یادداشت؛

خلأ قدرت در سوریه؛ فرصت یا تهدید؟

پس از آنکه دولت سوریه در دام توطئه‌ای مشترک از سوی ائتلاف بین المللی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه با هدف قطع رابطه جمهوری اسلامی ایران با جبهه مقاومت و اختلاف‌افکنی در امت اسلامی قرار گرفت و سقوط کرد، این اتفاق نگرانی‌ها و گمانه‌زنی‌های چندی را در خصوص آینده جریان مقاومت اسلامی و جبهه انقلاب به‌وجود آورده ‌است.

رحا مدیا | دکتر محمد ملک‌زاده، پژوهشگر علوم‌سیاسی

پس از آنکه دولت سوریه در دام توطئه‌ای مشترک از سوی ائتلاف بین المللی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه با هدف قطع رابطه جمهوری اسلامی ایران با جبهه مقاومت و اختلاف‌افکنی در امت اسلامی قرار گرفت و سقوط کرد، این اتفاق نگرانی‌ها و گمانه‌زنی‌های چندی را در خصوص آینده جریان مقاومت اسلامی و جبهه انقلاب به‌وجود آورده ‌است. این نگرانی‌ها در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در طول 46 سال گذشته بعد از پیروزی انقلاب از مشکلات و تهدیدات به‌مراتب سخت‌تر و سهمگین‌تری با موفقیت عبور نموده‌است. در این رابطه توجه به نکاتی حائز اهمیت است:

1.کمک به محور مقاومت هرگز محدود به سوریه نبود که امروز نگران از بین رفتن خطوط مواصلاتی جمهوری اسلامی با جبهه مقاومت باشیم. نظام جمهوری اسلامی به‌عنوان عقبه و محور اصلی جبهه مقاومت از قدرت وصف ناپذیری برخوردار است. این نظام پیش از این نیز تجربه کمک رسانی و حمایت از نیروهای مقاومت تحت محاصره ائتلاف غرب و رژیم صهیونیستی را داشته و در سخت‌ترین شرایط آنها را تنها نگذاشته است. کمک ایران به غزه و یمن در اوج محاصره شاهدی بر این ادعاست. در شرایط کنونی می‌توان با تقویت سایر محورهای مقاومت مانند عراق و یمن خلأ به وجود آمده را تا حد زیادی جبران کرد.

2.شرایط موجود شاید بیش از هر زمان دیگر ضرورت بازبینی در دکترین نظامی جمهوری اسلامی را الزام‌آور ساخته‌است. در شرایطی که دشمنان جمهوری اسلامی و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی مجهز به سلاح اتمی هستند و دائماً ایران را تهدید می‌کنند، بازنگری در تقویت قدرت نظامی در سطحی همسان با دشمنان تا حد زیادی می‌تواند تهدیدات علیه ایران را خنثی کند.

3.اتفاقات اخیر در سوریه اگرچه ظاهراً به ضرر جبهه مقاومت رقم خورد ولی رخدادهای آینده به وضوح نشان خواهد داد که این اتفاقات به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز رقم نخواهد خورد. آمریکا تاکنون گروه‌های تروریستی زیادی را در مناطق مختلف جهان به وجود آورده که در نهایت بسیاری از آنها علیه منافع آمریکا اقدام کردند. بنابراین به قدرت رسیدن گروه‌های تکفیری در سوریه نه فقط به ضرر ایران و جبهه مقاومت که بیشتر به زیان کل منطقه و به‌ویژه اروپا و غرب خواهد بود.

4.جمهوری اسلامی ثابت نموده که قهرمان تبدیل کردن تهدیدها به فرصت است. همچنانکه تحریم‌های گسترده غرب علیه ایران به فرصتی بی‌بدیل برای رشد و پیشرفت ایران تبدیل شد. همچنین پس از اشغال عراق توسط آمریکا بسیاری تصور می‌کردند تهدیدات گسترده‌تری علیه ایران آغاز شده است ولی این اتفاق برخلاف انتظار آمریکا تبدیل به فرصتی گران‌بها برای ایران شد و نفوذ بیشتر جمهوری اسلامی در عراق را به‌دنبال داشت. در شرایط موجود نیز ایران قادر است از تهدیدات موجود در سوریه به اشکال مختلف در مسیر تقویت قدرت جبهه مقاومت بهره‌برداری کند.

5.به‌عنوان نکته پایانی باید به این مهم نیز پرداخت که در شرایط موجود نیروهای انقلاب هرگز نباید در پی اتهام زنی و مقصریابی در درون جبهه انقلاب باشند. متهم سازی یکدیگر ثمری جز گسترش یأس و ناامیدی که تکمیل کننده پازل جنگ شناختی دشمنان جبهه مقاومت است نخواهد داشت. در این شرایط باید از این اتفاقات به‌عنوان تجربه‌ای گران‌بها در ادامه جنگ حق علیه باطل استفاده کنیم؛ زیرا مقاومت اسلامی هرگز تعطیل نمی‌شود و تا پیروزی کامل جبهه حق و نابودی باطل با قدرت استمرار خواهد یافت.

guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها