رحا مدیا | حسین حیدری
هرچند وقت یکبار شاهد هستیم که معدود معممینی از حوزه علمیه رفع حصر فتنهانگیزانی چون مهدی کروبی، میرحسین موسوی و همسرش را مطالبه میکنند. دهه فجر امسال نیز بهانهای شده است تا این افراد معلومالحال از سران فتنه حمایت کنند.
مقام معظم رهبری در خصوص فتنه و فتنهگران فرمودند «مسئله فتنه و فتنهگران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است… باید حتماً خطوط قرمز و خطوط فاصل رعایت شوند.» (۱۳۹۳/۰۶/۰۵) با این وجود تلاشهای ملموس و کاملاً آشکاری از درون حوزه علمیه و حتی در بدنه دولت برای عادیسازی فتنه و تطهیر چهره برخی فتنهگران صورتمیگیرد.
اگرچه گذشت زمان و همچنین افاضات برخی چهرههای مطرحِ حامی میرحسین موسوی ثابت کرده است که تقلب در انتخابات 1388 ادعایی بیش نبود، اما افرادی چون میرحسین موسوی و کروبی، خاتمی و… با برجستهسازی این ادعا کشور را ماهها دچار آشوب و اغتشاش کردند.
بسیاری از جوانان کشور بهواسطه زیادهخواهی برخی افراد جان خود را از دست دادند و آسیبهای زیادی به کشور وارد کردند. حتی وضعیتی ایجاد کردند که انقلاب اسلامی در معرض براندازی قرار گرفت و طمع دشمنان به فروپاشی، بیشازپیش افزایش پیدا کرد.
حجج اسلام سید هادی خامنهای، مجید انصاری و محمدتقی فضل میبدی از معدود معممینی هستند که هرچند وقت یکبار مواضع حمایتگونهای از سران فتنه دارند. در ادامه به برخی مواضع آنها در این خصوص اشاره میشود.
حجتالاسلام سید هادی خامنهای:
ایشان بهعنوان دبیر کل مجمع نیروهای خط امام، در بیست و یکمین کنگره سراسری مجمع نیروهای خط امام در چهارم بهمنماه سخنرانی داشتند. بخشی از صحبتهای او در خصوص رفع حصر آقایان کروبی و میرحسین موسوی در این سخنرانی به این شرح است:
«ما در آستانه سالروز انقلابی هستیم که قطع وابستگی و پایان دادن به سلطه بیگانه و گسترش فرهنگ اسلامی از اهداف آن بود. آن روز مردم از دخالت بیگانگان و دینزدایی حکومت پهلوی ناراضی بودند و در همین مسیر به شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی رسیدند….
متأسفانه امروز بعد از گذشت چهار دهه با اهداف آن انقلاب بزرگ که به نام خدا و در دفاع از حقوق مردم اتفاق افتاد فاصله داریم و بخشی از این وضعیت نتیجه ورود و حضور افراد و تفکرات نااهل و نامحرم با اهداف انقلاب اسلامی است که امام بارها درباره آنها هشدار داد.
جریانهایی که ظاهراً با انقلابیگری وارد شدند و پس از تثبیت موقعیت خودشان ضمن ترویج تفکرات متحجرانه، بسیاری از نیروهای خدمتگزار و صادق و شایسته را در پناه روشهایی مانند نظارت استصوابی از صحنه خارج کردند و زمینه ورود افراد ناتوان و ناهمسو با انقلاب اسلامی را فراهم کردند که بسیاری از مشکلات امروز کشور از همین روند است.
یکی از مصادیق کنار گذاشتن افراد لایق و کارآمد حصر پانزدهساله آقای موسوی و آقای کروبی و خانم رهنورد است که باید هرچه زودتر بهنوعی خاتمه پیدا کند….»
محمدتقی فاضل میبدی:
این عضو مجمع محققین و مدرسین ضمن انتشار یادداشتی با عنوان چهارده سال حصر، مجازات کدام جرمی است؟» خواهان رفع حصر از موسوی و کروبی شد. او در این یادداشت چنین نوشتهاست:
«حجتالاسلاموالمسلمین آقای کروبی و آقای مهندس موسوی و خانم دکتر رهنورد چهارده سال بدون اثبات جرمی از سوی دادگاه صالحه در حصر خانگی به سر میبرند که از حوادث تلخ تاریخ انقلاب است.
در اینجا نکاتی را محضر مسئولان این واقعه غمانگیز عرض میکنم.
۱- حصر آقایان در این مدت طولانی نهتنها هیچ توجیه شرعی و قانونی ندارد، بلکه از نگاه حال و آیندگان از کارهای ناپسند نظام تلقی میشود. تعداد زیادی از کارشناسان در این سالها اظهار کردهاند که ادامه حصر اشتباه بزرگی است. همانطور که حصر آیتالله منتظری فرد دوم انقلاب و بزرگان دیگر اشتباه بزرگی بود.
۲- حضرات محصورین از افراد معروف و سابقهدار و صاحبمنصبان ردهبالای نظام بوده، و از یاران نزدیک بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی و همواره مورد اعتماد مرحوم امامخمینی بودهاند. ریاست دولت در زمان جنگ ( موسوی) و ریاست مجلس در سالهای حساس و مسئولیت امور شهیدان و جانبازان ( کروبی) کار هرکسی نمیتوانست باشد.
۳- این عزیزان دهه هشتاد از عمر خود را سپری میکنند. در این مدت بارها به بیمارستان رفته و آقای کروبی چند بار عمل جراحی و آقای موسوی درمان قلب و عروق داشتهاند. اگر خدای ناخواسته اتفاقی در حصر رخ داد، چه پاسخی خواهیم داشت؟
۴- از وعدههای دولت روحانی و دولت پزشکیان رفع حصر حضرات بود. یقیناً آنان تلاش کرده و بهجایی نرسیدند. نمیدانیم چرا! امیدواریم آقای دکتر پزشکیان و شورای امنیت ملی در این روزها حل این مشکل را جدی بگیرند و بهطور یقین بدانند ادامه حصر زیبنده نظام نیست. همه مسئولان باید در این کار هم کاری نمایند.
۵- سزاوار است در این ایام مبارک شعبان و ایام سالگرد پیروزی انقلاب برای وفاق و همدلی و شادی مردم دیوار حصر را برداشته و نیز زندانیان سیاسی که به خاطر اظهار عقیده و نقد عملکرد مسئولان گرفتارند، آزاد شوند. چه زیبا خواهد بود که حکمت و شفقت را جای حصر و حبس گذاریم.
۶- آقایان نیک میدانند که روزگار حساس و احتمالاً پرحادثهای در پیش داریم. بنگریم که نجات نظام و کشور و آسودگی ملت، نیاز به امثال چنین اقدامی خواهد بود. مبادا! روزی که عقلها به خاطر غرضها تیره گردد و هیاهو و هوسها حاکم.»
حجتالاسلام مجید انصاری:
معاون حقوقی رئیسجمهور در آنتن زنده رسانه ملی و در گفتوگوی ویژه خبری شامگاه ۱۲ بهمن ضمن حمایت و دفاع از عملکرد دکتر محمدجواد ظریف، افرادی چون موسوی و کروبی را قهرمان ملی خطاب کرد و از اینکه آنها مورد بیمهری قرار گرفتهاند ابراز تأسف کرد.
او در سخنانی اینچنین گفتند: «آقای دکتر ظریف نامش مانند بعضیها قاچاق نشد نامش را ببرید. من خواهش دارم صحبتهای آقای ظریف در اجلاس داووس را ببینید، مجموعه را ببینید. نه اینکه گزینشی که یک عده مخالفانشان انجام میدهند. آقای دکتر ظریف در آنجا افتخارآمیز برخورد کردند، آقای دکتر ظریف از دید بنده اگر این غبارها و این چیزها کنار برود و برخی از تنگنظریها و برخی بداخلاقی کنار برود حتماً در کنار دیگر شخصیتهای ملی ما روزی که غبارها فرو بنشیند از قهرمانان ملی و از افتخارات ملی خواهند بود. همچنان که خاتمی عزیز و کروبی عزیز ما خواهند بود و بعضاً در بیمهری هستند.
برخلاف مواضع مقام معظم رهبری در مورد سران فتنه، در بدنه دولت نیز تلاشهایی صورت میگیرد که نشاندهنده عادیسازی فتنه و تطهیر چهره سران فتنه است که دیدار اخیر دکتر عارف با کروبی مصداقی از این تلاش است.
بنا به گفته حسین کروبی، فرزند آقای کروبی «در این دیدار که همزمان با ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران صورت گرفت، عارف با اشاره به نقش تأثیرگذار حجتالاسلاموالمسلمین کروبی در پیروزی انقلاب و همراهیهای او با امام خمینی (ره) تأکید کرد که همه کسانی که در بطن تحولات انقلاب بودند و نیز در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نقشآفرین بودهاند، از آقای کروبی به نیکی یاد میکنند.