به گزارش رحا مدیا، حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در یکی دیگر از نشستهای اکران و تحلیل و بررسی و ایدهپردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی با عنوان «سینما اندیشه ۲» که به بررسی فیلم «گلادیاتور۲» پرداختهبود، گفت: مسأله سقوط شهر روم و امپراطوری روم یکی از مهمترین مسائل تاریخی هم برای غرب و هم برای سایر ملل بوده است. فیلم گلادیاتور۲ نیز بر محور این موضوع تاریخی ساخته شدهاست.
وی افزود: باید توجه داشت که از نظر اندیشهای، اندیشه سیاسی در این فیلم بیشترین نمود را دارد. اما اولین مسألهای که این فیلم مطرح میکند، فهم و تفسیر ما از زندگی و تعامل ما با عالم ماورایی است.
حجتالاسلام الویری با اشاره به فیلم گلادیاتور۲ تأکید کرد که قدرت و شرافت دو معیار اصلی موفقیت در زندگی از دیدگاه این فیلم هستند و گفت: گاهی مبارزه برای یک روز بیشتر زنده ماندن و در زمانی دیگر مبارزه برای حفظ شرافت، نشاندهنده رویکردهای مختلف به زندگی برای دستیابی به موفقیت است که در این فیلم به تصویر کشیده شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: در فیلم گلادیاتور۲، مسأله خدا مطرح نمیشود و مسیحیت نیز هنوز وارد عرصه نشده است. اما موضوع بازتاب اعمال انسانها در عالم ماورایی مطرح است.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با تأکید به اینکه مسأله زن و خانواده دومین موضوع مهم اندیشهای در این فیلم است، تصریحکرد: در این فیلم، محبتهای زنانه و مردانه پاک به نمایش گذاشته میشود و عشق و محبت بین دو همسر در شرایط مختلف به تصویر کشیده میشود. این فیلم نگاه مثبتی به زن دارد و محبت و اهمیت خانواده را در صحنههای مختلف نشانمیدهد.
وی افزود: مسأله زندگی پس از مرگ در این فیلم بهخوبی بازتاب یافتهاست. در صحنههای پایانی فیلم، شخصیت اصلی داستان به مکاشفات میرسد و تصاویری از عالم غیب را میبیند، که بر اساس دیدگاههای فراماسونری به زندگی پس از مرگ اشاره دارد.
حجتالاسلام الویری اظهار داشت: اصلیترین بحث اندیشهای فیلم، بررسی اندیشه سیاسی است. در این فیلم، رابطه بین قدرت و شرافت و همچنین قدرت و عدالت بهعنوان بنیانهای فکری مطرح میشود. برخی افراد با نگاه ماکیاول، حقیقت را قدرت میدانند و بر این اساس زندگی میکنند.
وی به نقش مهم و اندیشهای جوهره تمدن غرب اشاره کرد و افزود: این موضوع در فیلم گلادیاتور۲ به تصویر کشیده شدهاست. ریختن خون و بیاعتنایی به ریخته شدن خون بهناحق، از ویژگیهای اصلی تمدن غرب در گذشته بوده که تمدن کنونی آنها نیز وارث این ویژگی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به نقطه اوج احساسی فیلم گفت: این لحظه زمانی است که مادری نبرد شوهر و فرزندش را میبیند. در اینجا قدرت حرف اول را میزند و حتی بالاتر از عاطفه قرار میگیرد.
وی فیلم گلادیاتور۲ را حامل جوهره تمدن غرب و خشونت بنیادین آن دانست و افزود: بر اساس توصیف فیلم، کسانی که از رویای عدالت سخن میگویند، گفتارشان خیالی بیش نیست.
حجتالاسلام الویری در مورد نگاه اروپاییها به مردم سایر دنیا، بهویژه ایرانیها، تصریحکرد: نگاه آنها به سایر تمدنها و بربر خواندن اقوام ایرانی، یکی از اصطلاحاتی است که در این فیلم شنیده میشود. از قرن هفدهم بهبعد، هرکسی را که غیراروپایی بود بربر و وحشی خطاب کردند.
وی افزود: در فیلم گلادیاتور۲ مشاهده میکنیم که شهر روم دچار آفت حکومت و فقر شده است و قهرمان فیلم به همبندانش میگوید که فریب ظاهر این شهر را نخورید!
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در پایان بیان کرد: آموزههای دینی اسلام بهترین مفاهیم انتزاعی هستند که میتوانند برای فیلمسازان الهامبخش باشند. این آموزهها و مفاهیم در زندگی روزمره و واقعیت زندگی مردم پیاده شده و گزارش آنها در منابع تاریخی ثبت شدهاست. منابع تاریخی ما، اعم از کتب تاریخی و ادبی، از تحقق این آموزهها در عرصههای علمی، اخلاقی و اجتماعی آکندهاست.