پژوهشگر حوزه ادیان مطرح کرد؛

بررسی الهیات خشونت در صهیونیسم

پژوهشگر تاریخ و ادیان گفت: یهود در حالی که خودشان را قوم برتر می‌دانند و هر جنایتی هم انجام می‌دهند، می‌گویند ما مظلوم هستیم. اسرائیل شاهاک در کتاب «تاریخ یهود و مظهر یهود» می‌گوید؛ اینکه یهودیان هر کاری را انجام می‌دهند، برمی‌گردد به اینکه معتقدند ما قوم برگزیده هستیم. ما کسانی هستیم که حق حیات داریم و سایر انسان‌ها بوئین(حیوان) هستند.

به گزارش رحا مدیا، مدرسه اندیشه‌ورز رحا به مناسبت جمعه نصر گفت‌وگویی با دکتر دانیال بصیر، پژوهشگر تاریخ و ادیان انجام داده و به موضوع الهیات خشونت در صهیونیسم پرداخته است.

مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید.

* با یکی دیگر از سلسله نشست‌های مدرسه اندیشه‌ورز رحا در خدمت شما هستیم. مستحضر هستید که سلسله روایت‌های خطبه‌ی تاریخ‌ساز رهبر انقلاب را بحث می‌کنیم و امروز پیرامون بحث الهیات خشونت در صهیونیسم بحث خواهیم کرد و در خدمت کارشناس محترم، جناب حجت‌الاسلام دکتر دانیال بصیر هستیم. ایشان کارشناس مسائل فلسطین و صهیونیسم هستند.

بسم الله الرّحمن الرّحیم. در خصوص اتفاقی که حدوداً یک سال پیش رقم خورد و طوفان‌الاقصایی که در هفت اکتبر رخ داد و معادلات منطقه را رقم زد، مسائل مختلفی در خصوص اتفاقات اخیر و نوع معادلاتی که در منطقه رخ‌داده، نوع الهیات  که این رژیم بر آن باور است و عمل می‌کند و نوع خشونتی که دارند و بیش از 42 هزار نفر به شهادت رسیدند. و خشونتی که الان در منطقه‌ی جنوب لبنان، دارد انجام می‌دهد و حالا موارد بسیاری که هر روز در رسانه‌ها می‌بینیم. قبل از اینکه بیاییم تحلیل کنیم که چه اتفاقی افتاد در منطقه، لازم دانستم مطلبی ارائه کنم درباره ریشه‌ی جنایات رژیم صهیونیستی، و اینکه ریشه‌ی این جنایات از کجا آغاز شده‌است؟ برگرفته از چه عقاید است؟ برگرفته از چه آئینی است؟

بحث را از یک کتاب شروع می‌کنم. کتابی از «اسرائیل شاهاک»، اسرائیل شاهاک یک اسرائیلی یهودی است، اما نسبت به مباحث رژیم صهیونیستی یک نگاه انتقادی دارد. مثل «ایلان پایه» یا «گدعون لوی» که کلیپ‌های اینها در فضای مجازی پخش شده‌است. مثلاً گدعون لوی همان کلیپی بود که بعد از حوادث طوفان‌الاقصی، کلیپش وایرال شد.

اسرائیل شاهاک در کتاب «تاریخ یهود» و مذهب یهود که فارسی هم ترجمه‌شده، ریشه‌ی این جنایات، ریشه‌ی این حجم از خشونت رژیم صهیونیستی را آنجا بیان می‌کند.

می‌گوید اینها خودشان را یک قوم برتر می‌دانند. قرآن هم در آیات مختلفی به این اشاره می‌کند که اینها خودشان را قوم برگزیده می‌دانستند و مورد مذمت قرآن هم قرار می‌گیرد.

گدعون لوی می‌گوید که اینها در حالی که خودشان را قوم برتر می‌دانند و هر جنایتی هم انجام می‌دهند، می‌گویند ما مظلوم هستیم.  اسرائیل شاهاک در کتاب تاریخ یهود و مظهر یهود می‌گوید؛ اینکه یهودیان هر کاری را انجام می‌دهند، برمی‌گردد به اینکه اولاً یهودی‌ها می‌گویند ما قوم برگزیده هستیم. ما کسانی هستیم که حق حیات داریم. ما کسانی هستیم که مورد رحمت خداوند هستیم. سایر انسان‌ها را با یک جمله، با یک واژه معنا می‌کند، آن هم بوئین است. بوئین در عبری یا جنتیل به‌معنای حیوان است؛ ببخشید من می‌گویم چون عین متنی است که وجود دارد، در کتاب‌هایشان هم این را آورده‌اند.

وقتی شد حیوان، حق داریم هر کاری انجام بدهیم. بکشیم، تعرض کنیم و هتک حرمت کنیم؛ اتفاقاتی که در برابر چشم همه مردم جهان در حال رقم خوردن است؛ پس ریشه این حجم از جنایات به اینجا برمی‌گردد.

حتی سیاستمداران آنها هم این را می‌گویند. مثلاً شارون در آن مصاحبه معروفش گفته‌بود ما انسان نمی‌بینیم، انسان ما هستیم، سایرین حیوانات هستند و باید در خدمت ما باشند. یا وزیر امور خارجه‌شان بحثی از هولوکاست را که پیش آورده‌بودند گفته‌بود ما بعد از هولوکاست هر اقدامی را علیه انسان‌ها جایز می‌دانیم، می‌توانیم هر کاری را انجام بدهیم.

پس یکی از مبانی که اینها دارند و بر اساس آن مبانی، خشونت را تجویز می‌کنند، کشتار را تجویز می‌کنند، این حجم از جنایت را تجویز می‌کنند، برمی‌گردد به اینکه اینها می‌گویند ما قوم برگزیده هستیم، سایر انسان‌ها بر اساس انسانیت آفریده نشدند. اینها حیواناتی هستند شبیه انسان که در خدمت یهودیان قرار گرفتند. اینها حیواناتی هستند که باید در خدمت ما  باشند.

همانطور که عرض کردم این مبانی در سیاست‌مدارهای آنها هم هست و می‌روند در مجامع مختلف می‌گویند که ما می‌توانیم هر کاری انجام بدهیم. مثلاً نتانیاهو در دوره اوباما، که چندماه معادلات بین رژیم صهیونیستی آمریکا به‌هم خورده‌بود. هفت هشت ماهی بود نتانیاهو سفر نکرده بود به آمریکا و اوباما دعوتش نکرده بود. چون رئیس‌جمهورهای آمریکا معمولاً اوّلین کاری را که می‌کنند این است که هر سال چندین دیدار با رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی دارند یا نخست‌وزیرشان دارند و جلساتی را برگزار می‌کنند.

هفت هشت ماهی بود نتانیاهو به آمریکا سفر نکرده بود. در آن سفری که به دعوت کنگره رفته بود، آنجا در کنگره می‌گوید که ما اگر علیه ایرانی‌ها، علیه سایر قوم یا افراد دیگر داریم کاری انجام می‌دهیم، از باب این است که اوّلاً ایرانی‌ها یک زمانی در زمان خشایارشاه می‌خواستند ما یهودی‌ها را مورد هجمه قرار بگیرند و می‌خواستند ما را قتل‌عام کنند. لذا ما می‌توانیم هر کاری را انجام بدهیم. این واقعه‌ی پوریمی که در رسانه‌ها می‌بینید مربوط به همین ادعای نتانیاهو درباره ایرانیان است.

حالا واقعه‌ی پوریم چه بوده؟ در کتاب تنخ، (مجموعه‌ای از کتاب مقدس، تورات و کتاب‌های گوناگونی که اینها دارند و یک سری کتاب‌های داستان که خیلی کوچک است و خیلی مختصر است، این مجموعه را می‌گویند تنخ در زبان عبری. که خودشان می‌گویند غیر از وحی است، اینها غیر از انبیاء است اما مورد احترامشان است.) در آن کتاب‌ها یک کتابی است به نام استر که داستان واقعه‌ی پوریم و قتل‌عام ایرانی‌ها را آنجا بیان می‌کند که می‌گوید ایرانی‌ها 75 هزار تا حالا خوش‌بینانه‌ترینش کشته شدند تا 500 هزار نفر در آن واقعه کشته شدند. داستان چه بوده؟ خشایارشاه یک همسری داشته، به همسرش می‌گوید که من می‌خواهم تو در این مهمانی به این صورت حاضر شوی، به یک صورت وضع بد و نامناسبی. همسرش نمی‌پذیرد و از امر پادشاه تمرد می‌کند. پادشاه ناراحت می‌شود، مورد غضب پادشاه قرار می‌گیرد. یک همسری برای پادشاه انتخاب می‌کنند به نام استر که استر یک عمویی دارد به نام مردخای و خیلی نفوذ اینها در دایره سلطنت و پادشاه زیاد می‌شود.

خشایار شاه یک وزیری دارد به نام هامان که هامان از قبایل ایرانی است که خیلی ضد یهودی بودند. هامان به خشایارشاه می‌گوید که من احساس خطر می‌کنم که یهودی‌ها نسبت به تو می‌خواهند توطئه‌ای داشته‌باشند و ما اینها را باید سرکوب کنیم.

ببینید اصلاً هیچ اتفاقی نیفتاده است! یعنی نه یهودی کشته‌شده، نه یهودیانی مورد تعرض قرار گرفتند. اینها قبل از اینکه هامان اقدامی کند، خشایارشاه را مجاب می‌کنند در یک ایام خاصی (حالا معمولاً بین 13 اسفند تا 13 فروردین است) حدود 75 هزار ایرانی را می‌کشند و یک قتل عام عظیمی انجام می‌دهند. حالا این 75 هزار نفر کف این آماری است که هست. خیلی هم آمار وحشتناکی است که اینها حتی آمار 500 هزار نفر هم حتی نسبت به این موضوع دارند و یک اتفاق بد در تاریخ رخ می‌دهد. یعنی یهود قبل از اینکه جنایتی را انجام بدهند، یکی از کارهایی که انجام می‌دهند این است که ذهن‌ها را آماده می‌کند و جواز قتل عام انسان‌ها را بر اساس این ذهنیت‌ها به آماده کردن صادر می‌کند.

هولوکاست هم همین است. یعنی اینها اگر امروز می‌بینید می‌آیند روی هولوکاست سوار می‌شوند که شش میلیون یهودی کشته شده در جنگ جهانی اول و ما حق داریم هر کاری کنیم. خیلی جالب است، مثلاً اینها در قضیه‌ی هولوکاست می‌گویند که بعد از هولوکاست، ما حق داریم در هر جای دنیا هرکاری را انجام بدهیم. چرا؟ چون دنیا به ما بدهکار است و ما طلبکار هستیم از مردم دنیا و مردم دنیا باید این بدهی‌شان را پرداخت کنند؛ حالا مالی، جانی، حتی سرزمینی. و این جواز خشونت‌ها را بر اساس این مباحث می‌گیرند.

پس خودشان را قوم برتر می‌دانند. در عین حالی که خود را قوم برتر می‌دانند، مظلومیتی هم نسبت به این موضوع دارند که ما مظلوم هستیم، مورد تعرض قرار گرفته‌ایم، مورد هجمه قرار گرفته‌ایم، هتک حرمت شده به ما و ما می‌توانیم هر کاری را انجام بدهیم.

نکته مهم بعدی این است که حیات اینها به مهاجرت کردن است. مثلاً ببینید تعداد یهودی‌های پراکنده در دنیا چقدر زیاد است! مثلاً در ایران هستند، در شبه قاره هستند، در عراق هستند، در کشورهای شرق آسیا هستند، در آرژانتین هستند، برزیل هستند، آمریکا هستند. در خود همین اسرائیل از حدود 102 کشور دنیا یهودی جمع شده است و این کشور را اشغال کرده‌اند این پراکندگی باعث شده که اینها متمرکز نباشند. آن چیزی که اینها را ترغیب می‌کند برای مهاجرت و اینها را می‌کشاند که مهاجرت کنند به سرزمین‌ها دو چیز است: پول و امنیت.

اینکه می‌گویند اینها مهاجرت کردند آمدند به فلسطین برای ارض موعود و برای هیکل سلیمان و این مباحثی که بعضاً می‌شنویم از بعضی از رسانه‌ها، این مقدس‌نماهایی هم که یهودی هستند و چنین تفکری داشتند و دارند. اما سایر یهودی‌ها آن چیزی که اینها را ترغیب می‌کند و صهیونیست‌ها را ترغیب می‌کند که اینها را می‌کشاند به جاهای مختلف و در یک جا متمرکز می‌شوند، دو چیز است: 1- پول، 2- امنیت. یعنی هر جایی پول باشد و سرمایه‌ایی باشد، یهودی‌ها آنجا می‌آیند و می‌خواهند این اموال را به‌دست بیاورند و دنبال امنیت هم هستند.

مثلاً در پاریس پولدارترین یهودی‌ها آنجا هستند. نیویورک مرکز تجارت جهانی است شما می‌بینید چون پول هست و امنیت هست، یهودی‌ها آنجا هستند، صهیونیست‌ها آنجا هستند، شرکت‌ها و کمپانی‌های بسیاری دارند.

پس اینکه مظلوم‌نمایی می‌کنند و ذهنیت‌ها را آماده می‌کنند برای اینکه ترغیب کنند آدم‌ها را که ما مظلوم قرار گرفتیم و این مظلومیت، جواز هر کاری است. اگر شما این حجم از خشونت را می‌بینید، برگرفته از این نوع الهیات است که ما مظلوم قرار گرفتیم و چون مظلوم هستیم می‌توانیم هر کاری را انجام بدهیم. هولوکاست رخ‌داده؟ ما می‌خواهیم هر کاری را انجام بدهیم. عید پوریم است؟ ما می‌توانیم هر کاری را انجام بدهیم!

الان در فضای رسانه، مثلاً پیام نتانیاهو می‌آید که من با مردم ایران کار ندارم، اینها مباحثی بیشتر شبیه لطیفه است. اینها اگر دستشان به ایرانی‌ها برسد قتل عام عجیبی خواهند انجام داد. چرا؟ چون برگرفته از این تفکر است. اینها خودشان را طلبکار می‌دانند و مردم دنیا را بدهکار.

شاید شبهه‌ای وجود داشته باشد که این سرزمین فلسطینی که الان یهودی‌ها آمدند، این صهیونیست‌ها آمدند اشغال کردند، سرزمینی است که آن را خریده‌اند. حقی دارند و بر اساس آن حق، می‌خواهند از این سرزمین استفاده‌کنند. این شبهه‌ای است که هست. فلسطینی‌ها خانه‌هایشان را فروختند، اگر نمی‌فروختند الان دچار این مشکلات نبودند.

اوّلاً این شبهه از اساس باطل است. یعنی از اساس این شبهه باطل است. اینها با یک شعار آمدند. مردمِ بی‌سرزمین برای سرزمینِ بی‌مردم! این شعار یهودی‌های سرتاسر دنیا بود که جمع شدند با این شعار آمدند به‌سمت فلسطین. و هیچ آدم عاقلی نمی‌آید خانه‌اش را بفروشد برود در کوچه بنشیند. هیچ آدم عاقلی این کار را نمی‌کند! و اینکه این شبهه را ایجاد کردند برای این است که اینها بازی رسانه‌ای را خوب بلدند. صهیونیست‌ها بازی رسانه‌ای را خوب بلدند. ذهنیت‌ها را قبل از هر چیزی آماده می‌کنند. مثلاً شما نگاه کنید بعد از هفت اکتبر تا الان بیش از 42 هزار را انسان کشتند. کلی خانه ویران کردند، غزه را تبدیل به بیایان کردند. با هفت اکتبر مظلومی‌نمایی ایجاد می‌کنند!

یکی از آن ذهنیت‌هایی که خوب آماده کردند این بود که ما مردم بی‌سرزمین هستیم، آمدیم یک سرزمینی که مردم ندارد این شبهه‌شان! کل اراضی فلسطین که 27 هزار کیلومتر مربع است. این 27 هزار کیلومتر مربع را شما که نگاه می‌کنید، کل اراضی که اینها از 27 هزار کیلومتر مربعی که صهیونیست‌ها آمدند و خریدند، حدود 1 یا 2 درصد سرزمین‌های مردمی فلسطین بوده است. 1 یا 2 درصد! خوب دقت کنید. اینها کل زمین‌هایی که خریدند 1 یا 2 درصد بود. اینکه اینها فلسطین، اینها خانه‌هایشان را فروختند به یهودی‌ها و حق دارند در اینجا ساکن شوند، اینها یک حرفی است که بعدها در آمد و بازی‌های رسانه‌ای رژیم صهیونیستی است. مثل همین بحث شیعه و سنی که در قضیه‌ی غزه وجود دارد. بحث اینکه اینها اهل عیش و نوش هستند مردم فلسطین، فیلم‌هایشان را بیرون می‌دهند.

نه این‌جور نیست! سرزمین فلسطین را وقتی شما نگاه کنید یک قسمتی دارد به نام کرانه باختری، یک قسمت دارد به نام غزه. الان این مقاومت در غزه است و یک قسمتی هم مردم کرانه باختری ساکن هستند. هر دو دارند مقاومت می‌کنند. حالا بین اینها یک عده‌ای هم نشستند عیش و نوش می‌کنند، یک عده‌ای هم هستند با یک تعصبات خاص. این جریان شیعه و سنی که به وجود آوردند، اینها همه بازی‌های رژیم صهیونیستی است. اینها همه بازی صهیونیست‌هاست.

مارتین ایندک، سیاست‌مدار آمریکایی که دو مرتبه هم سفیر اسرائیل شد می‌گوید بعد از پیروزی حزب‌الله در سال 2006، بعد از آن جنگ سی و سه‌روزه و پیروزی حزب‌الله لبنان، شیعه از آن بطری که در درونش بود بیرون آمده است. یعنی غول شیعه از درون آن بطری بیرون آمده است، همان غول چراغ جادو. شیعه امروز دیگر به یک قله‌ای رسیده است که با تفکر ما دارد مقابله می‌کند. ما باید بین اینها اختلاف ایجاد کنیم و پروژه اختلاف بین شیعه و سنی از این سال به‌بعد رقم می‌خورد که شما دیگر می‌بینید حوادثش را از 2006 به این‌طرف نگاه کنید. مثلاً جریان داعش را داریم، جریان تکفیری‌ها را داریم و جریان طالبان را داریم و این مباحث شیعه و سنی است.

اینها برای دستیابی به اهدافشان، برای رسیدن به اهدافشان دست به هر کاری می‌زنند برای رسیدن به آن اهداف. لذا بازی رسانه‌ای را خوب بلدند، روی رسانه سوار می‌شوند شبهاتی را ایجاد می‌کنند، شبهات را القاء می‌کنند و خیلی‌ها می‌پذیرند و بر اساس آن پذیرش، یک ذهنیت تطهیر شده‌ای نسبت به رژیم صهیونیستی پیدا می‌کنند.

بعد از جریان هفت اکتبر سال گذشته که طوفان‌الاقصی اتفاق افتاد، اوّلاً به فرموده مقام معظم رهبری، طوفان‌الاقصی تقاص 75 ساله‌ و تقاص ظلمی است که رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین داشت. این تقاصی بود که اینها باید می‌دادند. نتیجه ظلم 75 ساله است، نتیجه‌ی ظلمی است که علیه مردم بی‌دفاع فلسطین شده بود و اینها یک روزنه ایجاد شد و توانستند یک شکست ترمیم‌ناپذیر را به رژیم صهیونیستی وارد کنند، به اینها حمله کنند. اینکه می‌بینید که خودشان را مظلوم می‌کنند، نه این‌جور نیست! ساکنین رژیم صهیونیستی، شبه نظامی هستند. ساکنین شهرک نشین‌های رژیم صهیونیستی، اینها افراد مسلح هستند که الان مسلّح هستند، چندین سال است که دارند به مردم غزه، به مردم کرانه باختری ظلم می‌کنند. همین نشانه‌هایی که وجود دارد را اگر ما مطالبه کنیم، همین‌ها را دوباره بازنمایی کنیم، ظلم‌هایی که اینها انجام دادند. بعد از 1948، آن منطقه‌ی 1948 اینها یک قسمتی را تسخیر کرده‌بودند. همان منطقه‌ی 1948، این تفاوت دارد با منطقه‌ی 1967. در آن منطقه‌ی 1948، 418 آبادی فلسطینی‌ها را نابود کردند، از بین بردند اینها. ظلم‌هایی که اینها انجام دادند و جنایات وحشتناکی که اینها انجام دادند. این جنایات جمع شده بود و انباشته شده بود که هفت اکتبر یک مبارزه علیه این ظلم رخ داد و این حرکت هوشمندانه‌ای بود که حماس انجام داد.

* پروفسور روژه گارودی می‌گوید ما دو تا صهیونیست داریم. یک صهیونیست مذهبی داریم، یک صهیونیست سیاسی. ایشان می‌آید یک سری عناصر و مؤلفه‌هایی را وارد می‌کند، می‌خواهد بین این دو تا تفکیک قائل شود. سؤالی که مطرح است آیا ما با توجه به این نگاه آیا می‌توانیم بین یهودیت و صهیونیسم تفاوت قائل شویم؟ آیا اسرائیل را می‌توانیم به مثابه یک دولت بگیریم؟ یا اسرائیل را به مثابه یک سرزمین مقدس بگیریم؟

ببینید در مورد یهود و صهیونیسم حضرت آقا و امام نظرشان این است که یهودی‌ها که بر اساس دین ابراهیمی هستند، موحد هستند، پیغمبری به نام جناب موسی سلام‌الله‌علیه دارند، کتاب مقدس دارند، آیین خاصی دارند، اینها غیر از صهیونیست‌ها هستند. لذا می‌بینید در کشور ما یهودی‌ها به‌عنوان شهروند شناخته شده‌است، حق انتخاب دارند. اینها در مجلس شورای اسلامی ایران نماینده دارند. کاندیدا می‌شوند و مباحثی از این شکل. لذا آن چیزی که بر اساس مبانی اندیشه‌ی امامین انقلاب هست، این است که یهودیت غیر از صهیونیست است.

اما در آیات قرآن بعضاً می‌بینیم که مذمت یهودیت خیلی شده‌است؛ آیات بسیاری هم داریم. حدود دو هزار آیه در خصوص یهود وجود دارد. جمع اینها این است که اگر آن یهودیت اگر بر اساس آیین ابراهیمی باشد، بر اساس آنچه که پیامبران آورده، بر اساس آن جریان حق باشد، پذیرفته شده‌است. اما اگر این یهودیت بر اساس ظلم باشد، بر اساس قوم برتر بودن باشد، بر اساس این باشد که خود را برتر بداند و علیه دیگران تعدی داشته‌باشد، تجاوزی داشته‌باشد، نه این مورد قبول نیست.

روژه گارودی، خودش یکی از منتقدین رژیم صهیونیستی است، کتاب دارد، به ایران هم‌سفر کرده است و خیلی‌ها نسبت به این مطلب روژه گارودی نقد جدی دارند.

* آیا نسل‌کشی این یهودی‌ها و صهیونیسم، آیا مبادی دینی دارد؟ آیا در کتاب‌هایشان چیزی هست که خدای یهود به اینها دستور داده قتل زنان و کودکان را؟ یا نه

عرض کردم در آن کتاب تاریخ یهود و مذهب یهود، اسرائیل شاهاک، فکت‌های گوناگونی از کتاب مقدس می‌آورد که می‌گوید اینها مورد تمسک اینها قرار گرفته است برای کشتن انسان‌ها. از جمله آن مباحث این است که می‌گویند یهودی‌ها انسان هستند و سایر انسان‌های دیگر از اقوام مختلف، همه، اینها بوئیم هستند، و غیر انسان و حیوان هستند. اصلاً آنجا می‌گوید اگر دیدی یک غیر یهودی در دریا غرق‌شده، تو حق نداری او را نجات بدهی! تو باید پا بگذاری بر سر او و او را بیشتر غرق کنی و خفه شود. حتی در خصوص ربا هم اینها این را قائلند که چرا ربا باید بدهیم؟ چون اینها غیر انسان هستند و ما انسان هستیم می‌توانیم هر ظلمی را علیه اینها انجام بدهیم.

* با تشکر از حضرت عالی و سپاس از این که وقت ارزشمندتان را در اختیار رحا مدیا گذاشته اید.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها