصمات را بازگشت به مرزهای قانونی می‌داند؛ زیرا که تداوم این وضعیت منطقه را وارد جنگی فراگیر کرده که ابعاد آن جامعه جهانی را نیز به مخاطره خواهد انداخت و روزی تروریسم دولتی دامن آنان را نیز خواهد گرفت»

در خصوص چنین اظهار نظرهایی باید یادآور شویم که ظاهراً جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در فلسطین، غزه، لبنان و ترور رهبران جبهه مقاومت به‌ویژه سید حسن نصرالله این طیف از حوزویان را هنوز بیدار نکرده است که با برجسته‌سازی تله جنگ، از مردم را دچار خطای اشتباه محاسباتی می‌کنند.

جالب است که برای اشاعه ترس در جامعه و عدم اقدام نظامی علیه اسرائیل، از شخصیت والایی چون مقام معظم رهبری هزینه می‌کنند و عدم درگیری مستقیم با اسرائیل را به‌نوعی مطالبه رهبری قلمداد می‌کنند.

این حوزویان که تلاش می‌کنند عدم پاسخ به ترور شهید هنیه و به شهادت رساندن سید حسن نصرالله را به نام اطاعت از رهبری فاکتور کند، بارها ثابت کرده‌اند خلاف مشی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مقام معظم رهبری گام برداشته‌اند.

این خط تزویر همان خطی است که روزی می‌گفت: برجام کاملاً با تائید رهبری امضا و اجرا شده است اما مقام معظم رهبری صراحتاً این خط تزویر و فریب را رسوا کرد.

سالت حوزویان تبیین جبهه حق و باطل و تشریح وظایف آحاد مردم در نبرد حق و باطل است نه این‌که در چنین شرایطی با موضع‌گیری‌های برخواسته از ترس و تردید، مردم را از دشمنی بترسانند که جنایت‎کاری‌هایش را به اوج رسانده و برای ایران اسلامی خط و نشان می‌کشد.

یادداشت‌های تحریریه رحا مدیا را اینجا بخوانید

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها